![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
דיברתי עם המוסכניק שיעשה לי את הטיפול והוא אמר לי שנהוג לבדוק ברקסים, להחליף שמן, פילטר שמן ואם צריך שמן גיר וזהו פחות או יותר.
האם הפלאגים האלה זה משהו הכרחי? מה הם עושים בכלל? תודה רבה! |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
עשיתי היום את הטיפול, שמתי שמן של LIQUI MULY הגלון האפור זה עם התוסף.
החליפו לי גם פילטר אוויר ופילטר שמן, שמו לי פילטר לא מקורי אבל המכונאי אמר לי שהוא באיכות ממש גבוהה, האמת אני מאוד סומך עליו אבל טיפול הבא אני אביא מקורי בשביל המצפון.. אני גומע קילומטרים ולכן אני כבר מתכנן את הטיפול 20K. המכונאי אמר שטיפול הבא זה פלגים וכנראה גם מצתים, לפי מה שהבנתי יש 4 מצתים וכל אחד מקורי עולה 160, מישהו פה שם מצתים ופלגים מקוריים? כמה זה יצא לכם ואם יש טעם בכלל? יש לכם המלצה על מקום שאפשר להזמין ממנו פלגים ומצתים מקוריים\חילופי ברמה גבוה במחיר הוגן? המכונאי אמר שיש לו מצתים תוצרת ארה"ב והוא ימכור לי 4 ב160 בערך אם אני מעוניין. תודה רבה ושבת שלום |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס SX
|
נאמר כן הרבה דברים שגויים.
קודם כל פלגים זה מצת בלועזית. כך שזה אותו דבר בדיוק. דבר שני מומלץ מאוד לשים מקורי במיוחד במצתים ,בפילטר שמן, ובנוזל קירור. לגבי פילטר אוויר אני גם ממליץ אך מקורי עולה 50 ש"ח כך שמה תיהיה עלות החיסכון? גרושים!. לגבי מחירים של חלפים מקוריים: פילטר שמן 40 ש"ח, פלגים סט של 4 פלגים כ100 ש"ח (ולא כמו שנאמר לך), נוזל קירור 2 ליטר 80 ש"ח. מקווה שעשיתי לך קצת סדר בדברים. שבת שלום |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
פלאגים
אם הוא אמר לך שפלאג מקורי עולה 160 שקלים כנראה שפיאט עברו לפלאגים מזהב ולא ידענו.
פלאג אירידיום תואם פיאט ( מוחלף כל 90-120 ק״מ) עולה בין 45-60 שקלים כל 1 . פלאג רגיל עולה בערך 4 ב80-100 שקלים בערך. שים לב שלא יעבדו עלייך * המחירים הם לפי מה שבדקתי בטיפול הקודם אצל מוסך של חבר ומדובר במחיר על החלק עצמו לחא עבודה כמובן!
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
תודה רבה, עשיתם לי קצת סדר בדברים.
סליחה, יכול להיות שהתבלבלתי והוא התכוון לחוטי הצתה שעולם 160 ש"ח כל אחד מקורי? קצת התבלבלתי עם המושגים, יש דבר כזה חוטי הצתה או שהמצאתי משהו? אם אני זוכר נכון, הוא אמר שמניסיונו, כאשר מפרקים פלגים אז החוטי הצתה יכולים להיקרע אז להתכונן אולי להחליף אותם ואם אני רוצה מקורי אז כל אחד יעלה 160 או שהוא יביא לי חילופי טוב 4 ב160. הגיוני? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס ELX
|
כן, יש דבר כזה חוטי הצתה. אפשר לדעת איפה אתה מטפל באוטו? נראה לי שהמוסכניק שלך די עובד עליך....אם אני מבין נכון מה שכתבת, אז בהחלט מנסים להוציא ממך עוד כסף, כי רואים אחד שסומך עליהם. כשמחליפים פלגים לא אמורים לעשות פגם לחוטי הצתה, אלא אם כן רוצים להוציא ממך עוד כסף. ופעם אחרונה שעשיתי טיפול לפונטו שלי קניתי פילטרים שמן ואוויר מקוריים ב90 יחד, ופלגים ב100 ש"ח סט של 4. הכול נקנה ברחוב המגינים בחיפה. תזהר שלא יעבדו עליך באמת.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Senior Member
|
צטט:
הטיפול עלה לי 150 ש"ח, פילטר שמן 50 ש"ח, פילטר אוויר 50 ש"ח ועבודה חמישים, סה"כ 150 ש"ח, מחיר הוגן לא? החלפים יקרים בעשרה שקלים יותר מהמקורי אבל זה התקזז במחיר העבודה הזול לדעתי. לדעתי אני כבר יכול לקנות חלפים ולעשות את הטיפול הזה בבית, למרות שאת הפילטר שמן ניראה שקצת קשה לפרק בלי להרים את הרכב גבוה, אני צודק? למיטב הבנתי מה שאתם אומרים זה לקנות את הפלגים, פילטר שמן, מסנן אוויר הכל מקורי לטיפול הבא ולא אמור להיות קשר לחוטי הצתה? כל כמה זמן מחליפים את החוטים האלו? דרך אגב, מה תפקיד הפלגים? תודה! ועוד שאלה בקשר לשמן מנוע, אני כבר טיפול שני שם Liqui moly הבקבוק האפור עם התוסף, קראתי עליו כל מיני דעות באינטרנט, קראתי על הרבה שמנים ואני לא מצליח להבין מה הכי מומלץ לפונטו שלי, השמן עלה לי 130 ש"ח, אני לא מספיק מבין כדי להגיד לכם אם השמן טוב או לא מבחינת ביצועים, אני רק יכול להגיד שאחרי 10K המכונאי ראה את השמן היום והוא במצב מצוין יחסית. האם להמשיך להשתמש בו או להחליף למשהו מומלץ יותר, אולי valvoline? במה אתם משתמשים? נערך לאחרונה על ידי spice2003 : 28-09-12 ב 15:08. |
|
|
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| תקלת חשמל ספייס 2003 ידני | madar007 | פונטו - טכני | 4 | 03-12-11 23:36 |
| מחפש פונטו ספייס 2001-2003 ELX ידני | talos100 | קניה | 0 | 17-09-11 00:07 |
| קניתי פיאט פונטו ספייס ידני 2003 YOUNG S60 | bombaclat | פונטו - טכני | 4 | 11-08-11 20:11 |
| מחיר טיפול טימינג -פיאט דובלו 2003 טורבו | oren0311 | שאר הדגמים - טכני | 1 | 02-04-11 13:15 |
| מחפש טבלאת יחסי-העברה (פיאט פונטו ספייס יאנג ידני 2003) | felixr | פונטו - טכני | 0 | 08-12-10 21:56 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד