![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו 75hsd
|
סער, אתה משהו..אין מילים.
אז ככה, המזגן המקומי, מעאפן מטבעו. בוא נשאיר את מהנדסי פיאט בצד כי בחאפרים מקומיים עסקינן...
כל המערכת נבדקה לגורמים. הכל פיקס. המזגן מוציא בסביבות 7-9 מעלות בסרק לפי התרמומטר, זה יפה, אבל, וזה אבל גדול - בתנאי מעבדה, היינו - עמידה במוסך, בצל, בפנאן.. בנסיעה בימים קשים, ובפרט בפקקים ובעליות , התפוקה יורדת משמעותית(!!) וברור לכל שיש צורך במעט "עזרה" חיצונית. אז ברור שאי אפשר לשים טפטפת של מים קרים מעל למעבה, אבל כן אפשרי לקרר את המעבה עוד יותר, כי החבר'ה של רסקור שמו מאוורר פצפון שלא עומד בעומס. אז כמובן, כוונתי היתה לשים מאוור spal נוסף, כמו זה המותקן כיום, באותו ההספק והגודל, ולחברם במקביל. אשמח לשמוע דעתך!! נ.ב. - האם נתקלת או ניסית זאת פעם? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
מאורר מעבה מזגן
היו מקרים שבהם "רסקור" ז"ל התקינו מאורר מעבה סיני מאיכות ירודה.
אין צורך להתקין מאורר נוסף, אלא צריך שיהיה מאורר SPAL עם כוון סבוב נכון וספיקת אויר מתאימה (יש כמה דגמים במאוררי SPAL). ניתן להשיג שיפור בקרור המזגן ע"י החלפת הפגוש (טמבון) הקדמי לפגוש של הדגם עם מזגן מקורי שיש בו פתחי אויר גדולים יותר. בברכה - רפי לין
|
|
|
#13 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
החלפת טמבון לא תתן את הפתרון הבעייה היא בתוך העיר ורוח לא תכנס במהירות איטית.
תגובתו של COMMAND להוספת מאוורר מעניינת והאם היא שינתה את הקירור אנא התייחס לנקודה זאת. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
שלום יאיר, ושלום לחבר אביעד,
אז ככה, אם לניסיוני אתם שואלים? אז כן , ניסיתי ומי שמעוניין לבוא ולראות כמובן שמוזמן. האם ראיתי שיפור? וודאי, שיפור ניכר ומורגש באופן מתמיד. כמובן שעשיתי זאת באמצעות שעוני לחץ, ולא על עיוור ולפי הרגשה, כי לעיתים ההרגשה היא אשליה פסיכולוגית. אצלי יש שתי וונטות של ספאל, אחת גדולה ואחת קטנה כאשר שתיהן מכסות כ 85% משטח המעבה. היה לי קצת לא קל מגלל שהטמבון קצת לחץ עליהם, אז הרחקתי קצת באמצעות מוט פחחים את הקורה כלפי חוץ. עם זאת, אצליכם אני לא מאמין שצריכה להיות בעיה. לגבי פתחי החוץ על הטמבון אני נוטה להסכים את תשובתו של חברנו יאיר. לגבי ההערה של רפי על הוונטות, יש צדק בדבריו, לעיתים הוונטה של רסקור על הפנים גם מבחינת RPM
|
|
|
#15 |
|
Member
|
עדכון- הלך המעבה...מחיר?
לפני שרצתי לקנות וונטה מפירוק, נכנסתי שוב למכונאי שלי, ככה, על הדרך, ולדאבוני, לאחר בדיקת לחצים, התברר שהמעבה סיים את חייו בטרם עת..
![]() להזכירכם, בעקבות ניקוי רדיאטור לפני שלושה שבועות, בעת החזרתו, נסדק המחבר של המעבה למייבש (?? אם אני לא טועה - מין צינור שמתחבר ביניהם) , המעבה נלקח לריתוך , הוחזר למקומו, בוצעה בדיקת דליפה עם חנקן, נשללה דליפה, וביצוע ואקום גז..על זה שילמתי 990 ש"ח, שכללו פו"ה טמבון, על הליפט, פו"ה מעבה, ריתוכו במכון (180 ש"ח לפני מע"מ!!) בדיקת דליפה, ואקום גז. בדיעבד, הכל לחינם. המעבה פשוט סתום, ואין מנוס מלהחליפו, + כל הפירוק וההרכבה מחדש, וכן גז מחדש.. המכונאי אמר שיתחשב בי בעת ביצוע העבודה שנית. כמה עולה מעבה חדש? יש תחליפי? (לא בהכרח באזור ירושלים, אין בעיה לשלם על משלוח) מודה לכולם על היחס והרצון לעזור! לפחות לא שילמתי 350 ש"ח על מאוורר spal לחינם.. נערך לאחרונה על ידי aviady : 17-08-09 ב 19:58. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
יש לי מעבה לתת לך הורדתי אותו מפירוק ויצא הגז בפירוק משמע תקין.
המעבה מודל 95 ולא במצב טוב תוכל לקבלו בחינם. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
|
פירוק של טמבון ומעבה הוא פשוט מאוד... פירקתי את כל זה מתחת לבית ב30 דקות...
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
איזה יופי, פה קבור הכלב.
יפה מאוד מאוד, עכשיו ירדת לשורש הבעיה של לחץ גבוה במערכת. חסכת מאוורר לחינם.
|
|
|
#19 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו hgt
|
סער אצלי בפונטו ספייס hgt אין שום מאוורר שיושב על המעבה!
יש לי 2 מאווררים שיושבים על הרדיאטור של מערכת הקירור של המנוע בצד הפנימי. בין המעבה לטמבון אין כלום... |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Member
|
צטט:
אה..ועוד שאלה : הבנתי שהחלפת המעבה והורדת הלחצים המיותרים מכל המערכות תעזור לי גם בקירור המנוע, שמתחמם מאוד בעבודה עם מזגן. האם נכון הדבר? נערך לאחרונה על ידי aviady : 18-08-09 ב 00:39. |
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| מאוורר לרדיאטור לפונטו 96 | Lexxxa | פונטו - טכני | 3 | 28-06-09 23:41 |