![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס
|
הרכב נכבה בעצירה
היי,
הרכב - פיאט פונטו ספייס 2001 טיפטרוניק 1300 סמ"ק הבעיה - בשבוע שעבר ביום גשום במיוחד אחרי נסיעה של כחצי שעה עצרתי ברמזור - הטורים ירדו והאוטו נכבה - ניסיתי להדליק כמה פעמים ללא הצלחה - ואז אחרי חמש דקות שלא נגעתי באוטו פתאום הוא נידלק. התקשרתי לחבר "שמבין" הוא אמר לי שיכול להיות שנכנסו מים לאיפשהו (לא זוכר לאן הוא אמר לי) ובגלל זה התכבה לי האוטו. עבר שבוע ושוב היום האוטו נכבה לי במעבר חצייה - לא הצלחתי להדליק ואחרי חמש דקות שלא נגעתי בכלום שוב הצלחתי אך אחרי דקה או שניים האוטו שוב נכבה. בדקתי וגיליתי שהאוטו שלי רועד במהירות רבה יותר כאשר אני מדליק את האורות או אפילו מוריד את החלונות החשמליים - ובפעם האחרונה שהוא נכבה התנעתי אותו עם כבלים ממש אחרי שהוא נכבה והוא נדלק בלי בעיות. אני מניח שצריך להחליף את המצבר אבל הקטע הוא ששבוע הוא עבד בסדר - והוא נכבה אחרי שכבר התנעתי ונסעתי, אז אני לא מבין איך המצבר מתניע אבל גורם לאוטו להתכבות בקיצור אני פשוט חושש שלמרות שאני אחליף מצבר הבעיה תחזור *בהסגר אני סטודנט עני בלי שקל על התחת או על כול איבר גוף אחר |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו HGT
|
לך לחשמלאי רכב שיבדוק שהמצבר תקין, לי למשל הייתה בעיה דומה בבראבו שלי ובסוף זה היה אלטרנטור :\... ויכול להיות ששבוע שעבר הוא עבד בסדר אבל עכשיו לא, אין קשר...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס
|
בדקתי
היי
הלכתי לחשמלאי הוא אמר שהכול תקין הלכתי למוסכניק או אמר שהוא לא רואה שום בעיה ושאני אלך לבדיקת ממוחשבת הלכתי לבדיקה ממוחשבת וגם שם לא גילו כלום אבל שם פתאום המנוע התחיל להשמיע נקישות ולהתחמם אמרו לי שלא מגיעים מים למנוע ושלחו אותי למסוך הוא אמר לי שצריך לשפץ את הראש מנוע (3500 ש"ח) והראה לי שהוא לוחץ על הגז המים מתפרצים החוצה. למעשה הוא טען שזו בעיה של לחץ קומפרסי בראש מנוע שדוחף את המים החוצה במקום לשאוב אותם דיברתי עכשיו סינית עם עצמי - אבל בשורה התחתונה אין לי דרך אחרת? אני חייב לשפץ את הראש מנוע או שזו יכולה להיות בעיה אחרת? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
אם באמת קיימת חדירת קומפרסייה למערכת הקירור אכן מדובר בבעיית ראש מנוע/אטם ראש.
האם קפיצת המיים קורית גם שהמנוע קר? למשל אחרי לילה? כי שהוא חם המיים בטמפרטורת רתיחה ואיך שלא תיסתכל על זה עם לחיצה על הגז יהיה להם נטייה לעלות. דבר נוסף, האם קיים מיים בשמן או להיפך? פתח את מיכסה מילוי השמן ותיראה אם קיים שם גוון לבן המעיד על עירבובייה בניהם. כמו כן הוצא את מדיד השמן והבט עליו אם המיפלס לא גבוה ודליל מידי. האם האוטו מאבד מיים? בקיצור, לא חסרים דרכים לבדוק זאת. תתחיל בבדיקות האלה בעצמך כדי שלא יהיו ספיקות לא נכונות וסתם שלא ייזרק כסף... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
דלק, אוויר, אינג'קטור או נזילה בראש מנוע. שום סיבה אחרת לא
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
בעצירה מוחלטת, הרכב מתנדנד קדימה אחורה...? | chenrp | פונטו - טכני | 10 | 30-09-11 20:50 |
הרכב נכבה כשמאטים, מה יכול להיות? | roei_s | פונטו - טכני | 12 | 06-06-11 18:27 |
טורים משחקים בעצירה פונטו 2005 | avhyh | פונטו - טכני | 4 | 21-04-11 14:51 |
הרכב נכבה ומסרב להניע | ALiK | טיפו - טכני | 6 | 10-05-08 11:17 |
פונטו 2001 ורעש בעצירה | פורום הגראז' | 6 | 23-01-07 15:09 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד