![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
כאשר לוחצים על רגלית הקלאץ, המזלג לוחץ את המסב לכיוון השמש. מבנה השמש/הפלטה מאפשר לה כאשר היא לחוצה להפריד את הגיר מהמנוע, ובכן לאפשר שילוב הילוך.
בזמן שהמסב לחוץ על השמש הוא מסתובב יחד איתה. ברגע שמשחררים את הרגלית, המסב נע אחורה מתרחק מהשמש ומפסיק להסתובב. אם הכבל מתוח מידיי, המסב צמוד לשמש ומסתובב יחד איתה, אפילו שאינך לוחץ על הרגלית. המסב הנ"ל לא בנוי להסתובב קבוע כמו למשל בגלגלים. אלא לסרוגין ,כלומר רק כאשר לוחצים על הרגלית. שימון או גירוז לא יפתרו את הבעיה. כן יש אנשים שרגילים להניח רגל על הרגלית בזמן נסיעה, ואז יש אותה בעיה כאשר המסב צמוד לשמש. דוד.
נערך לאחרונה על ידי davidmzr : 10-06-12 ב 23:25. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
צטט:
טוב אני אקח את הרכב למוסך ונראה מה יגידו , כמה בערך אמור לעלות לי התיקון הספציפי הזה (במידה וזאת הבעיה)? תודה רבה וערב טוב .
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
רוב הסיכויים שאם זאת אכן הבעיה, יגידו לך להחליף קלאץ קומפלט. זה מה שעושים בד"כ.
או שלא תהיה לך אחריות. ערב מצויין גם לך. ![]() דוד.
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
שלום , הלכתי למוסך פרטי ובמוסך שמעו את הבעיה , המוסכניק עשה איתי סיבוב ושמע את הרעשים , עכשיו הוא אמר שהרעש הוא מהקלאץ' ושאלתי אותו על המיסב הוא אמר שכן יכול להיות שהוא הרוס והוא זה שמקלקל את הפלטה/שמש ולכן צריך להחליף את כל הקלאץ' הוא אמר שהוא שם קלאץ' של valeo ואמר שזה אמור לעלות בסביבות 750-800. ואז הוא אמר שיש רעשים גם מהגיר כנראה , שם את המנוע בהילוך סרק והזרים דלק ואמר שיש רעש חריג (הוא נתן לי לשמוע כאילו אני מבין משהו ) הוא אמר שזה יכול להיות מהמיסב שבתוך הגיר או שיש צורך בשימון והוא צריך לפתוח את הגיר ולעשות "עבודת שולחן" כמו שהוא קורא לזה. כל הנזק יצא בסביבות 1500. נשמע הגיוני ?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
1500 נשמע זול ואצלי זול זה יקר
יכול להיות שיחליף רק את מיסב הילוך ישיר שעולה 20 ש"ח מה זה מיסב הגיר צריך שימון הרי יש בתוך הגיר שמן |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
לא ברור מה שאמרת.
א. לא צריך לעשות סיבוב כדי לאתר את התקלה. ב. קלאץ' של valeo לא אמור לעלות בסביבות 750-800. (שאל את יאיר בכמה קנינו לרכב שלו). ואם יאיר עסוק, אז אומר לך. 350 ש"ח. וולאו עם חותמת פיאט. ג. "הוא אמר שזה יכול להיות מהמיסב שבתוך הגיר או שיש צורך בשימון והוא צריך לפתוח את הגיר ולעשות "עבודת שולחן" כמו שהוא קורא לזה. כל הנזק יצא בסביבות 1500. נשמע הגיוני ?" לא הגיוני. לא מורידים גיר פותחים אותו ומשמנים את המסב. ד. בקיצור, לא נראה לי שפתחו את הגיר. הבעיה שלך הייתה ממסב קלאץ תקול. העיקר שאתה מרוצה. דוד.
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
דוד אין על הקלץ האורגינלי חמאה
טוב המחיר זה בשבילך אבל אצל סודאי או מיר יעלה כמו שרשם המוסכניק מוביל אותו נכון שווה להחליף את מיסב הילוך ישיר לא סיפור השאלה מי מטעה את מי והאם יחליף בכלל השיטה תפיסת מוט ההילוכים ונענועו ואם יש חופש אז להחליף בק"מ שצויין נראה לי בטוח להחליף |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
אבל מי שאומר ללקוח שצריך לפתוח את הגיר ולשמן, סביר להניח שאינו אדם מהימן.
יאיר, פיתחתי טכניקה לגרום לך להגיב מהר. ![]() דוד.
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| ידית לא נכנסת להילוך ראשון בפונטו דור ראשון | RanST | פונטו - טכני | 6 | 23-05-12 08:27 |
| סקרים כל שבוע( ראשון ) | 11astrix | פיאט כללי | 9 | 04-04-12 23:48 |
| אחרי ווקס ראשון !!! | shachar | גלריה | 27 | 23-06-09 20:36 |
| הילוך ראשון | unoies | אונו - טכני | 12 | 26-04-09 02:11 |
| עצה לקנייה (דור ראשון 98-99) | elirand55 | יעוץ ברכישת רכב | 2 | 02-11-08 23:29 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד