![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#151 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
"וזה בוודאות לא סדק כי כמות המים שהיו לי בצילינדר היו אמורים להעיד על סדק משמעותי שניתן לראות"
לא מסכים איתך. הסדק יכול להיות בתוך החורים, היכן שמתחברים הסעפות, יניקה ופליטה. זה נגרם בדרך כלל, מיזה שעושים פורטינג מוגזם (וגם בלי), ובמשך הזמן יש מעבר מים. אולי מישהו לפניך הרחיב את הקדחים. לא ניתן לראות את זה. אין סימנים, משום שהאוויר והגזים שעוברים שם מנקים את הסימנים. רק בדיקת לחץ תגלה את זה. דוד.
|
|
|
|
#152 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו דור 1
|
עכשיו כשאתה מתאר את המעברים וכל זה עובר לי בראש משהו.
הראש שלי היה אחרי שלוש חריטות כבר ולא היתה אפשרות ליישר אותו בפעם הרביעית, לכן עשו לו הגבהה (הוסיפו חומר) ואז עשו שטח ראש. יכול להיות ששם יש בעיה? כלומר , ייתכן שבנית ההגבהה לראש נעשתה ככה שנותרו מרווחים\סדקים שדרכם יכלו לעבור מים?
|
|
|
#153 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
חבל כל כך על העלות שהשקעתה על שיפוץ הראש ובסוף עשו הגבהה.
ואיך בן אומר לא היקר הוא הטוב ביותר כולם מכפפים אז לפחות במחיר מוזל לא עמית כמו שאומר דוד צריך לעשות בדיקת לחץ. גם לדעתי יש סדק קטן אחרי הרבה התחממויות והתותח שנשלחתה אליו כנראה פישל. יתכן שתצטרך להחליף ראש מנוע רק אחרי בדיקת לחץ בדוק עם סרגל גם את משטח הבלוק ובדוק היטב עם ציפורן שאין סדק בצילינדרים קח אותו לאיזור בית המשפט שיבדוק לך לחץ לראש המנוע כמו כן לידיעתך אטם ראש מנוע פסול אחרי פתיחתו |
|
|
|
|
|
#154 |
|
Senior Member
|
יאיר, כל מילה בסלע.
בדיקת לחץ המכון שמשפץ את הראש עושה, רק אם מבקשים.לכן מיכאל בסדר. כמובן שזה מייקר את השיפוץ, תוספת של עוד 200-250 ש"ח ללקוח. סידרתי לך בדיקת לחץ ברחובות עבור 100 ש"ח. בנוסף ראש משופץ + ישור+גומיות שסתומים+כיוון שסתומים ואחריות ב-500 ש"ח, מוכן להרכבה. מדובר במשפץ ראשים ותיק עם עסק קטן. אצלו אני משפץ ראשים לכל סוגי המכוניות. אגב, הראש מוכן על המדף להרכבה. אם מתאים לך צור קשר. דוד.
|
|
|
|
#155 |
|
Senior Member
|
דוד אתה קריש עם שיניים ענקיות.
שווה קנייה קח בחשבון שאצלי הבלוק נסדק לכן אמרתי שצריך לבדוק טוב טוב עם זכוכית מגדלת בד"כ להבנתי עושים בדיקת לחץ לראש מנוע כך שהוא שילם 900 ש"ח עבור שיפוץ |
|
|
|
|
|
#156 |
|
Member
|
הראש ישר, הבלוק ישר בדקתי עם סרגל מיד בבוקר.
פניתי לאחר מכן לארז ממיכאל ראשים, הוא ייעץ לנסות לחבר את הראש בלי האטם בשביל לבדוק אם משהו מפריע לראש להתיישב, אז זה מה שעשיתי וגיליתי שהצינוריות מרכוז של הראש פשוט עקומות ההתנגדות של הסגירה של 20NM לא היתה של הלחץ של הראש על הבלוק - אלא על הצינוריות מרכוז. אלון ממיכאל ראשים השיג לי את הצינוריות הללו, ואגב אמר לי שלכל ראש שהם עושים מילוי, הם עושים בדיקת לחץ. בכל אופן קניתי אטם חדש והוזהרתי שלא לשים סיליקון, אגב שפתחתי את הראש אחרי הפעם השניה ראיתי שהסיליקון חסר תועלת באמת - כולו נמרח לצדדים וסתם מפריע במעברים. בלי קשר גם בעיה של חשמל היתה, ה (-) לא היה מחובר כמו שצריך לגוף. מה שעשיתי בטעות היה לנסות להניע אחרי שסגרתי את הראש בפעם השלישית, מבלי להחליף את השמן שכאמור היה מעורבב עם מים (ברח לי מהראש - שלי, לא של המנוע). השאלה היא האם הרינגים לא יצליחו לאטום את המים ואז שוב יש לי מים בצילינדר? או שאולי אין בעיה ורק להחליף את השמן, וכמובן לשטוף עם עוד קצת שמן את המנוע?
|
|
|
#157 |
|
Senior Member
|
אם הראש ישב טוב, אין קשר לרינגים שיאטמו מים, ולא יהיו מים בצילינדר.
יש רק להחליף את השמן, ולשטוף עם עוד קצת שמן את המנוע. דוד.
|
|
|
|
#158 |
|
Senior Member
|
2 בעיות היו לך
1. צניריות עקומות מראה שלא הנחתה טוב את ראש המנוע ולא לחץ ואז יש לך בריחה של מים 2. מי אמר לשים סיליקון על אטם ראש חס וחלילה תנקה טוב טוב את שאריות הסיליקון כך שלא ישאר כלום ושיפשוף בנייר זכוכית עדין יהיה מעולה נערך לאחרונה על ידי yair068 : 01-06-11 ב 17:49. |
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Senior Member
|
צטט:
אם היה בודק היה רואה שהם לא עגולות. אני תמיד בודק אם הם נכנסות לראש ולבלוק. העיקר שנגמר. דוד.
|
|
|
|
|
#160 |
|
Member
|
אז אני מעלה את השרשור הזה מחדש, אולי זה כבר מוגזם ועדיף לפתוח שרשור חדש.
אז באמת כתבת ולא התייחסתי דוד - סליחה, או אולי לא סליחה - בעיה שלי. בכל מקרה, הרכבתי מחדש הכל והרכב מניע. יש לי בעיה שברגע שאני מניע - הרכב עומד על 3000 סל"ד, וברגע שאני לוחץ קלות על דוושת הגז, הסל"ד יורד ומשחק בין 1500-2000. חשבתי על לאפס מחשב רכב, אז פשוט ניתקתי מצבר, פרקתי מתח , הנעתי מחדש - אין שינוי. ייתכן שאחד החיישנים על המצערת לא תקין? אין בעיה, יש לי את שלושתם, השאלה היא מה נראה לכם לא תקין?
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| [פרוייקט מצולם] ניקוי המזגן מרעשים פונטו דור 1 | Roi b.e | פונטו - טכני | 26 | 14-02-14 13:55 |
| החלפת רפידות בלם בHGT (פרוייקט מצולם) | זאב-ב | פונטו - טכני | 18 | 25-06-09 16:01 |
| [פרוייקט מצולם] ניקוי בית מצערת בפונטו HGT Mk2 Euro3 | Caveman | פונטו - טכני | 23 | 25-05-08 11:10 |
| פרוייקט מצולם איטום ובידוד דלתות HGT | אודיו | 0 | 24-07-07 23:19 | |
| פרוייקט מצולם, בניית גוף מפיברגלאס | פיאט כללי | 4 | 26-04-07 17:17 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד