![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
Member
הגלגלים שלי: מאזדה 2\פיאט בראבו
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
בשביל לדעת באמת איזה חישן דפוק צריך לבדוק אותו ידנית כלומר היתנגדות ע"י שימוש ברב מודד
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
מה שכתב Driver נכון ומדוייק.
קוד תקלה אחד מצביע על נתק בהזנת מתח לחיישן, השני מצביע על נתק בחוט שהחיישן אמור להעביר למחשב. ז.א הסיגנל. דבר נוסף אליו יש להתייחס, "בקבלה מהמוסך כתוב שבוצעה בדיקת מחשב, כתוב על פירוק והרכבה של הקונקטורים למחשב + לחיישן חמצן וניקוי מגעים ואיפוס קודי תקלה. לכן סביר להניח שהבעיה לא בחיישן אלא בחיווט. דוד.
|
|
|
|
#14 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
כן. הפירוק והאיפוס קודי תקלה זה מה שהם עשו בפעם הראשונה...שהרכב עוד לא היה בבעלותי. זה נראה כאילו זה השתיק את הנורה לחודש וחצי ועכשיו זה חזר.
דרך אגב, כשהוצאתי את האוטו מהמוסך של פיאט, (אחרי הבדיקה ) למרות שהודיעו לי שהחיישן חמצן תקול ושלא טיפלו בשום בעיה, אז הנורה המדוברת לא דלקה במשך כל היום. לאחר מכן היא נדלקה, והיא דולקת עד עכשיו. בקיצור מה אתם ממליצים לי לעשות? להחליף את החיישן חמצן הזה בכל מקרה? מקורי או לא.? תודה לכל המייעצים!! |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Senior Member
|
לא סביר להניח שהבעיה בחיישן תקול.
משום שהופיעו שני קודי תקלה במחשב הבדיקה. לא קורה ששני המעגלים בתוך החיישן מנותקים. לדעתי צריך קודם לנתק את החיבור למחשב הרכב ולנקותו, וגם את הקונקטור של החיישן. מה שעלול להיות זה שתחליף את החיישן לשווא, התקלה תיעלם בשל ניתוק וחיבור הקונקטור שלו, ואז תחשוב שהחיישן היה תקול. אם יש לך גישה לעסק, אסביר לך כיצד לבדוק אותו. דוד.
|
|
|
|
#16 |
|
Junior Member
|
זה מה שעשו פעם שעברה. ניתקו אתת החיבור למחשב, ואת הקונקטורים. ניקו קורוזיה ואיפסו קודי תקלה.
אם צריך כלים מסוימים כדי לבדוק את הבעיה אז אין לי. אם אתה יכול להסביר לי איך לבדוק את זה מאפס אני אנסה לבדוק.. בכל מקרה אולי כדאי פשוט להחליף חיישן בזול, בואדי ג'וז הציעו לי ב400 כולל ההתקנה..חיישן לא מקורי של פיאט. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Senior Member
|
המכשירים שצריך הם, נורת ביקורת ואומטר. חשוב גם לדעת להפעיל אותם ונתונים של היצרן, אותם אני יכול לתת לך.
לפני שאתה מחליף חיישן חליפי בוודי ג'וז, זכור את הדברים הבאים: א. קוד התקלה של החיישן יכול להיגרם מבעיה אחרת, שיכולה להשפיע על תוצאה שגוייה של החיישו. בעיה אחרת כמו חור בסעפת היניקה שיגרום לעודף חמצן להיכנס ויגרום לו לשנות את יחס האוויר דלק. או יוציא אותו מטווח פעולתו. קוד תקלה של החיישן, אינו מחייב את החלפתו. ב. כאשר מחליפים חיישן לתחליפי, צריך לוודא שהתנגדות גוף החימום זהה להתנגדות גוף החימום בחיישן המקורי. "אולי כדאי פשוט להחליף חיישן בזול." תחליט אתה. דוד.
|
|
|
|
#18 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: שברולט
|
צטט:
רק עכשיו ראיתי שהגבת לאשכול אז אני מגיב רק עכשיו. שתי קודי התקלות שמופיעות נופלות על חיישן חמצן קדמי. לפני שהיתי מחליף את החיישן היה מומלץ לבדוק מספר דברים: א. האם הרכב עובד כרגיל, האם הוא מקרטע? מזייף לפעמים? ב. האם הקונקטור מחובר כמו שצריך? ג. האם התופעה הופיעה לאחר איפוס המנורה? ד. אחרי כמה זמן נדלקת המנורה לאחר איפוס? מייד, או אחרי שבוע שבועיים חודש וכדומה ה. האם יש חורים במערכת פליטה, האם כל צינורות הואקום מחוברים היטב למנוע ואין שום בריחות? עוד אשכולות בנושא דומה: http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=9625 http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=492977 רצוי להתחבר למחשב ולראות תזוזה טובה של החיישן חמצן. מומלץ כמובן לבדוק במקביל במכשיר 4 גזים ולראות את רמת ה CO אחרי כמה זמן המנורה חוזרת? חיישן חמצן, חיישן למדה, ממיר קטליטי, רוני אגזוזים www.egzozim.co.il נערך לאחרונה על ידי twito6 : 25-10-13 ב 17:48. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו ELX רציף
|
בתור מישהו שהייתה לו את אותה התקלה אסכם לך :
תקנה באיביי חיישון חמצן מקורי משומש (עולה כ-140 ש"ח כולל משלוח). חיישן חמצן לא מקורי גם של חברה טובה לא יפתור את הבעיה. עלות החלפה/עבודה אם לא תחליף לבד אמורה לעלות לכל היותר 200 ש"ח בכל מוסך. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Junior Member
|
הרכב עובד כרגיל,שמתי לב שמאז שהנורה נדלקה יש רעידה קטנה כשאני מעביר למשל מהילוך שלישי לרביעי או משני לשלישי..זה לא קורה בקביעות. לדעתי הקונקטור מחובר כמו שצריך כי זה מה שעשו לפני שקניתי את הרכב, (פירוק והרכבה של קונקטורים למחשב). באותה פעם גם איפסו קודי תקלה והנורה חזרה לדלוק חודש וחצי אחריי.
פונטו2004- למה אתה חושב שחיישן של חברה אחרת לא יפתור את הבעיה? |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| חיישן חמצן | קליין | פונטו - טכני | 0 | 13-08-11 15:54 |
| חיישן חמצן | קליין | פונטו - טכני | 4 | 06-08-11 22:29 |
| חיישן חמצן | שמואל33 | פונטו - טכני | 5 | 02-10-10 22:06 |
| פונטו 98 נכשלה בטסט על חיישן חמצן.מהיכן לקנות חיישן חמצן?[מקורי עולה 870-1000 ש"ח] | shay2828 | פונטו - טכני | 11 | 08-08-10 12:50 |
| חיישן חמצן | yair068 | פונטו - טכני | 1 | 01-08-10 10:35 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד