![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: 75SX
|
סער תודה רבה על התגובה,
אמנם לא קראת את כל השרשור אך בכל זאת תשובתך הייתה עניינית וקולעת. אני שמח לבשר שהבעיה נפתרה!! בדיעבד, מסתבר שצריכת הדלק המוגזמת הייתה שילוב של כמה בעיות ביחד: 1. מילוי לחץ אוויר בגלגלים. 2. המכסה שאוטם את מיכל הדלק היה לא אורגינלי (בלי הברגה ומנעול, בקושי ספוג נשאר שם ולכן הוא לא היה אוטם טוב), השקעתי 80 שקלים אצל שמשון וקניתי אחד מקורי שאוטם כמו שצריך. (תקנו אותי אם אני טועה: האוטו היה עומד תמיד בשמש + אין איטום למיכל = אידוי דלק. אמנם מינימלי, אבל עדיין אידוי) 3. זרקתי מבט למיכל המים וראיתי שכולו מלוכלך חיצונית. עד לרמה שהיה ממש קשה לסובב את הפקק לפתיחה. לקחתי מטלית והעברתי על המיכל ובמיוחד על הפתחים באזור ההברגה שתפקידם לפרוק לחץ. מאז אני גם שם לב שהאוטו מתחמם פחות וגם אין שלולית של מים אחרי כל נסיעה. כך שכבר צריכת הזרם הגבוהה לוונטה יורדת - משמע - פחות דלק. (אין לאלטרנטור צורך לספק לצרכן גדול) 4. החלפתי תחנת דלק. מקווה שפתיחת השרשור הזה תעזור, ולו בקצת, לאחרים שיתקלו בצריכות דלק גבוהות. תודה רבה לכולכם על העזרה. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
אם אתה מנחם את עצמך בזה מה טוב לך .
אבל אתה מטעה את החברים . מה שייך נזילה של מים או פקק או וונטה או אלטרנטור . נניח שחסר אויר בצמיגים השינוי הוא שולי. וחוצמזה עדיין לא אמרתה כמה הרכב לוגם על מיכל דלק ובמילוי של כמה פעמים בנסיעות בעיר או מחוץ או משולב? נערך לאחרונה על ידי yair068 : 12-08-10 ב 00:06. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
יאיר בתגובה של סער תוכל לראות בבירור מה קשור חוסר במים לצריכת הדלק:
"כאשר הוונטה עובדת יתר על המידה הרכב יצרוך יותר דלק, וזאת משום שהפיקוד מבין שהוונטה צורכת זרם גבוה, ועל מנת שהרכב לא יתכבה או לא "ירעד" כתוצאה מטורים נמוכים שכתוצאה מצרכן זרם "כבד" הוא יתן הוראה להעלות מעט את הטורים, עליית הטורים הזו תתבטא בצריכת יתר של דלק." אני מסכים שחוסר אויר בגלגלים הוא שינוי מזערי אך עדיין ישנו שינוי. לא ציינתי את הממוצע של הרכב מכיוון שלצערי לא יצא לי למלא מיכל מלא מאז. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
רגע לא הבנתי ז"א שהוונטה והאלטרנטור לא פועלים במצב תקין.
ד"א הוונטה לא פועלת באופן תקין כשהמנוע מתחמם מאוד . אני יכול לסכם במשפט אחד צמיגים חום וונטות אלטרנטור יגזלו דלק בשולי. ונשמע את החברים בנושא |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
יאיר קבל ח"ח.
הוונטה לא עבדה במצב תקין. בטיפול השני שלי השבוע אצל שמשון מצאנו שהראדיאטור סתום + עקפו את הטרמוסווייץ'. עשינו ניקוי לראדיאטור (בעצם הוא החליף לי לאחד נקי במקום שאני אחכה 4 שעות לניקוי..) ושמנו טרמוסווייץ' חדש (בנוסף לנגד מהירויות). בזמן נסיעה - יוצא ריח של דלק מאזור הכנף השמאלית של הרכב (מיקום של הנוסע ליד הנהג). הריח הרבה פחות מורגש בצד של הנהג.. יש כיוון כלשהו? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
תקרה את הודעה מס' 5 של עמית.
|