![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| רכב כללי מדברים על עולם הרכב (מלבד פיאט). |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#9 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
על מהירות, מרחק והקשר ביניהם
אתה נוסע בכביש, איך אתה בוחר את מהירות נסיעתך?
לרוב מהירות הנסיעה מותאמת לרגש - "כך נראה לי בטוח". מהירות הנסיעה תקבע הרי בסופו של עניין אם תהיה תאונה או לא, וכמובן, מה תהיה חומרת הפגיעה. בואו נהיה ברורים, הכתבה הזו לא באה להטיף לנהיגה במהירות "זחילה", או להטיף בכלל. כל כוונתי היא להבהיר ולפרט מה הקשר בין מהירות למרחק, ואיך ניתן לנהוג במהירות הנכונה למצב ולהוריד משמעותית את הסיכוי להיות מעורב בתאונה. כשאנו נוסעים, בכל שטח שהוא: כביש עירוני, בינעירוני או מהיר, עלינו לבחון לאיזה מרחק לפני המכונית אנו יכולים לראות בבירור. המרחק אליו אנו יכולים לראות הוא המרחק בו אנו מסוגלים להגיב ביעילות. כלומר, אם יקרה משהו בלתי צפוי, שיכריח אותנו להגיב או לעצור, נוכל להתייחס אליו רק אם ראינו אותו בזמן. מכיוון שנוסחת מרחק העצירה (בכלל אצבע) היא: 1/10 המהירות "בריבוע", הרי שבכל נסיעה, כשאנו מסתכלים ורואים לאיזה מרחק יש לנו שדה ראייה, ניתן לחשב באופן מהיר את מהירות הנסיעה המתאימה (הבטוחה). לדוגמה: אם אנו נוסעים בעקומה בה מרחק הראייה הוא כ- 50 מטרים קדימה, יהיה נכון לנו לנסוע לכל היותר במהירות 70 קמ"ש. ב- 70 קמ"ש יהיה מרחק העצירה שלנו 1/10X70 בריבוע => 49 מטרים, ולכן העובדה כי אנו יכולים לראות 50 מטרים לפני המכונית תוודא כי אנו יכולים להגיב לכל מצב העלול לקרות. בכל מהירות ניתן לחשב בקלות יחסית את המרחק שעובר הרכב בכל שנייה, ומתוך כך גם את המרחק שיעבור הרכב בזמן שלוקח לנו להגיב. כלל אצבע שמיש ביותר יוצא מהנחה כי הממוצע של זמן התגובה, אם אין אנו עסוקים בסלולארי, בשיחה ערה וכד', יהיה כשנייה או מעט יותר מזה. לכן, אם אנו רוצים לחשב את מרחק התגובה, כלומר את המרחק שתעבור המכונית בזמן שייקח לנו להגיב לכל מה שעשוי לקרות בדרך, ניתן לחשב בכלל האצבע הבא: מרחק התגובה = 1/10 מהירות הרכב X 3. לדוגמה: במהירות של 70 קמ"ש, מרחק התגובה שלנו יהיה כ- 21 מטרים. לפי נוסחה זו ניתן להבין כי המרחק המינימאלי בו יהיה עלינו לנסוע בעקבות רכב אחר יהיה לפחות 1/10 המהירות X 3. אלא שהדבר נכון בלי להתחשב בגורמים נוספים בדרך, המשפיעים גם הם על האפשרות של תאונה, כגון: הרכב שנוסע אחרי. לכן, המרחק הנכון לשמירה מהרכב שלפני יהיה כפול מהכתוב מעלה (כ- 40 מטרים ב- 70 קמ"ש), כך שלא אהיה תלוי במהירות תגובתו של הנוסע אחרי, או במרחק שהוא שמר ממני. נשמע מסובך? כלל לא. השורה התחתונה של כל הנ"ל היא כי בעזרת החישוב הפשוט של מרחק התגובה שלנו, ניתן לבחור את המהירות והמרחק המתאימים לנו כשאנו נוסעים בעקבות רכב אחר. לסיכום: כשאתם נוסעים הסתכלו על שדה הראייה שלכם, בחנו את המרחק אליו אתם רואים ומסוגלים להגיב וחשבו את מהירות נסיעתכם בהתאם.
|
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| ענתיקות בדרכים...תצפיות על פיאט נטושים ומיוחדים | צביקוש23 | פיאט אספנות | 60 | 21-02-13 23:52 |
| מי חוגר חגורות בטיחות | פיאט כללי | 16 | 16-06-08 15:44 | |
| בקרת חגורת בטיחות - פונטו ספייס | פורום הגראז' | 1 | 12-03-07 23:42 | |
| חגורות בטיחות קדמיים לא חוזרים | פורום הגראז' | 2 | 21-12-06 11:09 | |
| משגעת אותי האונו , עדיין מתכבת לי ברמזורים ומרקטעת לי בדרכים | פורום הגראז' | 22 | 23-09-06 22:13 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד