![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: PUNTO FUN 2003
|
המסנן שמן באמת לא מאיכות טובה וכך גם מחירו 20 ש"ח
בסט אטמים דווקא בחרתי את הטוב ביותר שהיה במלאי 150 ש"ח + סיליקון מאותה חברה 40 ש"ח, דרך אגב הסט ממש כולל את כל האטמים וגם מחזיר שמן וטבעות גומי לסליל הצתה. הסולר שמזגתי לתוך הצילנדרים ירד ממש מעט לאחר כ- 4 שעות בערך כרבע מהכמות אולי פחות אפילו חילחלה למטה, מה מצב הרינגים לדעתך?
|
|
|
#12 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
ככה אני ידחף
לפני 6.000 ק"מ עשיתי טיפול עשרת אלפים ופחדתי לעשות לבד אז עשיתי במוסך
ועכשיו על בדוק הוא שם שמן 20/50 למרות שבקשתי 10/40 חצי סניטטי עכשיו תמיד אני רואה שחשוב להשים 10/40 כדאי להחליף ? רק שמן ? כי דווקא יש לי אותו או שזה סתם מיותר |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Senior Member
|
קח בחשבון שראש המנוע יהייה תקין כך שכל הלחץ ירד למטה .
להבנתי אוכל כ-חצי ליטר שמן כל החלפה. הסיפור הוא לא גדול אפשר להחליף רק רינגים ללא מיסבים והמחיר לא יקר והטיפול מהיר. מה שתצטרך ידית מומנט ומכשיר לכווץ הרינגים. אני הייתי הולך על טיפול כזה גם ניקויי אגן שמן מסננת שמן ובוצה בוכנות צילינדרים. רינגים חדשים של הסטינג יתן כוח למנוע לשנים טובות. תן דיווח כך שנוכל להסביר מה צריך בכדי לעשות טיפול כזה |
|
|
|
|
|
#14 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: טמפרה סטיישן קרבורטור
|
ואני חושב שלא צריך להחליף רינגים.א'לפעמים רינגים צריך להתאים אחד אחד.(ומה מידת האוברסיז של הבוכנות).ב'צריך לפרק טלטלים ולרוב מיתגלים כול מיני דברים בהתאמת מיסבים.ג'הרבה פעמים לאחר החלפת רינגים הולכים גם המיסבים אחרי תקופה קצרה.ואין קשר בין אכילת שמן למצב המיסבים. וכדאי לך גם להיתיעץ עים מוסכניק מיקצועי ואמין(עזוב אותך ממכונאי מידרכה). חוץ מיזה שיש סימנים ברורים מאוד שמצריכים החלפת רינגים ואצלך זה לא.(ואני לא יודע אים זה מזל או משהו אחר אבל אצלי במנועים שסגרתי בלי סיליקון .גם אחרי תקופה ארוכה אין טיפה נזילה,רק אבק ממדבר סיני).
האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם. נערך לאחרונה על ידי upetar : 28-06-10 ב 11:23. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Senior Member
|
יופיטר אני לא מוכן להתנגח איתך אתה פשוט מאוס ואוליי עדיך שלא תגיב לתגובות שלי נקודה .
אתה חושב שאתה יודע אוליי רק במנועי מטוסים לא יותר מזה. יש לי מישהו שאני מכיר גם מכונאי מטוסים שיודע להחליף רק שמן מנוע ופילטר לא יותר מזה . ארילו אומר שבפיאט שמים סיליקון עמית אומר שהוא ישים סיליקון בכדי שלא יברח מים חנן גיפולוג אומר ששם סיליקון כי נשאב אויר למערכת יניקה ואתה אובר חוכם צודק. מישהוא אמר לפתוח מיסבים ? אתה אומר שלא חייב להחליף טרמוסטט אחרי טיפול כזה האם זה מקצועי מבחינתך . אוליי תומר לנו איך אתה יודע שלא צריך להחליף רינגים . אני רושם בפירוש שהמנוע מקסימום אוכל חצי ליטר להחלפה כך שזה לא נורא. למה צריך אוברסייז החלפת רינגים .ליטוש ורינגים לא מספיק כל הסיפור 250 ש"ח רינגים לא שווה. אני מוסך מדרכה ואני לא מתבייש בזה יעידו אנשים שמכירים אותי אני עשיתי עבודה פי 10 ממוסך מורשה. חוץ מזה אתה פעם נתנתה בפורום זה עזרה נהפוך הוא רק להכשיל ותגש למוסך מורשה ואתה יודע למה אני לא מחבב את צביקה כי אתה בדיוק כמוהו תיגש למוסך מורשה . עמית לא ילד קטן שאתה תישלח אותו למוסך ולא אני אשפיע עליו אם אני צודק או לא ותאמין לי לפי הפרוייקטים שהוא עשה הוא שם הרבה מוסכניקים בכיס הקטן. נערך לאחרונה על ידי yair068 : 28-06-10 ב 19:50. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
חבר מועדון
|
תגיד לי בבקשה ,למה אתה "מיתרגז"הרי ס"ה אמרתי שלפי דעתי ואני חושב שאין צורך להחליף רינגים .מה אתה חושב שאתה מומחה ואי אפשר לחלוק על דעתך.הרי גם בקרס פורום אמרו לך שאתה שחצן ,וראיתי שגם כאן עד ליפני שנה עוד שאלתה איך עושים כיוון שסטומים בפונטו,אז תוריד את הטון,קצת נימוס לא יזיק לך ,ובמיוחד לאנשים שיש להם יותר נסיון משלך.(גם אני היום מכונאי מידרכה,אבל משנות ה70 סגרתי מנועים של מטוסים בצהל,אז....)
האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם. נערך לאחרונה על ידי upetar : 28-06-10 ב 19:57. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Senior Member
|
אתה אוהב לישפוך זבל אבל במה הועלתה לפורום פה תסביר לי.
למה לא הבאתה את הליניק בכדי שהחברים ישפטו אם אני שחצן . מצו"ב הלינק לשיפוט החברים לפחות תנהג ביושר http://www.carsforum.co.il/vb/showth...A0%D7%98%D7%95 פורומים אלו נועדו לעזור ולתת מענה לשאלות וכך הוא . איזה ניסיון הבאתה לפורום פה נערך לאחרונה על ידי yair068 : 28-06-10 ב 20:23. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: PUNTO FUN 2003
|
חבל מאד שכל הנושא כאן נגרר להתנגחויות, יאיר ויופיטר תעשו לזה סוף בבקשה,
אני מכבד את שניכם ומעריך אל תיתנו לפורום לחצות את הקווים ובטח לא בשירשור שלי שאני רק מנסה בעזרתכם להמשיך בפרויקט שלא עשיתי עדיין והוא בשבילי אתגר קטן. אני מקבל עצות ומחליט לבד זה ברור לכולם לא חייבת להיות הסכמה של כולם, אין כאן עדר. היום בבוקר מסרתי את הראש לחרט עם גומיות השסתומים והמידות שיאיר נתן לי לכיוון השסתומים, לא היה לי זמן לאסוף אותו חזרה אז אני יחכה לבוקר ואעדכן. לגבי הסולר, אחרי יום שלם רק מעט סולר חילחל לאגן ובבוכנה אחת קצת יותר מהאחרות (זו שקרובה לאיזור הטיימינג), אני מודע למצב שאחרי הרכבת הראש יווצר לחץ נוסף על הרינגים. גם החלפת רינגים מעולם לא ביצעתי לבד ואין לי בעיה לבצע זאת בעזרתכם, הבעיה שאני לא רוצה להיכנס להתאמת רינגים ומיסבים, אם זה רק לפרק את הישנים לקנות סט חדש ולהרכיב אותם על הבוכנות ולהחזיר את אותם המיסבים לכל טלטל וגם על הדרך לנקות מסנן שמן אז אני מוכן אם זה סיכון שאצטרך להחליף מיסבים ולבצע התאמות אני יוותר על ההרפתקאה כרגע בעיקר בגלל הקטע הכלכלי ובנוסף הרכב לא צרך כמויות של שמן ולא עישן בכלל. אין לי בעיה להשיג כלים כמו מכווץ רינגים אבל האם אני באמת זקוק לזה? אולי כדאי שאני אשאל את החרט כמה גובה הוא הוריד מהראש?
ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא!!! נערך לאחרונה על ידי Amit-IL : 28-06-10 ב 20:25. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
חבר מועדון
|
אני קורא את מה שכותבים ומתקן כאשר כותבים שטויות,יש כמה אנשים שאני שואל אותם על דברים שאני לא מכיר(זה לא בושה)ואני מאוד מעריך את הידע הרחב שלהם,לדוגמה רפי לין,צביקה קרבורטורים,בני עים הרולס רויס,ועוד כמה מומחים,והדיבור בננו זה דיבור של כבוד והערכה.ויש כמה שחצנים שהידע שלהם חסר והם מטעים את החברים , ובהם אני ניכנס,ולרוב אנשים אלו גם שחצנים ולא מנומסים.מישהו צריך לעשות את העבודה המלוכלכת. עמית תעשה לי טובה,הרי שננו מכונאי מידרכה ואתה נישמע לי בחור הגיוני וטכני ,אז תישאל מישהו שאתה סומך עליו ,איזה מכונאי מוכר ואמין שזה המיקצוע שלו היום.אים כדאי לך להיכנס לזה,את דעתי כבר אמרתי ואת השחצן גם שמעתה ,תישאל מכונאי אחר וגם על סיליקון בסעפת יניקה,וגם על ניקוי עים מיברשת פלדה על מקדחה.
האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם. נערך לאחרונה על ידי upetar : 28-06-10 ב 20:37. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Senior Member
|
עמית מה לעשות שמטעים אותך.
רשמתי בפירוש לא לגעת במסבים. רשמתי תן דיווח בכדי שנכוון אותך. החלפת רינגים היא פשוטה מאוד צריך לקנות רק רינגים של הסטינג . את כל הבוכנות. הכפות ומיסבי הטלטל. צריך לסמן ולהחזיר למקום . על הדרך תנקה מסננת שמן ואגן כשתגיע לזה אוכל לתת לך הנחייה מפורטת טלפונית |
|
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| עכשיו זה סופי- יש לי HGT | mishel27 | אוף טופיק | 14 | 07-04-10 21:14 |
| פירוק פקק "נס קפה" הנמצא בין הגיר לבלוק המנוע, על בלוק המנוע (ערוך) | Amit-IL | פונטו - טכני | 36 | 26-04-09 17:16 |
| גיפ של פיאט.. עכשיו ביד-2...רכב מעניין מאד | צביקוש23 | פיאט אספנות | 3 | 24-04-09 11:54 |
| עכשיו באתר יד 2 | צביקוש23 | פיאט כללי | 2 | 20-06-08 15:35 |
| עכשיו זה רשמי... | Tzvika 16V | אוף טופיק | 3 | 04-01-08 23:24 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד