![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
טיימינג
החלפת הרצועה לא קשורה לחום שבאותה מדינה, טמפרטורת
עבודה של המנוע היא כ 85 מעלות, ולא משנה אם בחוץ 20 או 30 מעלות, ההוראות של פיאט להחלפה היו כל 5 שנים או 120k לפני שנתיים בערך המוסך המרכזי ירד ל 3 שנים שזה מוגזם. פיני |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
עכשיו אני מגרד בראש בהתלבטות מתי לעשות טיימינג, כל 3 שנים או 60K, חמש שנים או 120K או בכלל ללכת על הממוצע , 4 שנים או 90K?
אגב, מעניין למה המוסך המרכזי ירד ל-3 שנים, ייתכן וזה בעקבות סטטיסטיקות של כשל מוקדם מהצפוי, בארץ.
|
|
|
#3 | |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
צטט:
אנשים ששומעים שאני מספר להם שכל 10K אני בטיפול לרענן דברים כמו שמן/מים, קוראים לי משוגע. אצלהם בטויוטה זה כל 30K. אחת ל3-שנים לבצע טיפול מונע כדי לחסוך עוגמת נפש בעתיד זה ממש ממש לא מוגזם. מה גם שכל טיפול כזה (כן גם במוסך מורשה) הוא לא יקר. כן, 1600 ש"ח לטיפול גדול כולל החלפת רצועת תזמון, זה לא יקר. אם אנשים רוצים להתגאות בזה שרצועת התזמון שלהם מחזיקה 120,000 ק"מ, שיהנו. ביום שהיא תשבוק חיים, הם ישלמו פי כמה וכמה יותר על התיקון. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Super Moderator
מנהל
|
גדעון דעתך מקובלת ונכונה לדעתי, אך כיצד יתכן שטיפול אשר ע"פ הוראות יצרן אמור להתבצע כל 120K (בתקווה שאכן הנתון הזה נכון) בארץ, ע"י סמל"ת, משתנה לכל 60K?
אני יכול להבין שיש צורך בהחלפה מוקדמת. אני מוכן ומבצע טיפולים מוקדם מן הנדרש בכדי להמנע מבעיות ולשמור על תחזוקה ברמה גבוהה. אני מחליף חלקים מסויימים בטיפול קטן על אף שיש הוראה להחליפם רק בטיפול גדול. מבצע כל את כל הטיפולים\תיקונים במוסך אחד כי שם יש את מי שמכיר את הרכב שלי מההתחלה. אבל "לחתוך" 60K בין טיימינג לטיימינג נראה לי מוגזם, ואם אכן היינס מהמחמירים, והם אומרים 90K אז מתאים לי. אני עוד יכול להחמיר עם עצמי ולהחליף כל 80K. ההוראה של סמל"ת נראית לי לא הגיונית. השאלה היא האם הנתון של 60K לא נובע כתוצאה מסטטיסטיקה של המוסכים בארץ בהם נצפה כשל מוקדם מן הצפוי?! רענן.
|
|
|
#5 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
את זה אתה צריך לשאול את המכונאים במוסך..
אצלי אני מחליף כל 3 שנים מכיוון שאני לא רוצה הפתעות. החלפתי ב- 2005, הרכב נסע כמות מגוחכת של ק"מ בזמן הזה אבל החלפתי לפני שבועיים שוב! שעה עבודה ונגמר הסיפור. לכו לפי הוראות היבואן בארץ. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Super Moderator
מנהל
|
מקובל עלי ללכת ע"פ הוראות היבואן, ואני אף מהמחמירים בנוגע להחזקת הרכב, אך יתכן ואין שום סיבה להחליף טיימינג כ"כ מוקדם.
|
|
|
#7 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
באמת יכול להיות שאין צורך להחליף אבל בדבר כזה לא לקוחים סיכונים. כשאני ניגשתי למוסך לפני שבועיים וביקשתי להחליף את רצועת התזמון בעל המוסך אומר לי "בשביל מה, אתה משוגע?" למרות זאת כמובן שהחלפתי כולל מותחנים, אני לא צריך אח"כ נזק לראש מנוע.
כמובן שזה בוצע במוסך לא מורשה, אני עדיין לא זכיתי בפיס. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| איך מחליפים נורות בבקליות האחרויות? | amimalka | פונטו - טכני | 13 | 30-01-08 16:38 |
| פונטו S55 97 - חשד לבעיה ברצועת תזמון (נערך) | foigelman | פונטו - טכני | 7 | 04-11-07 06:10 |
| איך מחליפים מנורה "ברקס" אחורית שמאלית פונטו ספייס | פורום הגראז' | 1 | 13-06-07 16:24 | |
| רצועת טימיינג בספייס | פורום הגראז' | 3 | 28-04-07 23:06 | |
| אונו 1.4 Ies - רצועת תזמון. | פורום הגראז' | 1 | 15-04-07 20:52 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד