![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
|
צטט:
מעולם, מעולם(!) לא השתמשתי בבלם יד לזינוק עם רכב ידני, גם לא בעליות חדות מאד. שימוש בבלם יד הוא מיותר לחלוטין לכל אדם בעל מעט רגש וקורדינציה. אני עם האונו בזמנה של האקסית הייתי מזנק כל עליה ביקנעם פשוט עם חצי קלאץ' וזהו. רכב דיזל מתקדם עם חצי קלאץ' ובנזין לא?! שוב, מאיפה זה הגיע? נסעת פעם בקנגו?! תנסה להרים חצי קלאץ' בלי ללחוץ על דוושת הגז - הרכב כבה במקום. לעומת זאת בכל רכב בנזין ידני שנסעתי ועדין נוסע לפעמים (של חברים) - אין שום בעיה לצאת לגלישה ע"י הרמה של חצי קלאץ' בלבד בלי אף נגיעה בגז. לפותח השירשור: אכן, אתה פשוט מעביר לD ונוסע רגיל. יש הנוהגים (וכך צריך בעיקרון) להרפות מעט מהדוושה בזמן העברת ההילוך, מכיוון שכמו שCAVEMAN ציין לך - זהו גיר ידני רגיל לכל דבר, וכמו שבגיר ידני אתה לא מחזיק את הגז לחוץ בזמן העברת ההילוך - אז גם כאן אותו הדבר. אכן, הרכב מתדרדר מעט (ברכבים חדשים עם רובוטי, כבר פיתחו מערכות למנוע זאת, סתם לידע כללי לעתיד). פשוט צריך להגיב במהירות - שיחררת בלם? מיד לעבור לדוושת הגז. 2-3 ימים נסיעות עם הרכב ואתה תתרגל. האופציה של ה"טיפטרוניק" (ה"חצי אוטומט") מאפשרת לך שליטה ידנית בהילוכים. לאחר שהסטת את הידית שמאלה, דחיפה מעלה תעלה הילוך ודחיפה מטה תוריד הילוך. פיצ'ר נחמד שמאפשר לך לנהוג על הרכב כמעט כמו בידני. לא אמור להיות שינוי בתצרוכת הדלק עקב כך (אלא אם תחליט לנסוע 100 על הילוך 3 שבמצב D הוא כבר היה מעביר ל5).
|
![]() |
#2 |
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
אתם צריכים לעשות הפרדה בין זינוק ברכב עם מנוע בנזין לדיזל.
ברכב עם מנוע דיזל ניתן לזנק ע"י חצי קלאץ' מכיוון שהמנוע חזק יותר ובעל מומנט גבוה כבר בסל"ד נמוך. ברכב בעל מנוע בנזין חלש ברגע שתרים חצי קלאץ' המנוע יגמגם ויתכבה. באונו, בשום עליה, לא היה מצב בעולם שהייתי יכול לזנק ע"י חצי קלאץ, פרט לעליות קלות במיוחד. המנוע פשוט מתכבה. חייבים להרים בלם יד, לשחרר חצי קלאץ', ללחוץ קצת על הגז, לשחרר בלם יד, ואז במקביל לשחרר קלאץ וללחוץ יותר חזק על הגז. עם האונו בד"כ לא הייתי מזנק ע"י בלם היד, אלא החזקתי חצי קלאץ לחוץ וחצי גז, שזה לא הכי בריא. |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
לא צריך חצי קלאץ ולא כלום.אם אתה טיפה מיומן אתה יכול לזנק בלי שום בעיה.
אחותי נהגה ברכב שלי לכיוון ראש פינה,והיא לא נהגה בידני מאז שהיא הוציא רשיון לפני 3 שנים, והיא לא השתמשה לא בחצי קלאץ ולא בשום דרך לזנק בעליה,והרכב לא נכבה ולא הדרדר ס"מ אחורה. אולי קצת תרגול יכול לעזור למי שמתקשה. |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
צטט:
מצב ה"חצי ידני" הוא מה שמכונה "טיפטרוניק". כיום ניתן למצוא את מצב ההפעלה הזה בכל הגירים, אוטומטיים, רובוטיים (לרבות כפולי המצמדים), ורציפים. צטט:
שום בלם יד, שום חצי קלאצ', שום דיזל ושום גרביים. אם אתה עושה זינוק בעליה עם בלם יד, תחזור לשיעורי נהיגה לפני שאתה חוזר לרכב ידני, שתוכל לתרגל קצת לפני שתחזור לכביש. עוזבים ברקס, לוחצים על הגז כמה שצריך (ממש קצת), משחררים קלאץ', ונוסעים. במקרה הגרוע ביותר (קורה לא מעט), הרכב מדרדר פחות מ20 ס"מ. וזה ממש, אבל ממש בהגזמה. למי שמכיר, אחד המקומות עם התכנון הגרוע ביותר, היציאה מהחניון של קניון רמת אביב לכיוון רחוב איינשטיין. שיפוע שלא יבייש שיגור מעבורת ![]() נכון, לרכב בעל מנוע דיזל יש מומנט רב יותר בסל"ד נמוך, אבל מה זה קשור בכלל? מה שלימדו אותך בשיעורי נהיגה, חצי קלאץ' וכל זה, לא עובד בעולם האמיתי. אם כולנו ננהג כמו שנוהגים בטסט, אבוי לנו. עדיין קשה לי להאמין שאתה רציני... אולי אני עושה משהו לא נכון, ובכל השנים שאני נוהג, שכוללות את הרכב שלי, של חברים, ג'יפים כאלה ואחרים בני 15 שנה ומעלה ברומניה, יוון וטורכיה (ובאותם רכבים אין אפילו סנכרונים בגיר, וצריך להשתמש בגז ביניים שמעלים ומורידים הילוך, למשל), רכבים בעלי גיר רובוטי, מעולם לא השתמשתי בבלם היד. כמה דקות להבין איך הרכב מתנהג, וזה כמו לרכוב על אופניים. נערך לאחרונה על ידי Caveman : 20-08-09 ב 01:54. |
||
![]() |
![]() |
#5 |
כתבנו בצפון
|
גדעון, במידה ואתה רוצה ומעוניין לנהל דיון רציני, אנא הימנע מהערות ביניים מיותרות.
לעיניין: שיטת הזינוק בעליה שלך היא שיטה לא בטיחותית, מסוכנת, שלא להגיד חאפרית. אתה מסכן את עצמך ואת הרכבים הנמצאים מאחוריך, ואני אסביר: מרגע שאתה עוזב את דוושת הבלם ועד שאתה לוחץ על הגז, הרכב יחל להדרדר אחורנית. לא משנה אם זה "רק" 20 ס"מ או 30 ס"מ- הרכב מדרדר וזה מסוכן. מה אתה עושה אם ילד פתאום מתחיל לחצות את הכביש מאחורי הרכב שלך ואתה עושה בצורה הזאת זינוק בעליה? אתה פוגע בו, הוא מתחיל לבכות ולך מזמינים משטרה. מה הבעיה לעשות את מה שאתה אומר, אבל קודם למשוך בלם יד כדי לאבטח את הרכב ורק אח"כ לשחרר את הרגל מהבלם? במידה והיתה לך מערכת "היל הולדר" כמו בפונטו ובמיטו החדשות, אתה היית יכול להתעלם מבלם היד. את שיטת הזינוק שלך גם ילד לפני שיעורי נהיגה מעשיים יודע, החוכמה היא לאבטח את הרכב מפני הדרדרות ב- 100%, לביטחון כל הסובבים אותך. |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
הגלגלים שלי: הונדה האצ'בק
|
לילה טוב,
מה שנראה שרוב הנהגים מבצעים בזינוק בעליה היא לוחצים על דוושת ברקס מרימים את הקלאץ עד שהאוטו מתחיל לרעוד (במצב הזה האוטו לא ידרדר אחורה) עוזבים ברקס, ופשוט מוסיפים את הגז וגומרים עיניין תקנו אותי אם אני טועה! |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
הגלגלים שלי: PUNTO FUN 2003
|
מנוע דיזל, בנזין, גז זה לא משחק תפקיד אם אתה מיומן מספיק ובעל קורדינציה ורגש גם עם נעלי עבודה נעולות ורכב עמוס לא תדרדר חצי סנטימטר וזה בדוק (ע"י אני ועצמי ביחד).
המצב נוסה ברכבים שונים מסחריים ופרטיים דיזל ובנזין בעליות תלולות ותלולות פחות. הכל שאלה של ניסיון ומיומנות. זינוק בעלייה באמצעות עזרה מבלם היד היא שיטה טובה ומוצלחת וגם אני משתמש בה לפעמים כשבא לי לגוון או כשאני מתעצל זה נוח. moty003 אתה לא טועה.
ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא!!! נערך לאחרונה על ידי Amit-IL : 20-08-09 ב 02:47. |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
צטט:
חאפר, אני ממש לא, אז אני מציע שגם אתה תפסיק להשתמש בביטויים האלה. אני מאלו שהנהיגה חשובה לו מאוד, מאוד(!). יש לי אחריות כבדה מאוד שאני נוהג, על אחת כמה וכמה שיש איתי עוד נוסעים ברכב. מעולם, ואני מתכוון מעולם, לא סיכנתי את הסובבים אותי בזמן הנהיגה שלי. זה כולל לא לנהוג עייף, שתוי, או בצורה פורענית כאשר ישנם נהגים והולכי רגל סביבי. אז חאפר, או אחד שמסכן את הסובבים אותו, אני לא. אני תמיד נוהג בצורה בטיחותית, ונעימה לנוסעים ברכב, אין צורה אחרת לנהוג, גם בנהיגה ספורטיבית. ועד כמה שאני לא אוהב את צורת ההתבטאות הזו, "אתה מוזמן לאשר זאת עם כל אחד שנסע איתי ברכב עד היום". לעניין, נתחיל בזה שתיקח סרגל, תמדוד 20 ס"מ, ותחזור אלי. זה פחות מאורך החלק העיקרי של המקשים במקלדת שלך, לא כולל החצים. זה 20 ס"מ. הרכב שלי לא דוהר במורד במהירות מסחררת כאשר הוא עובר את המרחק הזה. שוב, אני מדבר על המקרים הגרועים ביותר של עליות ממש ממש תלולות. מן הסתם כולנו בני אדם, הרגע הזה שאתה מדבר עליו (ושבגללו אני מסכן את הסובבים אותי, כביכול), שבו אני מעביר את הרגל מדוושת הברקס לגז, הוא לא יותר מחצי שניה. בזמן שלוקח לי להעביר את הרגל מהברקס, לגז, וכמובן שתוך כדי להביא את המצמד ל"נקודה", הרכב ידרדר. שוב, זה כל כך זניח. זה קורה מיידית, ולא מצריך הכנות מיוחדות מצידי כמו למשוך את בלם היד, או להחזיק את המצמד חצי לחוץ. אף ילד או חתול או כל דבר אחר לא יקפוץ לשם ולא יפגע מהרכב שלי בזמן שאני מתחיל נסיעה בעליה. השיטה שבה אתה משתמש היא פסולה, גוזלת זמן, ודורשת מיומנות מיותרת. היא אולי עובדת, אבל מיותרת לחלוטין. אני לא יודע מי לימד אותך את זה, אבל זה הרגל שהייתי נמנע ממנו. תלמד לשלוט ברכב שלך, זה חשוב יותר. אין רכב שמצריך שימוש בשיטה הזו. לראיה, ישנם רכבים חדשים כיום, שמגיעים ללא ידית להפעלת בלם היד. מה עושים שם? לא עוצרים בעליות? מה אתה עושה כאשר אתה עוצר כיום בעליה ממש תלולה, שבה גם הגיר האוטומטי לא מחזיק את הרכב מלהדרדר? אתה משתמש גם בבלם היד? אם אתה כן רוצה יוצא מן הכלל, כי תמיד יש, אז יצא לי פעם אחת להיות נוכח ברכב שבו הנהג השתמש בזה. זה קרה במעלה זיק, דרומית לבקעת צין, לפני כ4 שנים בערך. שאתה מטפס לך על בולדרים בגובה חצי מטר ומעלה, בשיפוע של 50 מעלות לדעתי, ואתה צריך לעצור כדי לסדר אבן כזו או אחרת, אז כן, קשה מאוד להתחיל נסיעה. אני מזכיר, בולדרים, חול "פודרה", שיפוע חד מאוד. אני לא יודע מה הולך שם היום, אבל העבירות הייתה קשה מאוד בזמנו, עד כדי בלתי אפשרית. מעבר לזה, מיותר. צטט:
תתנהג כאילו אתה נוסע ברכב על גיר ידני, והכל יהיה בסדר. אני מניח שכאשר אתה נוהג ברכב אוטומטי אתה מודע למתי הרכב מחליף הילוך, גם כאן זה תקף. נערך לאחרונה על ידי Caveman : 20-08-09 ב 11:41. |
||
![]() |
![]() |
#9 |
כתבנו בצפון
|
רון- את השיטה של החצי קלאץ ואח"כ עזרה עם הגז אני מכיר מצויין, אך יש רכבים בעלי מנועי בנזין חלשים (האונו בניהם) שלא מאפשרים שימוש בשיטה זו. ברגע שתרים חצי קלאץ המנוע ייכבה מיד, ולכן הפיתרון הוא להרים בלם יד, ללחוץ קודם על הגז כדי להעלות את הטורים ולא לתת "סיבות" למנוע להיכבות, ורק אח"כ לשחרר חצי קלאץ'. בצורה הזו המנוע לא ייכבה לעולם וגם לא ידרדר ס"מ אחד.
אני נהגתי הרבה על VW BORA TDI 1.9 (דיזל ידני) וברכב הזה עשיתי זינוקים רק ע"י חצי קלאץ, אבל באונו זה היה בלתי אפשרי. גדעון- אני דווקא שמעתי שאתה נוהג מצויין ואתה נראה גם בן אדם אחראי, לכן התפלאתי שרשמת שהדרדרות של 20 ס"מ זה לא נורא. לדעתי זה כן נורא וזה כלל לא בטיחותי. מה תעשה אם מהרגע שתעזוב את הבלם עד שתלחץ על הגז השטיח יתקפל והרגל שלך תיתקע בו? עד שתבין מה קורה ותלחץ שוב על הבלם או תרים בלם יד הרכב ימשיך להדרדר עוד. אם יקרה משהו חס וחלילה מה תגיד להגנתך? "זה לא אשמתי, השטיח נתקע"? לשאלתך: כן, אני מושך בלם יד גם ברכב בעל גיר אוטומטי שמדרדר בעליה קשה במידה ויש רכבים מאחוריי. במידה ואני לבד על הכביש זה משהו אחר, אני מיד לוחץ על הגז והרכב בקושי מדרדר, אך כאמור אם יש רכבים, בני אדם או בעלי חיים מאחוריי או אם יש סכנה שיש מישהו מאחוריי, אני לא לוקח שום סיכון מיותר ומושך בלם יד. שיטת הזינוק עם חצי קלאץ' אפשרית רק בחלק מהרכבים בלי שהמנוע ידרדר או יתכבה, אני מעדיף לא לקחת סיכונים ולמשוך בלם יד (אלא אם אני נמצא על כביש ריק ואין אף אחד מאחוריי, אז לא איכפת לי אם הרכב ידרדר קצת אחורנית). נערך לאחרונה על ידי stio : 20-08-09 ב 13:56. |
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: -
|
צטט:
![]() ז"א הרעידות שכולם מדברים אליהן בגיר רובוטי נובעות מכך שהרובוט מעביר הילוך הרגל עדין על הגז? |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
פונטו 2004 יד 1. | tisan4us | מכירה | 1 | 10-05-09 11:12 |
תקלה בגיר פונטו 2004 אוטומטית | seeme | פונטו - טכני | 5 | 05-03-08 16:39 |
בעית גיר רובוטי באקטיב 60 שנת 2004 | sachar1 | פונטו - טכני | 0 | 05-03-08 12:18 |
dynamic 80 16v 2004 ידני | bruce | יעוץ ברכישת רכב | 3 | 16-11-07 22:01 |
התקנת דיבורית בפונטו 2004 | אודיו | 6 | 20-11-06 19:55 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד