![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: אונו 70S, טמפרה, בראבו
|
כמו שרון הזכיר פה...
יש שני ניתוקים נפוצים: 1. ניתוק דלק - מנתק את משאבת הדלק עד לניטרול האזעקה 2. ניתוק הצתה - מנתק את הסטרטר עד לניטרול האזעקה. כמובן שניתן לשלב גם בין שניהם. כמו כן יש אזעקות שיש "עלוקות" אלחוטיות. הכל תלוי בכמה האזעקה מתוחכמת (עד כמה הביטוח החמיר.. חח). המלצתי היא שתנסה לנתק את האזעקה לגמרי. כלומר לנטרל אותה - סע מס' ימים ותבדוק את הנושא. שים לב, שאתה מבין ויודע מה אתה עושה.. בהצלחה!
|
|
|
#12 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פנדה דינמיק
|
היום נתקעתי ממש ברמזור... זה כבר ממש לא נעים...
האם אתם חושבים שכיבוי האזעקה (ביטול האזעקה בעזרת מפתח מתחת למכסה המנוע) יכול למנוע את כל הבעיות? לפחות לבינתיים... זו גם יכולה אולי להיות דרך לבדוק אם באמת הבעיה קשורה לאזעקה, מכיוון שאם זה קורה כשהאזעקה מבוטלת כנראה שזה בעיה אחרת (סתם רעיון אבל אולי יש בזה משהו. מה אתם אומרים?) |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Senior Member
|
ליאור, עכשיו ראיתי שהמלצת לי באמת לנטרל את האזעקה. אני מקווה שזה מספיק לכבות אותה עם המנעול שנמצע מתחת למכסה המנוע.
אני אנסה לסוע ככה שבוע שבועיים ונראה אם הבעיה "נפתרה" תודה שוב לכולם! |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: PUNTO FUN 2003
|
תוציא בנוסף כמו שהציעו לך את הצמה של החיווט בתחתית המוח.
|
|
|
#15 |
|
Senior Member
|
טוב חברה, כיביתי את האזעקה עם המפתח, אבל עדיין נכבה לי המנוע היום ללא סיבה. אז או שזה לא מספיק לכבות את האזעקה עם מפתח או שהאזעקה לא הבעיה.
יש לי רעיון אחר. אולי זה האימוביליזר? יש לי אימוביליזר שמובנה בתוך המפתח. כשניסיתי להניע שוב לאחר שהמנוע נכבה לא הצלחתי ומה שעבד זה להוציא את המפתח מהסוויץ ולהכניס אותו שוב. יכול להיות שזה גם צירוף מקרים ואם הייתי מנסה יותר פעמים בלי להכניס ולהוציא את המפתח בסוף היה מניע לי האוטו. הבעיה העיקרית היא שאני לא יכול לשלוט במתי המנוע נכבה וכשהוא נכבה זה בדרך כלל קורה לא בסיטואציה שיש לי זמן להתחיל לעשות ניסויים ולכן אני מנסה להניע כמה שיותר מהר (אתם בטח יודעים איך זה שיש 10 מכוניות אחריכם שלא מבינים למה לא נוסעים כשיש אור ירוק ברמזור...) לגבי להוציא את הצמה של החיווט בתחתית המוח, אם אפשר לפרט יותר מה זה צמה ואיפה זה המוח אני אשמח (אני לא מומחה לפרטים טכניים באזור שמתחת למכסה המנוע...). אני מאוד מודה לכם על שאתם מנסים לעזור אבל בבקשה תשתדלו לפרט יותר אם זה כולל פרטים טכניים. מקווה שנמצא את הבעיה בקרוב! |
|
|
|
|
|
#16 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: פונטו 1250 3 דלתות
|
*** תתחיל לבדוק את החיישנים אחד אחד ... הייתי מתחיל מחיישן קראנק .
תוריד תוכנה שנקראת אוטודאטה ותוציא מערך בדיקה לחיישנים . ניתן לבדוק את רובם בשימוש עם מולטיטסטר .. האם הרכב נכבה כמו שמכבים עם הסוויטץ או שהוא מקרטע ? מה לגבי נורת הזרקה ?? יש נצנוצים ?? אני מוכן להשאיל לך מחשב רכב (בתול ) לשבוע ניסיון עם לא תמצא פיתרון אחר .. עמית
|
|
|
#17 |
|
Senior Member
|
שלום עמית,
אני מודה לך על הנדיבות אבל לצערי שוב אני לא מבין מה לבדוק ואיך... מה זה חיישן קראנק? איך בודקים? מה זה מולטיטסטר? מה אני אמור לעשות עם אחד כזה? אוטודאטה זה תכנה שנותנת מידע לגבי רכיבי רכב? אני מוריד את זה למחשב אישי או שזה צריך להיות מותקן על מחשב מיוחד לרכבים? איך זה עוזר לי לבעיה שיש לי? לגבי השאלות שלך, אז הרכב פשוט נכבה כמו שמכבים עם הסוויטץ. לא מקרטע לפני ולא נדלקת נורת הזרקה. פשוט נכבה ללא שום אזהרה לפני. זה קורה בדרך כלל כאשר אני במצב עמידה. לגבי הניצנוצים, אין לי מושג מה הכוונה... היום כשחזרתי הביתה חניתי ונשארתי ברכב עוד 5 דקות אבל לצערי הרכב לא נכבה כך שלא יכלתי לבדוק הנעה במצב רגוע. ניסיתי ללחוץ על הדוושות באופן רנדומאלי, להרים קלאץ כשהבלמים לחוצים (כמו זינוק בעלייה), לסוע קצת אחורה וקדימה אבל שום דבר לא גרם למנוע להכבות. אני ממש לא יודע מה הסיבה יכולה להיות. מקווה שהחידה תפתר בקרוב. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
החידה תיפתר שתיקח את הרכב למוסך מורשה על מנת שיאבחנו את הבעיה.
כמו שאני רואה את השרשור שמתנהל ממש לא נראה שתוכל לפתור את הבעיה בעצמך, או אפילו לבודד אותה. כפי שאתה מעיד על עצמך אין לך ידיים וידע טכני, ולכן מיותר לפרט לך עכשיו כיצד לבדוק ניצוצות, שהרי אתה יכול לגרום ליותר נזק מאשר תועלת. לפיכך אני ממליץ לך בחום, גש למוסך מורשה של פיאט לפני שיהיה מאוחר מידי.
|
|
|
#19 |
|
Senior Member
|
הקטע הוא שזה התחיל מיד אחרי טיפול שעשיתי במוסך מורשה.
הייתי מאוד רוצה לדעת איך להתעסק יותר עם הרכב וחבל שחברי הפורום, שהם בעלי ידע רב בכל מה שקשור למכניקה ואיך הרכב עובד, יודעים להציע דרכי פתרון אבל לא להסביר כיצד עושים את זה מעשית. חשבתי שאני יוכל ללמוד מהפורום הזה קצת יותר אבל כנראה שפה עוזרים רק בנפנופי ידיים, וחבל לפי דעתי כי זאת יכולה להיות דרך מצויינת לאנשים בעלי ידע מועט בפרטים טכניים של רכבים ללמוד קצת ולהתנסות מאנשים הגונים וללא אינטרס כספי. אני אפנה למוסך כי כנראה פה לא אקבל הסברים. תודה בכל מקרה על שניסיתם להסביר. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
תראה סנופקין - אני מבין את התסכול שלך, אבל בעיה כזאת יכולה להיגרם מהמון סיבות. חסר לך ידע בסיסי ביותר בשביל שנוכל לכוון אותך בקלות למקור של הבעיה.
אם זה באמת מעניין אותך אז הכי טוב שתשיג את המדריך של היינס לאוטו שלך (זה בא באנגלית בלבד) ותקרא ותלמד ממנו. תתחיל מדברים פשוטים (להחליף שמן למשל) ולאט לאט תתקדם. גם רופא לא מבצע ניתוח מוח בשנה הראשונה ללימודים שלו.
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| והנה היא שוב מתפנקת- מנוע נכבה באמצע נסיעה | בראבה מפונקת | בראבה - טכני | 18 | 10-02-09 00:24 |
| פתאום הHGT מגמגם ונכבה בסל"ד סרק.. יד רעיון? | agent5 | פונטו - טכני | 22 | 26-12-08 17:34 |
| מנוע נכבה בעומס - פונטו HGT 2001 | ido | פונטו - טכני | 8 | 12-06-08 17:45 |
| co2 גבוה בטסט מה סיבה ? | פורום הגראז' | 2 | 15-07-07 19:57 | |
| פתאום הפסיק לחמם.... | פורום הגראז' | 6 | 23-12-06 20:20 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד