![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: ספייס sx
|
קלאץ' קשה וחורק- קלאץ ובוכנות חדשים
שלום,
הרכב: ספייס sx ידני 2001 בסוף מרץ בוצע טיפול שבו בין היתר הותקנו קלאץ valeo ומשאבה תחתונה ממתכת. הקלאץ היה רך ושקט, אבל הגיעו ימים חמים ואיתם שוב הרעשים והקלאץ' הקשה. לכן בתחילת יוני הוחלפה גם משאבת קלאץ' עליונה. שוב, בלילה הקלאץ' רך ושקט אך ביום, כשחם, הקלאץ' קשה וחורק. בקשר לחריקות: תרסיס גריז חודר כמעט והעלים את החריקות. אך כעבור כמה ימין הרעש חזר. ראיתי בפורום שגירוז של ציר הדוושות עם "גריז לבן לפסטיק" אמור לפתור את הבעיה. 1. ניתן להשיג בארץ במחיר הגיוני? 2. יש מישהו מאיזור חיפה שעשה את התהליך הזה ויוכל לעזור לי? בקשר לקלאץ' הקשה: 3. למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה? אולי שווה ללכת למוסך מורשה שיבדקו זאת? הטיפול נעשה מול העיניים שלי וגם בוצע ניקוז אוויר במשך כמה דקות עם "פמפום" הדוושה. יכול להיות שעדיין נשאר אוויר במערכת? תודה מראש לעונים. עריכה: אשמח אם מישהו יכול לערוך את הכותרת- מ"בוכנות" ל"משאבות" נערך לאחרונה על ידי Indiana Jones : 19-06-15 ב 19:01. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס SX
|
קודם כל בוא נבין מאיפה בא הרעש,
בגלל שהדוושת מפלסטיק בקיץ שלנו לרוב הפלסטיק מתרחב ואז פדל הקלאץ' חורקת. האם הרעש מהפדאל או מהמשאבה עצמה? כשריססת גריז האם גם החריכות הפסיקו וגם הקלאץ' נהייה יותר רך? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
בדקתי שוב, הרעש מגיע מהציר. לא מהמשאבות ולא מהקלאץ (כאמור הם חדשים והותקנו מול העיניים שלי).
לאחר תרסיס גריז (שהמוסכניק שם) דוושת הקלאץ לא השמיעה רעש והייתה הרבה יותר רכה מהמצב הנוכחי. אני חושב שכנראה התרסיס גריז פשוט נזל החוצה מהאיזור המרעיש ובגלל זה הרעש חזר. לכן אני משער שגירוז בעזרת גריז (לא תרסיס) אמור לפתור את בעיית הרעש. האם זה יכול להסביר גם את בעיית הקלאץ' הקשה? בכל מקרה אשמח אם תוכלו להפנות אותי למקום בו אוכל לקנות את הגריז המתאים למטרה. מישהו יודע כמה יכולים לקחת על טיפול כזה במוסך מורשה? נערך לאחרונה על ידי Indiana Jones : 20-06-15 ב 23:53. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
גירוז ציר דוושת מצמד (קלאץ')
למיטב זכרוני וידיעתי, עבודה נכונה מצריכה את פירוק הדוושות והוצאת ציר הדוושות, נקוי מגריז ישן ויבש וגירוז מחדש, בגריז מתאים.
המוסכים מורשי היבואן הותיקים, בודאי זוכרים זאת ויודעים מה צריך לעשות וכיצד ובדוק וברר אצלם. באזור חיפה והצפון, אלו המוסכים מורשי היבואן: http://www.fiat.co.il/default.asp?ca...7BE178D9E1C%7D בהצלחה ובברכה - רפי לין
האתר לחיפוש מוסכים ושרותי רכב www.musach.co.il פורום טכני לרכב www.musach.co.il/forum פייסבוק http://www.facebook.com/profile.php?id=600554043 נערך לאחרונה על ידי רפי לין : 24-06-15 ב 10:36. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
התקשרתי לפטין עכו, ביררתי לגבי גירוז ציר דוושות. אמרו שיחזרו אליי. עברו 3 שעות ולא חזרו. אעדכן אם זה ישתנה.
ביקרתי במוסך שפיק מזאווי (מורשה פיאט). הם לא מתכוונים לפרק שום דבר, רק למרוח גריז חיצונית. ו"אין אחריות. יכול להחזיק יומיים ויכול להחזיק חודש". אמרתי תודה רבה והלכתי. קניתי תרסיס גריז בחנות חלפים לרכב קרובה (20 ש"ח) ועשיתי את אותה העבודה שהם היו עושיים. התוצאה: גירוז חיצוני של ציר הדוושות לא עזר. נזכרתי שקראתי איפשהו (כנראה בפורום הזה) שאולי מקור הרעש הוא מחיבור המשאבה העליונה לדוושת המצמד. לא ניתן לראות (בלי מראה) את האיזור. השפרצתי "על עיוור" ומרחתי בעזרת האצבע. הרעשים נעלמו כמעט לחלוטין וגם הדוושה הרבה יותר רכה ללחיצה. בינגו!! האם זה פתרון זמני או לטווח ארוך? אני מניח שזה מה שהמכונאי שלי עשה. אם כן, זה זמני. אעדכן בהמשך. עריכה: ככל הנראה האיזור הבעייתי הוא "תפס משאבת קלאץ' עליונה". תודה ליונתן 30 על התמונה מהפוסט הזה נערך לאחרונה על ידי Indiana Jones : 21-06-15 ב 13:24. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
הגלגלים שלי: punto fun 60 hp
|
לדעתי יותר הגיוני שאם הרעש אכן נובע מתפס משאבת הקלאטצ לדוושה אז הבעיה היא במגע של המשאבה עם כיפת הפלסטיק אשר מפרידה למעשה בין התפס אשר יושב על הדוושה ואל המשאבה.
חוץ מזה יכול להיות שהבעיה היא במסילה שהדוושות יושבות עליהן ואז צריך לפרק לגמרי או לפרק חלקית את הדוושה להחדיר למסילה גריז וזה אולי יגרום לרעשים להפסיק. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| תקלת למבדה וחור ניקוז באגזוז | שמעון | פנדה - טכני | 4 | 06-02-14 20:25 |
| בלמים חדשים חורקים, למה? | דניאל_חיפה | פונטו - טכני | 3 | 22-02-13 19:15 |
| הגיעו דברים חדשים!!!! | erez_1987 | מכירה | 1 | 25-07-11 21:38 |
| טיפולים שוטפים לפונטו ספייס וחור באגזוז | ליאור23 | פונטו - טכני | 5 | 17-03-10 22:21 |
| כמה שינויים חדשים ב HGT :) | idango | שיפורים וקוסמטיקה | 16 | 06-11-09 16:54 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד