![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#41 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
בשורה התחתונה המסקנה שלי היא, יש לבצע בדיקה לטיימינג, ואם אכן הרצועה מסתובבת בזיגזגים המצב חמור.
זה יוביל לכיבוי המנוע בנסיעה, וחלילה לתאונה. קצה קראנק (גל הארכובה בעברית) שהתעקם לא ניתן לתקן. אם כבר מתקנים זה גורם לויברציות ולתקלה חמורה במנוע. יש להחליפו. הדבר כרוך בהוצאה גדולה, ולפעמים גדולה יותר מהחלפת מנוע. גל הארכובה הוא לב ליבו של המנוע, כל העומס של המנוע מתנקז עליו. שאלת, "האם סיפור כזה יכול להתרחש ?" התשובה כן. אבל נדיר שקרנק מתעקם. ניתקלתי בקראנק שניגזר, אבל לא התעקם. תמתין למסקנות של שאר חברי הפורום. בינתיים ראה איך נראה הקראנק. לפני רבע שעה ראיתי ש-yair068 חיטט בפורום. האם זה נכון או חלמתי חלום ? ![]() כמו בשיר של רחל, "הוי כינרת שלי... ההיית או חלמתי חלום... ואולי לא היו הדברים מעולם". דוד.
![]() |
#42 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
זה מזכיר לי שהייתה לי לפני מספר שנים יונדאי אטוס שנת 97 ואצלה נישבר הקראנק ממש באמצע נסיעה. פשוט נשבר לשניים. לא נעים.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פנדה דינמיק
|
תודה דוד, על האינפורמציה ועל הנסיון לעזור.
כמה מסובך זה לבדוק האם הטיימינג מסתובב בזגזג והאם הקרנק במצב תקין? איפה אפשר לבצע בדיקה כזו? כמה זה עולה? אם לא מסובך, האם אחד מחברי הפורום יוכל להעיף מבט? אני נמצא על קו חדרה חיפה באופן רציף ויכול להגיע גם רחוק יותר לצורך הבדיקה. תודה |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Senior Member
|
בכלל לא מסובך לבדוק. הבדיקה במבט. צריך לפתוח את מכסה הפלסטיק של הטיימינג להניע ולהביט.
אפשר גם לקבל אידיקציה בלי לפתוח מכסה, ע"י מבט ברצועה של האביזרים. אם הגלגל הסורר לא מסתובב ישר, אז גם הפולי יסתובב בשמיניות. גלגל הפולי יושב על הגלגל שהוחלף, עם שלושה ברגים. yair791 עבר לגור מב"ש לנתניה. הוא האדם הכי מתאים והמיומן לבדוק באיזור שלך. הוא עזר בפועל להרבה חברי פורום. קבע איתו אפילו למחר ועדכנו בפורום. הוא לא רק עוזר, אלא גם מחלק מתנות. ![]() דוד.
![]() |
#45 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: Cupra R
|
אמממ
צטט:
נ.ב. דוד? אשמח לעצור בנתניה לקבל מתנה. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Senior Member
|
אם הבחור יקפוץ עליכם, לא יהיה לו מי שיבדוק.
![]() ביחס למתנה, לא נראה לי שאתה זקוק. ![]() דוד.
![]() |
#47 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
צטט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פנדה דינמיק
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Senior Member
|
צטט:
![]() כן, יש לי שתיל פאפיה. שתיל אחד לא יספיק לך תקבל כמה. השתילים של הפאפיה, עד שהם לא מוציאים פרחים, לא ניתן לדעת אם זה זכר או נקבה. לכן צריך לשתול מס' שתילים ולקוות שבינהם תצא נקבה. ואז חותכים את הזכרים, ומשאירים זכר אחד. זכר אחד מספיק להפרות הרבה עצים של נקבות. דוד.
![]() |
![]() |
#50 |
Senior Member
|
כדי שלא תפספס את הנסיעה למחר, הנה המספרים שלהם.
dennis- 052-6564577 054-2136599 ווילאם קרליני. קבע עם אחד מהם היום. כמו כן מסור ד"ש ממני לקרליני. דוד.
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
הרכב נכבה בעצירה | moris k | פונטו - טכני | 4 | 07-02-13 18:05 |
טורים משחקים בעצירה פונטו 2005 | avhyh | פונטו - טכני | 4 | 21-04-11 14:51 |
בראבה- האוטו מתכבה בעצירה | tom | בראבה - טכני | 5 | 14-03-09 16:59 |
פונטו ספייס 2002 , רכב נכבה ולא מניע רק לאחר איפוס מצבר | עינב | פונטו - טכני | 10 | 28-01-09 00:29 |
פונטו 2001 ורעש בעצירה | פורום הגראז' | 6 | 23-01-07 15:09 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד