![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו HGT
|
האלן צינור קרוע בפונטו ספייס ELX 2001 צריך עזרה
אז ככה הרכב הוא של חברה שלי היום בבוקר היא נסעה כעשר דקות לדואר וחזרה בחזרה היא הפעילה מזגן ושמה לב שמד חום המנוע עלה מעט ממש מעט( תמונה למטה) היא הגיע הביתה פתחה את מכסה המנוע וראתה עשן מליד המצבר מה שמסתבר שזה היה אדים עכשיו אני חזרתי מהעבודה ובדקתי את הרכב וראיתי צינור קרוע שמימנו נזל נוזל הקירור השאלה שלי היא אם אני מסדר את הצינור לבינתיים עם איזו חזק אני יוכל להגיע למוסך בנסיעה כדי שיחליף את הצינור ויחליף מי קירור?
או שזה לא מומלץ בכלל כי מה שראיתי שבמיכל שממלאים מים יש מים עדיין מעל המינימום או שעדיף לי לבינתיים להחליף את הצינור לבד ולמלא מים ולנסות את המדריך שכאן בפורום לניקוז אוויר? אם האופציה השניה עדיפה אשמח שתגידו לי מאיפה אני יכול לרכוש את הצינור. [IMG] [IMG] [IMG] [IMG] תודה רבה מראש איתי נערך לאחרונה על ידי מאפיונר : 07-11-12 ב 19:52. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו S60
|
האם ראית שהצינור קרוע איפשהו באמצע הצינור או בקצה שלו?
מהתמונות לא מובן היכן הצינור קרוע, האם זה ליד התרמוסטט? יכול להיות שהבנד נירוסטה שמהדק את הצינור לתרמוסטט משוחרר ולכן יש נזילה. אם הצינור קרוע בקצה שלו, אתה יכול לקצר מעט את הקצה ולחבר שוב. צינור כזה אתה יכול להשיג בחנות חלפים לרכב או בחנויות שמוכרות רק צינורות, יש כאלה ביצחק שדה בתל אביב. מחיר הצינור כ- 50 ש"ח, הכוונה לצינור הרדיאטור העליון (העבה). צריך לוודא שאכן זו רק נזילה ושהרכב לא מתחמם בגלל תרמוסטט תקול.
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
הוא קרוע אחרי החיבור בצד שמתחבר למנוע שם חתך ממש גדול והשאךה אם אני מחליף אותו לבד אני צריך למלא מים ולנקז אוויר? או שיספיק לי רק להחליף אותו וזהו? ואז אני כבר אלך למוסך שיבדוק
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
אם מדובר בצינור העליון שיוצא מהרדיאטור, אז הוא מתחבר לתרמוסטט המחובר למנוע עם שני ברגים (הוא מתחת ליחידת סלילי ההצתה).
יכול להיות שמה שנראה לך כקרע בצינור, זה רק החריץ של קצה הצינור שאמור להתיישב על בליטה אובלית על-גבי התרמוסטט. אתה יכול לנסות לחזק את הבנד עם מברג שטוח "בריא" ולראות אם זה הפסיק את הנזילה (במידה והבנד תקין ולא חלוד מדי או שלא סוגר). כדי לפתוח את הצינור (להחליפו או לבדוק אותו) אתה צריך לפתוח את הבנד של הצינור התחתון ברדיאטור, לרוקן מעט את הנוזל, לטפל בצינור הקרוע, לסגור הכל, למלא בנוזל קירור ולנקז אוויר לפי המדריך הזה.
בדיקה והחלפת תרמוסטט עשה זאת בעצמך (מצולם). שיפוץ ראש מנוע פונטו עשה זאת בעצמך (מצולם). מדריך החלפת משאבת מים וכיוון טיימינג - עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך הכנה לטסט לרכב עשה זאת בעצמך מדריך ניקוי מערכת הקירור ברכב, החלפת נוזל קירור וניקוז אוויר עשה זאת בעצמך (מצולם) מדריך בדיקה והחלפת הנורות בלוח המחוונים ותיקון נורת בלם היד הסוררת שלא נדלקת |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
הצינור ממש קרוע לא בחיבור אחרי החיבור ממש קרע גדול הוא התייבש כנראה והתפוצץ כי הקרי ממש גדול
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
אממ.. כמה הקרע רחוק מקצה הצינור, אם זה סנטימטרים בודדים אז אפשר לרוקן מעט נוזל, לשחרר את הצינור, לחתוך ולחבר שוב.
אם זה מעל חמישה סנטימטר (בערך) אז כנראה שהצינור לא יגיע ויתחבר טוב. אם הקרע גדול איך המפלס עדיין תקין? יש סרט בידוד מיוחד חזק שמתאים "לפיצוצים" כאלה, אך רק לעזרה ראשונה כשתקועים בדיר אל מושמוש. אני לא הייתי נוסע כך, כדאי להביא צינור, להחליפו ועל הדרך לבדוק את שאר הצנרת והבנדים, למרות שזה הצינור "שאוכל אותה ראשון" בד"כ.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
הנה תמונות שסימנתי בהם את הקרע ורואים יותר ברור.
כנראה שלא כול המים נשפחו כי זה בשיפוע כזה הצינור. אם אני רק מחליף את הצינור הזה אני עדיין צריך לנקז אוויר? משום מה אני מפחד לנסות לנקז אוויר או אם אני יחליף את הצינור לבד ויסע למוסך למלא נוזל קירור זה אפשרי או שאני לא יוכל לסוע ככה ? [IMG] [IMG] נערך לאחרונה על ידי מאפיונר : 07-11-12 ב 23:51. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
הצינור נקנה בעלות של 50 שקלים עכשיו השאלה אם אני יכול להחליף את הצינור למלא מים בלי לנקז אוויר ולנסוע למוסך שיחליף לנוזל קירור ויעשה את הניקוז?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
לא כדאי להחליף את הצינור, למלא נוזל קירור ולא לנקז אוויר. יכול להיות מצב של אוויר כלוא שלא מאפשר לנוזל הקירור להכנס ולמלא את צנרת מע' הקירור.
במקרה כזה מד טמפ' המנוע עלול להטעות אותך ויראה טמפ' שגויה בזמן שהמנוע בכלל "קודח" מחום. מה הבעיה לפתוח את ברגי ניקוז האוויר, לרוקן את כל הנוזל, להחליף את הצינור, להדק את הבנדים, למלא את המע' בנוזל ולנקז אוויר?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
זה מה שאני יעשה בסוף אני ינסה לנקז לפי המדריך תודה רבה על התשובות שלך
|
|
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| האלן צריך עזרה במציאת פיוז של האורות ערפל בHGT | מאפיונר | פונטו - טכני | 8 | 15-07-12 04:01 |
| האלן צריך עזרה בפירוק בקליות בHGT 2002 | מאפיונר | פונטו - טכני | 4 | 18-01-12 23:01 |
| עזרה בנזילת מים בפונטו ספייס 2001 sx | yaird24@walla.com | פונטו - טכני | 2 | 03-12-11 13:24 |
| צריך עזרה - שיפורים קוסמטים לפונטו ספייס 2001. | xta11 | שיפורים וקוסמטיקה | 15 | 06-03-09 01:15 |
| עזרה בפונטו ספייס 2001 elx | *x* | פיאט כללי | 1 | 17-12-08 20:36 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד