מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > פונטו - טכני
עקוב אחרינו ב-RSS

פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

My Baby

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפנדה שלי!

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פלא-סטלינה

שם:  
צפיות: 
גודל:   

קניתי פנדה 2011 ידנית

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפיאט שלי!

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

כלי נושא הצג מצבים
ישן 13-10-12, 18:51   #11
vladi_mi
Member

הגלגלים שלי: PUNTO SX 2003
צטט:
במקור פורסם על ידי mechtech צפה בהודעה
ראשית, דווקא נראה שאתה מבין די טוב איך מע' הקירור עובדת ומהן הסיבות לבעית ההתחממות וסגרת לא מעט "פינות" (גם נתנת הרבה מידע לגבי מצב הרכב וזה עוזר מאד).
השתדלתי ותודה על התגובה המפורטת...

צטט:
פה אפשר לראות שהיה שינוי לטובה והשאלה מדוע?
יכול להיות שהרדיאטור סתום בחלקו והניקוי שעשה "עזר" לזמן מה לקירור המנוע, אך כנראה הרדיאטור סתום ממש ונדרשת פתיחה שלו וניקוי המעברים עם חוטר.
לגבי החלפת התרמוסטט נראה לי שזה היה מיותר וזאת מפני: 1. שזה לא פתר את בעית ההתחממות, 2. התרמוסטט מקורי והסבירות שלא יתפקד כראוי די נמוכה, 3. התרמוסטט הישן היה נקי בגלל השימוש בנוזל כנדרש.
לי נראה יותר שנכנס אוויר למע' הקירור בגלל חוסר אטימה איפשהו, וזה שהוא רוקן ומילא את המע' בנוזל חדש בעצם ניקז את האוויר.
אוויר יכול להכנס שוב למערכת בגלל חור זעיר כלשהו ברדיאטור או ביחידת החימום או בצנרת, בגלל ברז ניקוז פגום או בגלל אטם ציר משאבה יבש/בלוי (סבירות גבוהה), ולכן כשהנוזל מתעבה לאחר שהוא מתקרר (יעני הופך מאדים חזרה לנוזל), נוצר במערכת תת-לחץ ואם יש חור אז נשאב אוויר אל תוך המערכת.
הוא עשה ניקוי יסודי של הרדיאטור של כל המעברים, למרות שהוא לא היה סתום (אמר שהוא דיי נקי).
והחליף טרמוסטט בגלל שהוא היה מורכב על האוטו מאז שיוצר, כלומר נסעתי איתו 155 אלף ק"מ.
אני לא פוסל כניסה של אוויר מאיזה מקום, אבל לא הייתה בעיה יותר מ-3 חודשים לאחר הניקוי.

צטט:
אתה לא אמור לשמוע שום לחץ מברז ניקוז האוויר, אתה אמור לשמוע ולראות פעפוע של אוויר ונוזל. האם במקרה ניקזת אוויר כאשר המנוע היה עדיין חם? יש לנקז אוויר רק כאשר הוא קר לחלוטין ופקק הרדיאטור מוסר.
יכול להיות שהבעיה של ההתחממות נובעת בגלל אי ניקוז אוויר, אבל אני בספק מפני שהבעיה המשיכה גם לאחר שהמוסך ביצע החלפה של הנוזל וניקוז.
שמעתי את האוויר יוצא לפני הנסיעה, כשהאוטו קר. אבל לא יצא נוזל קירור משם אלא רק אוויר.
האם אמור לצאת משם נוזל גם אם הוא האוטו קר? כי ראיתי שהוא יוצא רק כשמתחיל להגיע לטמפרטורת העבודה ...
עשיתי ניקוז כש-3 הפתחים פתוחים, וסגרתי אחד אחרי השני כאשר פתח מילוי הנוזל אחרון.

צטט:
ראשית יכול להיות שאתה לא שומע את המהירות הנמוכה (כמעט בטוח), לכן אתה צריך לעשות כמו שהציעו, להניע את הרכב כאשר המנוע קר לחלוטין, לפתוח מכסה מנוע ולראות האם המאוורר מתחיל לפעול במהירות הנמוכה תוך כדי עליית טמפ' המנוע.
שנית, אם בדקת את הפיוזים של המאוורר 30A ו-50A בתא המנוע והם תקינים והמאוורר בכל זאת לא פועל במהירות הנמוכה אלא רק בגבוהה, כנראה שהנגד (הרזיסטור) שבמאוורר שרוף או שהממסר שבתיבת הפיוזים של המהירות הנמוכה תקול.
זה בדיוק מה שעשיתי היום.הפיוזים שהזכרת שלמים .
ככל הנראה הרזיסטור שרוף. אבא פירק את החלק עם שני הברגים. נראה לא משהו (תמונה מצורפת)
רק איך בודקים אם הוא שרוף ואם הממסר תקול?

צטט:
לפני שעושים ראש מנוע צריך לבצע מס' בדיקות ע"מ לשלול חשד לדליפה מאטם ראש. האם יוצאת עננה של אדי מים מהאגזוז גם כשהמנוע חם? האם יש סימנים של מים עם שמן (אמולסיה) במדיד השמן? האם יש סימנים של שמן במיכל העיבוי?
יש לבצע בדיקת לחץ בצילינדרים. יש לבצע גם בדיקה של חדירת גזים לנוזל הקירור בעזרת מכשיר.
לא יצא לי לראות אף פעם עננה של אדי מים מהאגזוז גם כשהמנוע חם.
וגם לא ראיתי לא שמן במי קירור ולא מים על מדיד השמן.

צטט:
בגלל ההתחממות יתר של המנוע ולאור הסימנים של חשד לחדירת אוויר למע' הקירור עקב אטם משאבה בלוי, סירקולציה לקויה בגלל אימפלר מחליק ובנוסף המשאבה לא הוחלפה כבר 6 שנים, הייתי רץ להחליף אותה ועל הדרך כדאי גם את הטיימינג.
אומנם 6 שנים זה דיי הרבה אבל בשנים הללו נסעתי 55 אלף ק"מ. אנחנו נבדוק את המשאבת במים וגם את מצב הטיימינג. למרות כשהחלפתי אותה יחד עם טיימינג, היו עליה סימנים של נזילה בגלל סדק אבל האוטו לא היה מתחמם ונראה שלא הייתה בעיה של אוויר במערכת...

תודה!
סמלונים שצורפו

שם:  DSC01614.jpg
צפיות: 3029
גודל:  94.8 KB  
vladi_mi מנותק   הגב עם ציטוט

חוקי פרסום הודעות