![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#17 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
אני חושב שאני צריך לעשות קצת סדר:
1. מנוע צעדים - כאשר הרכב נמצא במצב סיבובי סרק המנוע הזה מאפשר כניסת אוויר נוספת דרך בית המצערת. ישנם שני סוגים של מנועים כאלה: הראשון פשוט פותח מעט את פרפר המצערת, והשני מאפשר מעבר אוויר דרך מעקף ולא עובר דרך הפרפר. 2. חיישן מצב מצערת - אומר למחשב עד כמה פרפר המצערת פתוח. הצורה הנפוצה של חיישן זה היא למעשה פוטנציומטר שמשנה את ההתנגדות שלו בהתאם למצב המצערת כי הוא פשוט מחובר לציר של המצערת. כדאי לשים לב שלחיישן הזה פיח לא יכול להיכנס והוא מכוייל במפעל. במקרה של פירוק כיול שלו מחדש זה תהליך ארוך ומתיש. 3. חיישן מצב סרק - אומר למחשב שלמעשה הנהג עזב את דוושת התאוצה. לרוב החיישן הזה הוא פשוט סוג של מפסק ולעיתים הוא משולב בחיישן מצב מצערת. 4. חיישן טמפרטורה - פשוט מודד את הטמפ' של המנוע ולפי זה המחשב מחליט האם להעשיר את התערובת. כאשר הרכב נחנק כשהוא קר לרוב מדובר במנוע צעדים תקול או תקוע שלא מאפשר כניסת אוויר נוספת דרך בית המצערת. הסמפטום העיקרי הוא שהסל"ד לא עולה כאשר המנוע בסרק וקר. מנוע צעדים (idle air control valve) נראה כך:
|
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| מנוע צעדים לקופה | Fiat_coupe | קופה - טכני | 5 | 04-07-09 16:26 |
| מנוע צעדים - מה הסיפור שלו?? | zoola | אונו - טכני | 2 | 10-05-09 17:36 |
| מנוע צעדים ? | moshe333 | בראבו - טכני | 0 | 25-03-09 07:37 |
| פונטו דור ראשון - שרשור ריכוז פרוייקטים ומדריכים. | raanan_t | פונטו - טכני | 0 | 17-10-08 20:03 |
| שאלה לגבי מנוע צעדים - פונטו דור 1 | פורום הגראז' | 0 | 27-07-05 23:48 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד