![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פיאט כללי מדברים על פיאט בכלליות וחדשות. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
צלם מערכת
הגלגלים שלי: Skoda Fabia 1.6 16V "SPORT"
|
אני הייתי מחכה עוד חודש לפביה Mk2 - טובה מהם בעשרות מונים (וכנראה שהמחיר שלה לא יהיה גבוה משלהן).
|
|
|
|
#2 |
|
Super Moderator
מנהל
|
תגובה
הקליאו החדשה - נראית כמו מגילת התקנות הירוקות. מנופחת, כבדה, חסרת חן, או במילים אחרות - אבדה את זה די מזמן. [לפחות אחותה מפיז'ו ה 207 , נראית טוב למרות הביצועים הפושרים].
אני לא יודע מאיפה הנחרצות שלך אוראל לגביי הפביה [בעלות יכולה לעשות את זה לפעמים] אבל לא הייתי מספיד את הסוזוקי כל כך מהר. וודאי שלא במונחים שאתה מדבר עליהם. בגימור יהיה פער לטובתה זה צפוי, בפרמטרים אחרים אני בכלל לא בטוח. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
אני דווקא מאוד אוהב את העיצוב של הקליאו ניר. גם את של ה 207. לטעמי, הדור החדש של הקליאו נראה טוב בהרבה מהדור היוצא. למרות שאכן, שתיהן (ה207 והקליאו) בהחלט גדלו בצורה משמעותית. יצא לי להחנות את הרכב שלי ליד 207 לפני זמן מה, והרכב שלי היה ממש גמד ליד המימדים הגדולים משהו של ה207.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: 2
|
אני דווקא הייתי הולך על ה2
קודם כל אם אתה מחפש מנוע אז זה כמובן 2 מבחינת איבזור אני לא יודע למרות שבמאזדה וגם בסוזוקי יש אבזור חשמל מלא אני אישית יעדיף את ה2 כי כשאתה תיסע מהר המאזה בכל ליטוף של דוושת הגז הוא יוריד הילוך ואולי זה יציק בתוך העיר ואפילו יעצבן
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
צלם מערכת
|
ניר, להזכירך, ביקרתי בתערוכת פרנקפורט האחרונה - ובתערוכה אני ואימי חיפשנו את המחליפה של הפביה (שרוסקה, לצערנו הרב).
הסתובבנו לנו סביב סביב... אין מה להשוות בכלל בין הסוויפט לפביה - מבחינת מרווח פנים, איכות תא הנוסעים ואיבזור. ואגב, דווקא הקורסה החדשה (שהיא מכונית די מרשימה) מאכזבת מאוד בסעיף מרווח הפנים היא צפופה מאוד מאחורה ![]() הגרמנים בחנו לא פעם ולא פעמיים את הפביה החדשה - מול הפביה היוצאת, מול המתחרות וידה של הפביה תמיד הייתה עליונה. ניצחה בכמה מבחני דרכים (בגרסאות השונות - בנזין/דיזל, האצב'ק/סטיישן) את המתחרות (207, יאריס החדשה, קליאו החדשה, A Class). בקיצור, עם כל הכבוד לסוויפט (שבהחלט בחירה אוט' נחמדה ושובבה) - יש לה עוד הרבה מה ללמוד מהפביה, וגם מהמתחרות.
|
|
|
#6 |
|
Super Moderator
מנהל
|
תגובה
אוראלי, אתה קצת מערבב פה. אתה רוצה לעשות השוואת בגימור? אין בעייה. רק תעשה את זה מול מכוניות שתוכננו באותו פרק זמן בה הפביה החדשה תוכננה. שזה בערך שנתיים אחורה. בשביל זה יש לך פה את הקורסה וה 207 והקליאו.הסוויפט עלתה על נייר כבר לפני 4-5 שנים.
על הכביש זה כבר סיפור אחר וצריך לעשות פה הפרדה ברורה. אין אף מכונית יפנית בעשור האחרון שצליחה ממש לבעוט במבחן כלשהו ולא משנה באיזו קטגוריה בעליונות הדינמית של יוצאי אירופה. זהו מעוזם הנצחי. אם באמינות מוציאים להם את הנשמה אז על הכביש יש להם תמיד מה לומר. את כל זה הצליחה לשנות הסוויפט במעין קאמבק מפתיע שהצליח להשאיר לא מעט קצת המומים ביניהם גם טיף נידל. וכמו שאתה יודע אותו, קשה מאוד להרשים. גם אני אף פעם לא הייתי חסיד גדול של הספרטנות היפנית, אבל היה לי קשה מאוד למצוא משהו רע לומר על הסוזוקי. בשורה התחתונה - אין לי ספק בכלל שהפביה צריכה להיות יותר טובה מהסוזוקי במספר פרמטרים. אבל מפה ועד לחרוץ את גורלה של הסוויפט כחסרת אונים מולה זה פשוט לא לעניין ולא נכון. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
צלם מערכת
|
ניר, אתה יודע מה? אני אלך רחוק - גם הפביה היוצאת עדיפה על הסוויפט, צר לי...
הסוויפט נוסעת בסדר, נראית צעירה ונחמדה, זולה ודי שובבה אבל היא לא ברת תחרות מול האירופאיות - כמו כל היפניות, לדעתי. אני לא אוהב יפניות, אין מה לעשות - הן לא מרגשות אותי בכלל (גם לא STI. למרות שדווקא ל-EVO לא הייתי מתנגד), לא גורמות לי לחשוב פעמיים לפני שאני הולך על אופציה מאירופה. מבחינתי, יפניות תמיד יהיו סתם יפניות ואירופאיות (בעיקר גרמניות) יהיו אירופאיות. ישיבה קצרה ברכב יפני (לדוג' - מזדה 3/טויוטה קורולה) וישיבה קצרה ברכב אירופאי/גרמני (לדוג' - פולקסווגן גולף/שקודה אוקטביה/פיז'ו 30 היפניות יותר מצועצעות, התא נוסעים שלהן מרגיש פחות איכותי, פחות מוקפד - לעומת הגרמניות קרא לי זקן - אבל אני מחפש קודם כל את התא נוסעים שיהיה נעים יותר לשהייה ואח"כ נדבר על הנהיגה מנהיגה/Whatever. ואל תדאג, הסוויפט לא מאיימת על הפביה החדשה - בכלום... זאת דעתי.
|
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד