![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
סער בנוסף למה שנאמר שכחתה את צלעות מעבה סתומות עוד אופציה .
לכן בזה אני לא טועה כשאמרתי שפיאט אוהב חום ומידי שנה שנתיים להחליף טרמוסטט ויוניט |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
יאיר אתה פשוט גדול, זה מדהים איך אתה מתזכר אותי כל פעם.
פעם אני מציין זאת ופעם לא, מה לעשות, מרוב שרשורים כבר לא רואים את היער. חבר פותח השרשור, שים לב למה שאמר יאיר, נקה בעזרת צינור גינה , בזרם מים רגיל ולא לחץ חזק מידי, את צלעות הרדיאטור והמעבה של המזגן. נקה אותם ותבדוק, כל פעם אחרי החורף הם נסתמות בחול ובוץ.
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: PUNTO FUN 2003
|
אם הרכב סובל מהתחממות והמאורר מחובר "שלא כדרך הטבע" הגיוני ביותר שלאחר כיבוי הרכב מנסיעה יגלשו מים.
הבחור החליף לפני כשנה רדיאטור חדש מהניילון ועדין סבל מבעיות התחממות לכן ניקוי חיצוני של הרדיאטור יעזור אך לא במקרה הזה. תתחיל כמו שסער אמר בדיקת לחץ באמצעות משאבה מתאימה (בדיקה פשוטה ביותר) למערכת הקירור. תניע את הרכב כשהוא קר לאחר עצירה ממושכת או לילה ותיגע בצינור העליון והתחתון שמתחברים לרדיאטור, צריך להיות ביניהם הפרשי טמפ', העליון צריך להיות קר והתחתון חם ורק לאחר שהטרמוסטט נפתח (לאחר מס' דקות) הטמפ' צריכה להשתוות ביניהם, תיזהר בבדיקה מהכנפיים של המאורר שלא יגעו בך, לא מחליפים רדיאטור ללא החלפת טרמוסטט ובודאי בפונטו שהחלקים זולים ביותר טרמוסטט =70 ש"ח סיליקון אדום שיספיק להרכבת 50 טרמוסטטים =15 ש"ח). תחזיר את מערכת החשמל שאחראית על קירור המנוע כפי שהייתה קודם (חיווט נכון, יוניט מתאימה, מאורר שיפעל עפ"י יוניט חום ולא באופן קבוע, אם צריך להיות שתי מהירויות למאורר טפל גם בזה). מדי פעם אני מכניס את הרכב לרחיצה ידנית, לפני שהוא מתחיל לרחוץ את הרכב אני פותח מכסה מנוע ומבקש שיתיז טוב עם האקדח מים שלו בלחץ על הרדיאטור והמעבה ביחד, לאחר מכן סוגר את המכסה מנוע ומבקש לרחוץ שוב את הרדיאטור הפעם דרך חריצי הפגוש הקדמי, אין צורך לבצע זאת כל רחיצה אבל פעם בחודש חודשיים לא מזיק ולא עולה כסף ויעיל הרבה יותר מהצינור בבית.
ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא!!! נערך לאחרונה על ידי Amit-IL : 31-08-09 ב 02:27. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
פותח השרשור היקר,
לא יכול להיות ש-6 שנים הרכב יתחמם, ושנהג ינקז אויר ויבדוק מים לפני כל נסיעה במשך תקופה העולה על, נאמר, חודש, ושחלקים יוחלפו בחדשים והבעיה ממשיכה. מבלי להכנס לפילוסופיה - וכאמור,בלי קשר לעניין הטכני בכלל - אם תקלה לא מסתדרת - חוזרים לבעל המקצוע שניסה לפתור אותה. לא הצליח מספר פעמים ? כנראה שאינו מקצועי מספיק, ואולי כדאי שתקבל את כספך, חלקו לפחות, בחזרה, וגש למקום שיודע מה הוא עושה. יש לא מעט המלצות בפורום על בעלי מקצוע שיודעים לטפל בתקלות. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
לחבר מאורר רדיאטור שיפעל באופן קבוע לא כל אחד יכול, רק מי שעבר הסמכה של שבוע ימים במפעל של פיאט ע"י טובי מהנדסי רכב, ולא כל אחד יכול להגיע לממעמד ההסמכה אלא רק אחד שיש לו ניסיון במוסך לפחות 5 שנים.
|
|
|
#6 |
|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
עמית אני חולק עליך בעיניין השיטה בה אתה משתמש לניקוי צלעות הרדיאטור והמעבה.
אך איש בשיטתו יהיה.
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
1+
הכל רשום בחתימה שלי.
|
|
|
#8 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו דור 1
|
שלום ותודה לכל התגובות, ולכל אחד מגיעה התייחסות.
stio - זה מזגן מקורי עם 2 מהירויות שביטלתי לו את המהירות האיטית בכדי שיעבוד תמיד תמיד על המהירות הגבוהה על מנת שלא יתחמם תמיד האוטו - ככה לוקח לו קצת יותר זמן להתחמם. והתחממות זה אומר שהוא מגיע ל- 3/4. saar - המאוורר פועל לכיוון הנכון, ונפתח בדיוק כשצריך בעמידה (לפני שחיברתי קבוע על המהירות הגבוהה), קצת לפני החצי מתחיל במהירות הנמוכה, ואם עובר את החצי עובר למהירות גבוהה ואז לסירוגין מחליף ביניהם ונכבה כשיורד מעט מתחת לחצי. בקשר לטרמוסטט הוא הוחלף לפני כעשרה חודשים עם הרדיאטור - וכנ"ל משאבת המים, ואחרי שלושה חודשים חזרתי אליו לבדיקה וניקוי - על כל מקרה שלא יקרה. אני בטוח שהמאוורר עובד במהירות הגבוהה. בקשר ליוניט, אם תשים לב שבחתימה שלי יש מדריך להחלפת לוח שעונים לפיאט פונטו, אז אני מבין דבר או שניים כבר בנושא הזה - זה בהחלט היוניט חום המתאים והוא קורא נכון את הטמפ'. בדיקת לחץ מים אכן היה הדבר הראשון שעשיתי כבר לפני יותר מ-3 שנים - הלחץ תקין ואין בריחה של מים. stio - זה שאתה לא מבין מה עשיתי לא בהכרח אומר שזו קומבינה - זהו פתרון זמני שאין לי מנוס ממנו בעקבות המצב בו אני נמצא. אבקש להתייחס בכבוד לפתרונות או להציע אחרים במידה ויש לך. yair068- כבר הסברתי לגבי הענין שהרדיאטור לא סתום שכן היה מתחמם תמיד ולא רק בהפעלת מזגן. saar - הצלעות אכן עוברות מדי פעם שטיפה באמצעות גרניק ביתי בלחץ סביר. amitIL- בהתאם להמלצה שלך, עשיתי שוב את בדיקת הלחץ, בדקתי את השוואת הטמפרטורות, זה עובד תקין כאשר היוניט מחובר כרגיל ולא על המהירות הגבוהה - ושוב בהדלקת מזגן - החום עולה ועולה ובכיבוי המזגן הוא חוזר לטמפ' סבירה. ========החיבור הקבוע למהירות הגבוהה הוחזר בשלב זה. וכמו שרשמתי כבר, יש לי גרניק ביתי ומדי פעם הרדיאטור והמעבה עוברים שטיפה בחלץ סביר. רקובי - תתפלא, אך זה המצב. כאמור הרדיאטור הוחלף לפני כעשרה חודשים, רק בסוף הקיץ ככה שאחרי ההחלפה שלו כבר לא היתה בעיה- וכמובן שיש השפעה של השמש היוקדת בימי הקיץ החמים. אז אחרי שהוחלף לא היו בעיות רציניות של התחממות כיוון שכבר לא היה קיץ, אז אני מרגיש את זה רק שנה אחרי - וכבר אין לי למי ללכת - אגב, את הרדיאטור וחלק מהטיפול בבעיה עשה לי מישהו שיושב ברחוב המלאכה פינת הפלד בחולון (שכחתי את השם, האומנים או השלושה). AmitIL - אני יכול ללמד גם אותך איך לעשות את זה, ענין של 5 דק'. חוצמזה סיימתי לימודי הנדסת אלקטרוניקה, אז נראה לי שאת זה אני אמור לדעת. . . אשמח לשמוע ולנסות פתרונות נוספים . . . .
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| פונטו דור ראשון אי סחיבה | Amit | פונטו - טכני | 14 | 26-08-09 21:29 |
| פונטו ELX כרכב ראשון | Sunflower | יעוץ ברכישת רכב | 12 | 04-07-09 12:05 |
| פונטו שנת 2000 מתחממת | r.a20 | פונטו - טכני | 17 | 21-08-08 11:56 |
| Hgt לא מתחממת כשקר בחוץ | פיליפ | פונטו - טכני | 14 | 21-10-07 12:00 |
| פונטו ספייס SX 2003 מתחממת בעצירה - אשמח לעזרה | פורום הגראז' | 4 | 21-08-07 11:50 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד