מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > פונטו - טכני
עקוב אחרינו ב-RSS

פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

היפיפייה שלי HGT 2002 67000 קמ'

שם:  
צפיות: 
גודל:   

יום מסלול לרכבים קלסיים

שם:  
צפיות: 
גודל:   

עוד טיפולים לצבע

שם:  
צפיות: 
גודל:   

האונו שהייתה לי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

4 חודשים עם האונו !

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 29-08-09, 23:29   #1
רועי.ש
Junior Member

האווטאר של רועי.ש

הגלגלים שלי: Punto Spice 16V Dynamic
רעידות קלות בזמן עצירה

בבעלותי פונטו ספיייס 2004, טריפטוניק 16V.

בזמן עצירה, ישנן רעידות קלות ברכב, שמורגשות רק בהילוך (בניוטרל אין בעיה), בליויי קפיצות קלות ביותר בסל"ד. חיפשתי כאן בנושאים דומים וראיתי כי מרבית הבעיות מהסוג הזה נגרמות בשל מצערת, תושבת מנוע וכולי.

ביצעתי ניקוי מצערת, בדקתי תושבת מנוע. אלו אינן הבעיות במקרה שלי. פלגים הוחלפו גם כן - מקוריים. החלפתי סליל חשמלי, בדקתי סעפת יניקה - כלום.

אינני יודע אם יש קשר (ואם לא אז הנה בעיה נוספת), אבל לעיתים בהתנעה של הרכב, ישנן רעידות בסל"ד שמורגשות למשך כ-3,4 שניות ונעלמות.

מה יכולה להיות הבעיה?
רועי.ש מנותק  
ישן 30-08-09, 02:45   #2
saar
מישהו מטפל בך?

האווטאר של saar

הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
איך בוצע ניקוי בית מצערת?
מדוע החלפת את חלקים ? אם כהימור? או היה בסיס לכך שהחלפת סלילים וכו'?

לאיזה חלקים חלפת? מקוריים או חליפיים?
ישן 30-08-09, 02:55   #3
רועי.ש
Junior Member

האווטאר של רועי.ש

הניקוי בוצע במוסך מורשה, עם החומר ובפיקוח שלי (למען הסר ספק). פלגים הוחלפו כחלק מטיפול, מקוריים כאמור (ממש לא מזמן, סדר גודל של חודש וחצי). הבעיה הייתה קיימת גם לפני החלפת הפלגים. הסליל אכן היה סוג של הימור והוחלף (במקורי) כאיזשהו מוצא אחרון בניסיון לאתר את הבעיה. למען האמת זה השפיע לחיוב על הרעידות, שבאמת הפכו להיות קלות יותר. למרות זאת, זה עדיין מורגש, ואני מתקשה להאמין שבמנוע של פונטו מודל כזה, צריך להרגיש רעידות, אפילו קלות. אולי אני מגזים וצריך להבין שלא קניתי מרצדס? יכול להיות שזו פעולתו הטבעית של המנוע?
רועי.ש מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 30-08-09, 03:26   #4
raanan_t
Super Moderator
מנהל

האווטאר של raanan_t

הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
כשסער כתב "איך בוצע הניקוי?" אני מניח שהתכוון ל:

האם פורק בית המצערת מהרכב ונוקה על שולחן העבודה או שפשוט רוסס חומר אל בית המצערת תוך כדי עבודת המנוע?

ראה הודעה 15 בעמוד הזה.
ישן 30-08-09, 03:39   #5
רועי.ש
Junior Member

האווטאר של רועי.ש

פשוט רוסס חומר תוך כדי עבודת מנוע.

קראתי את השרשור - לא הגעתי לרמה כזו. יכול להיות שזה ההבדל? שמתי לב ששם דובר ברעידות בסרק, ואילו אצלי המדובר ברעידות בהילוך בזמן עצירה.

נערך לאחרונה על ידי רועי.ש : 30-08-09 ב 03:48.
ישן 30-08-09, 03:50   #6
raanan_t
Super Moderator
מנהל

האווטאר של raanan_t

הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
האם לאחר ה"ניקוי" היה שיפור מסוים?
ישן 30-08-09, 03:56   #7
רועי.ש
Junior Member

האווטאר של רועי.ש

לא הרגשתי שינוי מיוחד לאחר מכן.
ישן 30-08-09, 05:41   #8
saar
מישהו מטפל בך?

האווטאר של saar

הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
כמדומני אם זכרוני אינו בוגד בי ברכבך יש שני סלילי הצתה, כל אחד שולט על זוג פלאגים.
משמע סליל 1 שולט על פלאגים 1 ו3 והסליל השני שולט על 2 ו4.
האם הוחלף סליל אחד? או שניהם הוחלפו? או זכרוני בוגד בי ואצלך זה שני הסלילים בחבילה אחת?
אם היית במוסך מורשה האם בדקו עם אקזמינר מדוע המנוע מזייף? האם העלה משהו?
על מה עוד אני יכול לחשוב, אממממ. יכול להיות מזרקים, האם נבדקו , האם נוקו? האם תקינים?
מנוע צעדים האם ניקו אותו?
נתקלתי בבעיה כזו בדיוק כמו שאתה מתאר, ואחרי חצי יום שעברתי על כל הדברים, מצאתי שחיישן מצב מצערת לא היה תקין, הוא הוחלף ונפתרה הבעיה.
כמו כן, יכול מאוד להיות שרענן שחידד את שאלתי וצדק, מזכיר לי משהו חשוב. יכול להיות שאנחנו שוללים משהו שבוצע, למרות שהוא עדיין אינו תקין.
לפיכך יש לבצע ניקוי בית מצערת כהלכה, ורק אז להמשיך הלאה. כי מספיק חתיכה מילימטרלית של פיח שתקועה שם, או תקועה על המנוע צעדים, והיא תשגע אותו.
אתה אומר שהבעיה עקבית, משמע זה כל עצירה , אז הייתי שוב הולך על ניקוי בית מצערת, אבל באופן מחמיר , פירוק המצערת והנחתה על שולחן הניתוחים ולהתחיל לנקות ביסודיות כולל החיישנים. בסיום הטיפול לשים פילטר אוויר חדש. ולבדוק , אם לא נפתרה הבעיה, אל תחשוש , המשך הלאה לאט לאט עד שתיפתר. אמור למוסך כי אינך שפן ניסיונות, ואם יחליפו חלק והוא לא פתר את הבעיה, אתה לא משלם על החלק, שיחזירו חזרה את התקין וימשיכו הלאה.

צריך לבוא לבעיה כזו עם סבלנות, צריך לבוא לבעיה כזו עם תמימות, לא לבוא בייאוש ולהתייאש.
אין בעיה שאין לה פתרון, יש אדם בעייתי שלא רוצה להשקיע במציאת הפתרון.
אני פתחתי פה שרשור אתמול על חבר שלי שגרם בשוגג לבעיה בפונטו ספייס 2006 של חבר שלו, כל יום שבת ישבתי על הרכב הזה, עברתי דבר דבר, לאט וביסודיות, תוך כדי שיחה עם הרכב (כן תחשבו שאני משוגע, זה בסדר), דיברתי עם הרכב, ולאט לאט אחרי מעבר על כל מערכת החשמל של הרכב, החלטתי באופן הכי בטוח שאפשר שמערכת החשמל של הרכב לא ניזוקה, וחיבור מצבר מחדש לא יגרום לה לתקלה או קצר נוסף. (אתה יכול לראות את השרשור הוא נקרא להבה מהאלטרנטור). מה שאני מנסה להסביר זה שלא לכל המוסכניקים יש סבלנות אלינו (הפדנטים), שמוסכניק רואה שאתה נכנס אליו עם בעיה כזו, אז יותר מעניין אותו להצליח לסדר לרכב אחר את הראש מנוע (ששם מצב הרכב הרבה יותר קריטי), מאשר הרעידות הקטנות שלך.

אז סבלנות חבר יקר, לאט לאט, גורם גורם, ותעלה על הבעיה. אנשים לפעמים שוכחים, אבל אנחנו המצאנו את המכוניות, ולא המכוניות המציאו אותנו.

עוד דבר שעולה לי לראש, בדוק אלטרנטור בעזרת סקופ, לעיתים הוא מהווה השראה ויוצר שדה אלקטרומגנטי שמשפיע על חלק מהחיישנים ומחשב ניהול המנוע.

אם הותקנה אצלך דיבורית לאחרונה? או בוצע שינוי חשמלי ברכב לאחרונה?
האם אתה יכול לקשור את תחילת הבעיה לבדיוק שינוי מסויים שנעשה ברכב?
עוד שאלה, אתה אומר שאתה מניע את הרכב , אז הטורים לא נורמלים למשך 4 שניות ואז חוזרים להיות נורמלים, האם מדובר על כל הנעה או רק על הנעה אחרי שהרכב קר , למשל הנעה של הבוקר?

נערך לאחרונה על ידי saar : 30-08-09 ב 05:49.
saar מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 30-08-09, 05:58   #9
ברא
Senior Member

הגלגלים שלי: פונטו ספייס
תושבת גיר

אני מציע לבדוק מה מצב של תושבות הגיר אני מניח שכל הסיפור נובע מגומיות שמה שהתחילו להשחק
תעדכן
ברא מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 30-08-09, 14:33   #10
רועי.ש
Junior Member

האווטאר של רועי.ש

תודה על התשובה המפורטת, סער (ותודה גם על התגובה השניה - תושבת גיר נבדקה למען האמת וגומיות שאכן נשחקו, הוחלפו).

הסליל ברכבי שולט על כל הרביעייה, כך שלפחות זה נפסל. בדקו עם אקזמינר - לא מצאו כלום, לפחות לא בעניין הזה (הייתה דווקא בעיה עם הפנסים שסודרה). מנוע צעדים/מזרקים - לא נבדק, למיטב ידיעתי.

אני לא יכול לחשוב על שינוי (התקנת דיבורית למשל, אם כי קיימת) שנעשה ברכב ושיכול לגרום/לעודד הבעיה.

אני אבדוק כמובן את מה שלא נבדק ובעניין המצערת - אבצע ניקוי יסודי כפי שאתה מציע. בניקוי כפי שהתבצע, באמת יצא הרבה מאוד לכלוך. ייתכן וניקוי כזה לא הספיק ובאמת צריך לנקות כך.

בעניין של הטורים בהנעה, אם במושג "קר" הכוונה היא לכך שהמנוע לא פעל בצורה רציפה פרק זמן ארוך - אז התשובה היא כן. זה לא קורה כל הנעה, אבל שמתי לב שבעיקר אחרי הפרשים גדולים (נניח - מעל 20 שעות) בין פעולת המנוע האחרונה לבין ההנעה, העניין מתרחש (לא כל הנעה כזו). בניגוד לרעידות שתיארתי בעצירה, בהנעה מדובר במשחק מאוד עצבני של הטורים, ואפשר ממש לשמוע את ה"קרטוע".
תגובה

חוקי פרסום הודעות