![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד.. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
| צפה בתוצאות הסקר: איזה סוג דלק אתם ממלאים ברכב שלכם? | |||
| בנזין 96 |
|
8 | 20.51% |
| בנזין 95 |
|
25 | 64.10% |
| בנזין 98 |
|
6 | 15.38% |
| סולר |
|
0 | 0% |
| אחר (פרסמו בשרשור) |
|
0 | 0% |
| מצביעים: 39. אתה לא יכול להבציע בסקר זה | |||
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#18 |
|
Guest
|
לא מסתדר לי איך אתה מגיע למסקנה שדלק בעל אוקטן וBTU יותר גבוהים לא מויל למנוע.
ההסבר שלך הוא נכון אבל המסקנה שלך , נכונה רק בתנאי שמערכת ניהול המנוע שלך היא סטטית. אבל כבר יותר מ10 שנים מערכות ניהול המנוע הן דינמיות ומכאן הטענה שלי - דלק בעל אוקטן ו BTU גבוהים יותר משפר את הביצועים ואף חוסך דלק. והנה ההסבר לזה: המנוע שואף לעבוד בתערובת של למבדה = 1 (14.7:1) שכאן כבר יש לך עודף אויר , מכיון שהתערובת היא עניה. לביצועים אתה צריך יחס של בין 10 12 :1 ברגע שימוש בדלק בעל BTU גדול יותר אם כמות דלק קטנה יותר אתה תגיע לאותה רמת ניצולת כמו עם דלק בעל BTU נמוך יותר אבל בכמות גדולה יותר, כך חסכת דלק . " אם אוקטן 98 מכיל יותר אנרגיה נצורה בתוכו, כדי לממש את האנרגיה הזאת אתה צריך מספיק חמצן כדי לשמור על פיצוץ\בערה מהירה מספיק" יש לך כבר כמו שאמרתי עודף חמצן וכך אתה כן "מצליח" לנצל את הדלק הגבוה יותר, כך את הגם מעלה את ניצולת המנוע. לגבי השאלה שלך: אני מסכים אתך שרוב המכוניות לא צריכות את הדלק הנ"ל אבל אני מתחילת הויכוח מחייחס אך ורק למנועים בעלי הספקים , ביצועים. האם אני חושב שכדאי למכוניות בעלי מנועים כאלו להשתמש בדלק בעל אוקטן גבוה יותר - כן. נ.ב. איזה אופנוע יש לך? איפו אתה עובד? |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד