![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס 8V
|
מאז שקניתי את האוטו ועד המילוי הראשון עברו כמה שנים טובות עד שהוא
נהיה חלש וקירר בצורה 'לא משהו'. לפני כחצי שנה דוד מילא לי גז ומאז המזגן עבד בצורה מצוינת שלא נופלת ממזגנים ברכבים חדשים. בפעם האחרונה לפני כחודש הוא עבד טוב. אני כל היום במזגן (בית-לימודים-עבודה), רוב הנסיעות שלי בבינעירוני - ככה שנכון שזה (מאוד) לא נוח, אבל בהחלט אפשר לחיות עם זה. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
שוחחתי עם החייל ואיחלתי לו הצלחה בהמשך דרכו.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
אה?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
הגלגלים שלי: גטס ידנית
|
"איחלתי לחייל בהצלחה": ברכה לסיכום פגישה בין חייל למפקדו. בשונה משאר הביטויים לעיל, משפט זה מופיע אך ורק בפרוטוקולים צה"ליים רשמיים ולא בדיווחים בתקשורת. כנצר לצבא קטן וחכם, "איחלתי לחייל בהצלחה" הוא משפט חסכוני ויעיל. שלוש מילים שמבטאות באופן מדויק את הקיבעון המחשבתי, האטימות, וחוסר השקיפות שמאפיינים את מערכת היחסים בין האזרח הישראלי - הנקרא לשירות על פי חוק - והמערכת הצה"לית המורכבת מאלו אשר בחרו להפוך את השירות למקצוע: הברכה הנ"ל היא סטנדרטית ועל כן היא מופיעה בסיכום של כל פגישה, אפילו אם המפקד לא איחל לחייל בהצלחה. למעשה, אפילו אם המפקד הוריד את החייל בדרגה, שיחרר אותו מתפקידו, או דן אותו למאסר ממושך, הפרוטוקול יציין שהמפקד "איחל לו בהצלחה". על כן, משמעותה המעשית של הברכה היא לעתים קרובות הפוכה מזו המילולית ואינה מבשרת הצלחה מרובה לאלה שזכו לה.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
אסף, ידידי, שירתתי 3 שנים בצה"ל ובנוסף גם בכוחות הביטחון,
כך שאני מכיר את המשפט הנ"ל (-: שאלתי "אה?" היא למעשה השאלה מהו הקשר בין מה שאני כתבתי לבין תגובת חברנו שמר, שאולי ניסה לכתוב איזו בדיחה מצחיקה שלא הבנתי. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| מזגן הפסיק לעבוד בפתאומיות | TORNADO | פונטו - טכני | 23 | 29-06-12 18:35 |
| מפוח מזגן הפסיק לעבוד. | trademark | פונטו - טכני | 7 | 22-06-12 15:28 |
| מזגן \ אוורור הפסיקו לעבוד (HGT 2001) | etsuitup | פונטו - טכני | 12 | 23-09-10 17:45 |
| חלונות חשמל הפסיקו לעבוד (ספייס 2001 ELX ידני) | zrazitsk | פונטו - טכני | 5 | 01-04-10 16:43 |
| היכן ממוקם פילטר מזגן בפיאט פונטו ספייס 2001? | 11efraim | פונטו - טכני | 13 | 27-03-08 11:04 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד