מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > אונו - טכני
עקוב אחרינו ב-RSS

אונו - טכני טכני - דגמי אונו בלבד.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

ובכן - נעים להכיר חברים יקרים.

שם:  
צפיות: 
גודל:   

האונו היפה שלי ..

שם:  
צפיות: 
גודל:   

תוצאה של 6.5 שעות של התברסות על הפונטו.

שם:  
צפיות: 
גודל:   

TIPO TURBO

שם:  
צפיות: 
גודל:   

שלום חדש. פונטו כמה את יפה..!!!

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 15-04-10, 23:05   #21
solomon yacov 111
Member

האווטאר של solomon yacov 111

הגלגלים שלי: fiat uno 70 s
שאלת חשמל לסער

סער שלום. אני שוב מיתיעץ איתך .כי אתה תותח.ברכב אצלי המצבר קצת רוקד לצדדים בנסיעה בקיצור הוא לא תפוס טוב על הבסיס שלו.אתמול ראיתי דבר חדש שהמנורה של הטעינה ליפעמים דולקת קבוע.ליפעמים.היא ניחבעת כאשר אני עולה על ומפרים היא נידלקת כאשר אני יורד היא ניחבת אבל הרכב מניע בלי בעיה ואין בעיות של הנעה .ליפעמים היא ניחבעת לגמרה ולאחר מיכן היא נידלקת שוב.רק אני רוצה לצין שהמנורה לא דולקת באופן קבוע בצורה חזקה אשמח לקבל מימך עצה יעקב
ישן 16-04-10, 19:53   #22
saar
מישהו מטפל בך?

האווטאר של saar

הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
מתן היקר - לגבי שאלתך ספריי ייעודי לניקוי בית מצערת ומיועד במיוחד גם לניקוי מנוע צעדים - שאני משתמש בו הוא נקרא:
Throttle Body & Intake Cleaner

והוא של חברת BG

בקבוק ספריי גדול, התזה שלו בעלת לחץ גבוה, ויש בו כמות גדולה. עלה לי 35 ש"ח.

יעקב לשאלתך - עדיף היה אם היית פותח שרשור חדש עם הבעיה החדשה אך אני אענה לך כבר פה.
1. אם כאשר אתה שם סויץ' בלבד למשך דקה - המנורה של המצבר דלוקה קבוע, אזי רוב המקרים מראים כי היא תקינה.

2. בדוק את נעלי המצבר - החבקים שתופסים את הפלוס והמינוס והחוטים שנכנסים לכל אחד מהם, האם החוטים מחוברים חזקים לנעל, והאם הנעל מחוברת חזק למינוס של המצבר ולפלוס של המצבר.

אם החוטים מחוברים כמו שצריך ואין נתק בכניסתם לנעל, והנעל מהודקת על מוטות הפלוס והמינוס של המצבר. גש לאלטרנטור ותביט אם החוט פלוס היוצא ממנו מהודק היטב לאלטרנטור מחובר חזק - חוט זה אמור להגיע למצבר.

אם כל החוטים תקינים והחיבורים חזקים ויציבים, וגם אם לא, קבע את המצבר לרכב. אתה יכול לעשות זאת בסכום של 25 ש"ח, יש מתקן כזה שהוא מעין ח כזאת שאמרכיבים על המצבר והיא נועלת אותו לרכב ויש גם אומים שאתה יכול לחזק את המתקן בצורה ח הזאת.

כמו כן למען הבהרה שמנורת ההטענה היא מנורה אדומה עם ציור של מצבר.
אם מופיעה לך מנורה אדומה של ציור של סימן קריאה (כמו זה שאתה מרים את בלם היד), אז זה משהו אחר לגמרי.

כמו כן אני יכול לומר לך עוד שיטה נוספת לבדוק את הבעיה,
תניע את הרכב, תגיד לחבר שישב בפנים ויסתכל על לוח השעונים ויצעק לך כאשר הוא רואה שהמנורה נדלקת. אתה מצד שני פתח מכסה מנוע, ופשוט תיגע בחוטים הנכנסים לנעל שמהודקת על הפלוס של המצבר, ותשחק איתם, משמע נענע אותם בעדינות לצדדים ולגובה, קדימה אחורה. אם הם מחוזקים וחבר שלך בתוך הרכב לא צעק לך הופה הופה נדלקה! ואין שום פעילות שלה, אז בדוק אם החוטים של הנעל המהודקת למינוס אותו הדבר. אם עדיין אין תזוזה והמנורה לא נדלקת, אז יש לבדוק את הבעיה יותר לעומק, מבחינת בדיקת המצבר באמצעות רב מודד, בדיקת טעינה באמצעות רב מודד, בדיקת הספק אלטרנטור, בדיקת חגורת אלטרנטור ומותחן שהם תקינים, ולהמשיך צעד צעד.

עוד משהו שעולה לי לראש (סליחה על המגילה פשוט תוך כדי כתיבה עולים לי דברים לראש), בדוק מפלס מים בתוך המצבר (או בשם המקצועי חומצה). אם החומצה במפלס נמוך הוסף מים מזוקקים בלבד (לא מים מתמי 4). עד לגובה מפלס מתאים ובדוק שוב בנסיעה, אך קבע את המצבר תחילה, שלא יעופו מים שוב מהסיבובים.

והדבר האחרון אך עם זאת הוא הראשון - כולם פה תותחים וכולם פה אלופים, תיהיה רגוע אתה בידיים טובות (:

נערך לאחרונה על ידי saar : 16-04-10 ב 20:00.
saar מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 17-04-10, 14:50   #23
matanmelman
Senior Member

האווטאר של matanmelman

הגלגלים שלי: פונטו ספייס
תודה רבה סער,רשמתי לפני את השם של הספריי ובקרוב אני אלך לרכוש אותו.
matanmelman מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-04-10, 00:36   #24
solomon yacov 111
Member

תשובה לליאור

אני מיצטער עם חשבתי שאתה רציני בתשובות שלך עם זה היה בצחוק בבל היתנצלות מימני .בקשר לשוקולד מריר אני לא אוהב שוקולד מריר אני אוהב שוקולד אגוזים סתם בצחוק בקיצור שהיה לך עצמאות שמח והרבה בריאות
ישן 18-04-10, 00:39   #25
solomon yacov 111
Member

חג שמח

לכול חברי המועדון חג עצמאות שמח.הרבה בריאות .במיוחד לסער התותח אתה עזר בישבילי יעקב
ישן 18-04-10, 19:41   #26
solomon yacov 111
Member

מבקש עזרה מסער

לסער שלום שוב אני פונה עליך אני יודע שאני נודניק אבל אתה עזר בישבילי היום חזרתי לרכב כמו שעמרתה לי עברתי על כול הכבלים על נעלי הכבל על האלטרנטור בכול דרך שמובילה למצבר חיזקתי הכול אבל המנורה ממשיכה לידלוק במצב חלש כאשר אני נותן גז היא ניכבעת קצת וחוזרת לאותו מצב מה יכולה להיות הבעיה אני כבר יצאתי מפוקוס ושוב סליחה על שאני נודניק תודה יעקב יום נעים סער
ישן 18-04-10, 22:32   #27
asaf123
Senior Member

הגלגלים שלי: פיאט אונו 94
שלח הודעה דרך MSN ל asaf123
אני חושד בווסת הטעינה שלך אבל לך לחשמלאי שיבדוק לך טעינה וככה תהייה חכם יותר.
asaf123 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 19-04-10, 12:12   #28
saar
מישהו מטפל בך?

האווטאר של saar

הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
יעקב היקר שלום,

מחמיא לי מאוד שאתה רואה בי לך לעזר, עם זאת כולנו כאן לעזר אחד לשני, כך שהיה פורום פיאט לפני, וודאי שיהיה פורום פיאט אחרי. אז תיהיה רגוע גם אם אני לא אמצא יש פה המון חברים שיכולים לסייע לך, ובטוחני שגם אם לא תכתוב את שמי, יענו לך באופן מקצועי לא פחות.

לגבי הבעיה: כעת אתה מתאר בעיה האחרת ממה שתיארת אותה קודם.

קודם תיארת את הבעיה : כאשר אני עולה על פסי האטה אז המנורה מתחילה להבהב לי.

כעת אתה מתאר את הבעיה: כאשר אני עוזב את הגז (משמע הטורים יורדים נמוך על הילוך סרק) אז המנורה נדלקת, וכאשר אתה מרים טורים המנורה כובת.

אם אכן עשית את כל מה שרשמתי בדיקה חומצה במצבר כל שאר הדברים (מציע לך לקרוא את תשובתי הקודמת שוב בעיון), אזי שאין לך ברירה אלא לגשת לחשמלאי רכב (כפי שצויין בתשובתי הקודמת) על מנת שיבדוק טעינה (בדיוק כמו שכתב חבר הפורום שמעלי), ולבדוק האם המצבר חלש? האם האלטרנטור (שתפקידו להטעין את המצבר ובנוסף לספק חשמל כלל הרכב בנסיעה) מתחיל להתעייף?
או שמדובר בבעיה אחרת. יש תקלות שאינני יכול לפתור אותן דרך המסך והמחשב, אלא חייב לראות בעין ולבצע סדרת בדיקות.

חשמלאי על הבדיקה לא יקח לך כסף (שכן מדובר בבדיקה פשוטה של לעבור עם מודד זרם ומתח), כמו כן יכול להיות גם שהרכב פשוט יורד יותר מידי לטורים נמוכים במצב של הילוך סרק (הרי הבנתי שביצעת טיפול קרבורטור), יכול להיות שיש להרים מעט את הטורים בהילוך סרק ובכך תיפתר הבעיה.

לפני שאתה מחליט אם לחזור לבחור מהקרבורטורים או לגשת לחשמלאי רכב, אתה יכול לבצע בדיקה, תעמוד עם הרכב על הילוך סרק, אל תיגע בכלום (וכאן אני מבין ממך שהמנורה צריכה להיות דלוקה), כעת תן נגיעה ממש קלה (נגיעה קבועה) על דוושת הגז ותרים באופן יציב את הטורים לאט לאט, אם תראה בנגיעה ממש קלה וקבועה הגורמת להעלאת הטורים מעט! אני מדגיש מעט מאוד שהמנורה נכבת, אז גש לאיש הקרבורטורים ואמור לו שירים לך מעט את הטורים בהילוך סרק היות ומאז הטיפול החלה להידלק לך מנורת טעינה על הילוך סרק.

בלי כל קשר לזה אני אסביר מה הדבר אומר - המנורה בעצם מודיעה לך שבאותו רגע נתון יש יותר פריקת מתח / זרם מהמצבר ביחס לטעינתו. זאת אומרת שכאשר הרכב על הילוך סרק האלטרנטור מסתובב לאט מידי ובכך מספק פחות מתח / זרם למצבר, אך אם מעלים מעט את הטורים האלטרנטור כבר יסתובב מהר מספיק בשביל לספק מתח / זרם ביחס שווה למצבר ולאט לאט בנסיעה כמובן הוא גם יעבור את היחס השווה ליחס מוביל.

אודה לך מאוד, אם תחזור אלינו עם ממצאים.

נערך לאחרונה על ידי saar : 19-04-10 ב 12:17.
saar מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 24-04-10, 02:07   #29
solomon yacov 111
Member

מחפש גנטים מגנזיום

אני מחפש גנטים מגנזיום לאונו מידה 155/70/13 במחיר זול אפשר יד שניה.תודה יעקב
ישן 25-04-10, 20:58   #30
solomon yacov 111
Member

בעית חשמל בלוח שעונים

כאשר הרכב שלי ניצא הרבה בשמש המחוגים של החום מנוע והשעון של הדלק לא עובדים ביכלל רק כאשר השמש יורדת בישעות הערב המחוגים מתחילים לעבוד רגיל כאילו לא קרה כלום והכול בסדר .בדקתי אולי איזה פיוז שרוף .אולי יש נתק באיזה חוט אני לא מוצא כלום כול מי ששמע את זה חושב שאני דפוק.אולי מישהו ניתקל בבעיה כזאת אני פשוט יוצא מידעתי מדובר בפיאט אונו. אולי זא עופיני לפיאט.תודה יעקב

חוקי פרסום הודעות