![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: Punto ELX
|
בעיית הנעה שלא נגמרת
שלום לכולם
פונטו 2002 אוט 16V מאז שקניתי את האוטו (4 שנים) יש לו מדי פעם רגעים שהוא מחליט לא להניע. ניסינו לפתור את זה לא מעט אך ללא הצלחה. הסיפור בגדול הוא שבדר"כ זה קורה כשהאוטו כבר חם (קפצתי שניה לקנות משהו, חוזר מנסה להניע - לא מניע). החלפנו מצבר, נבדקה טעינה, הוחלף סטרטר, הוחלפו כבלי הצתה ועוד דברים עם השנים. (חשוב לציין שאחרי החלפת מצבר וסטרטר (לא הוחלפו באותו זמן) הבעיה כמעט ונעלמה לחודשיים בערך וחזרה בהדרגה..) הסימפטום: כשזה קורה, אני מנסה להניע, מסובב סוויץ, המנוע מתחיל להסתובב, נעצר לרגע, ממשיך ומניע. זה מה שקורה ברוב המקרים. לפעמים הוא עקשן יותר ואז צריך לשחרר סוויץ ולנסות שוב. לפעמים הוא בכלל לא מניע ואז אין מה לעשות. רק אחרי המתנה ממושכת הוא מניע... כשזה קורה, כשהמנוע מפסיק להסתובב באמצע ההנעה, כל האורות בלוח שעונים נכבים. לפעמים גם כשזה ממש קשה להניע והוא מפסיק להסתובב לזמן קצת יותר ממושך ואז מתאפס הקילומטרז' (לא הכללי, רק של הטריפ) בגדול כבר ויתרתי ואני חי עם הבעיה בשלום. אבל השבוע זה קרה והוא פשוט לא הניע לי בתחנת דלק, ותקעתי שם את כל התור. בא בחור נחמד וניסע להניע אותי עם כבלים. ואז שמתי לב שהכבלים שיוצאים מהמצבר (האדום והשחור שהולכים לסטרטר לא?) חמים בצורה יוצאת דופן. אף פעם לא שמתי לב שהם כאלה חמים והשאלה שלי אם זה בסדר שהם כאלה רותחים? כי אם לא, אולי זה יכול להסביר את הבעיה.. וצריך להחליפם. אם הם לא אמורים להיות חמים כל כך, זה מתחבר עם הבעיה - קורה רק שהאוטו חם (אחרי נסיעה) וכשלא מצליחים להניע בסוף אפשר אחרי מנוחה. אז השאלה אם מישהו יודע אם זה תקין שהם כל כך חמים בזמן פעולת המנוע או לא? תודה |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
נסה לנקות חיישן קרנק ואת הקוייל. פרק את הקוייל ונקה את החלק שמתחבר לגוף המנוע.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
איך אתה ממליץ
איך אתה ממליץ לנקות אותו? כי החיפוש הניב כמה דרכים וסתירות...
מה הדרך הכי טובה לנקות את חיישן הקראנק? תודה |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
נירו, האם אתה בטוח שהכבלים פלוס ומינוס מתחממים בנסיעה ?.
לא נראה לי. לדעתי הבעיה שלך בסטרטר שצורך הרבה זרם כאשר הוא חם. העוגן משפשף בשדות. שווה לבדוק. דוד.
|
|
|
|
#5 |
|
Member
|
מה הכוונה במשפט "העוגן משפשף בשדות. שווה לבדוק."
האמת שלא בדקתי בכל נסיעה. רק אז שהבחור הניע אותי עם כבלים שיחקתי קצת עם המגעים של המצבר (שהיו מחוזקים דווקא) ושמתי לב שאני לא יכול לגעת בכבלים יותר מכמה שניות מרוב שהם חמים. נדמה לי שהאדום היה יותר חם מהשחור. (הכוונה לא לכבלים שהלכו לרכב השני שהניע אותי כן?) אני יכול לבדוק עוד כמה נסיעות ולחזור עם תשובה תודה |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
הכוונה במשפט "העוגן משפשף בשדות. שווה לבדוק." היא שהסטרטר תקול.
בתוך הסארטר יש שדות שבתוכם מסתובב עוגן, אליו מורכב בנדיקס שתפקידו לסובב את המנוע. כדי לאמת זאת, כנס לחשמלאי רכב ובקש בדיקת תצרוכת זרם בשעת סטרטר. דוד.
|
|
|
|
#7 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
חלקי המתנע (סטרטר)
כאן יש תמונות, הסברים והמחשות על המתנע (סטרטר) ברכב: