![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| גרנדה פונטו - טכני טכני - דגמי גרנדה פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#21 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
אני לא מכיר מחקר חיצוני ובלתי תלוי של נוזלי קירור שונים.
יצרנים שונים ממליצים על נוזלי קירור שונים ואפילו אותו היצרן ממליץ על נוזלי קירור שונים לדגמים שונים. אז כנראה שיש הבדלים ביניהם. בגלל ההפרש הנמוך במחיר, עדיף ללכת עם נוזל קירור שהיצרן ממליץ עליו. בנוסף, אני לא מאמין שיצרן של נוזל קירור עלום שם (20 ש"ח לגלון) בודק את הנוזל שלו על מגוון רחב של מכוניות לאורך זמן. אבל אם תשים פראפלו או את הנוזל של פג'ו, או את הנוזל של פולקסווגן - אני לא מאמין שיהיה הבדל בבלאי למנוע לטווח הארוך. מצד שני, לערבב בין נוזלים שונים זה אסור כי זה יכול ליצור משקעים ולבטל חלק מהתכונות של הנוזלים. (אפילו לערבב בין נוזלים שונים של אותו היצרן).
|
|
|
#22 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
בוא נחזור קצת להתחלה,
זה הרכב שלך. אתה מחליט מה קורה איתו. אתה מחליט איך לטפל בו. זהו שורש העניין .
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
מומחה טכני
הגלגלים שלי: AR 164
|
196K ק"מ ברכב מסוג CITROEN XSARA 1.8 8V (בלוק וראש מנוע אלומיניום)
אך ורק נוזל קרור TECNIC של PEUGEOT (מוכן לשימוש) - שום בעיה של משאבת מים , רדיאטור , יחידה פנימית , צנרת מים , בלוק או ראש מנוע, התחממות וכ"ד........ כמו כן בשימוש במנועי FIAT UNO TURBO 1.4L FIAT TIPO SEDICIVALVOLE 2.0T AR 146TI AR 156 2.5 AR 164 3.0 LANCIA KAPPA 2.0T עוד דוגמאות ??? נ.ב. עוד תפקיד חשוב שבגללו נוזל קרור נקרא ANTIFREEZE - נקודת קיפאון נמוכה יותר מזו של המים (עד ~30- צלסיוס). בלי שום קשר - נוזלי קרור הם בד"כ ממשפחת כוהלים, כי הם מכילים ETHILENE GLYCOL ומדי פעם (אחת לשנתיים למי שלא מחליף) יש לבדוק את רמת החומציות שלו.
|
|
|
#24 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: גרנדה פונטו
|
אם כבר העלית את הנושא שוב, אבל מה ההבדל לדוגמא בין פראפלו , לנוזל קירור מסוג אחר שנחשב מעולה ולאו דווקא מכוון למכונית הזו? (לא מבין בזה יותר מדי, בלי להתקיל בשאלות), אני מדבר על מותגים שונים של נוזלי קירור.
|
|
|
#25 |
|
מומחה טכני
|
שני חסרונות גדולים לפראפלו -
1 - מוכן לשימוש (לרוב מגיע בתור תרכיז). 2 - נגישות. PRESTONE,ZIC- אומרים שהם דווקא בסדר מבין כל ה-AFTER MARKET יש עוד את הנוזל קרור בשם המפורסם - הגרמני - לא מציאה בעיניי. הטובים מבין ה"מקוריים" - PEUGEOT / CITROEN , TOYOTA. לי באופן אישי יש נסיון רב מאד עם זה של פזיו/סיטרואן - לכן אני ממליץ רק עליו מ 3 סיבות: 1- נבדק (לאורך שנים) ונמצאה מתפקד מעולה (גם במנועי טורבו עם קרור מים למגדש). 2- מוכן לשימוש. 3- נגיש מאד ומחיר מתאים.
|
|
|
#26 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: גרנדה פונטו
|
אתה שולל את פראפלו בגלל נגישות ובגלל שהוא מגיע בתרכיז? אתה יודע שגם אנטיביוטיקה מגיעה באבקה ונדרשת להכנה? (למרות שמדובר בדברים שוניםה ייתי חייב לציין) זה לא אומר שלא קונים אנטיביטיקה, אגב, אתה ממליץ להשתמש בנוזל של פ'זו וסיטרואן על פראפלו ברכב של פיאט? אמרת שהוא נבדק לאורך השנים, גם פראפלו לא?
|
|
|
#27 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
אפשר לקנות גם פרפאלו מוכן לשימוש, אין בעיה.
זה הנוזל הכחול |
|
|
|
|
|
#28 |
|
מומחה טכני
|
אם הייתי אומר שצריך להשתמש במים במקום נוזל קרור, הדוגמא שלך עם האנטיביוטיקה הייתה במקום.
TECNIC של PEUGEOT ו PARAFLU של FIAT זהים כמעט לחלוטין,מבחינת הרכב פרט לצבעים.
|
|
|
#29 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס elx 16v
|
'התחדשתי בגרנדה' זה יופי של דבר
מפרגן אז על הדרך אולי אחכים קצת - בספייס 2001 שלי, אוטו כמעט 10 שנים על הכביש, יש משמעות בכלל לסוג הנוזל? אני נוטה לסמוך פה על החבר'ה שעושה רושם מאוד מתמצאים, וההבדל 15 ש"ח בשנה וחצי זה לא מה שיפיל אותי - ובאותה נשימה - כמובן שאין לי שום דרך לדעת איזה מים היו ממלאים ברכב כל אחד מ4 הבעלים הקודמים שלו, ואין לי אפילו דרך לדעת איזה מים יש בו כרגע (כל עניין הערבוב סוגי נוזלים). לכן אני שואל, במילוי מים הבא - כדאי ללכת על הפראפלו בכל מקרה? או שיש תהליך שמנקזים קודם את הנוזל הקיים החוצה שכדאי לעשות כדי לשמור בצורה טובה יותר? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
|
שלום Trian.
תתחדש ומזל טוב ![]() עשית כבר יישור קו לרכב? אם לא אז תקפוץ למוסך (עדיפות לשימשון ביהוד או למוסך שחר בנתניה) ושיבדקו מה תקין ומה לא, טיפול בכל התקלות הקיימות, טיפול תקופתי בהתאם לק"מ. (החלפת שמן, החלפת נוזל קירור לפראפלו) ! זאת ההמלצה שלי!
|
|
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| נוזל קירור | Suedehead | פונטו - טכני | 24 | 25-04-10 04:40 |
| איזה שמן ואיזה נוזל קירור לשים לPunto HGT ? | y_s | פונטו - טכני | 4 | 02-01-10 10:55 |
| טמפ' נוזל קירור לא יציבה + ניקוי מערכת קירור | Ron_Dadon | פונטו - טכני | 23 | 08-07-09 20:29 |
| איזה נוזל קירור לפונטו? | shakedd | פונטו - טכני | 1 | 17-12-08 00:28 |
| צבע נוזל קירור | gingel | פונטו - טכני | 12 | 02-05-08 21:18 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד