![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס 1.2 60 HP
|
עזרה בבקשה : בעיה עם חיישןABS אובד עצות
שלום לכולם , הרכב שלי זה פונטו שנת 2006 דגם 1.2 60 כוחות סוס (אקטיב) הילוכים .
הבעיה היא כזאת: כאשר קניתי את הרכב היה נורת אזהרה ABS דולקת ולאחר ביקור אצל חשמלאי רכב שאיתר את התקלה הסתבר שהבעיה זה חיישן ABS שמאל אחורי , הלכתי וקניתי חיישן מקורי כמו שהיה מותקן על הרכב(אותו מקט והכל ) הבעיה לא נפתרה , כאשר אני נוסע קדימה הנורת אזהרה נדלקת וכאשר אני נוסע אחורה היא נכבת. לא הגיוני שהתקנתי את החיבורים הפוך זה לא יתכן וגם החיישן יושב אחד לאחד כמו הקודם . הלכתי שוב לחשמלאי שבדק לי שוב את מחשב הרכב הוא אומר שיש עדין בהיסטוריה וניקה את התקלה אבל זה חזר... הוא בדק שוב ואמר שעדין המחשב מראה תקלה בחיישן שמאל אחורי מישהוא יודע במקרה מה כבר אפשר לעשות או מה יכול להיות הסיבה , אני כבר מותש מלנסות להבין מה הבעיה כל פעם שהוא מוחק את התקלה היא חוזרת ולא יתכן שזה יקרה עם חיישן חדש לגמרי שעובד (מזכיר ברוורס התקלה נעלמת ) תודה למי שעוזר זה ממש חשוב |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
תקלת ABS
התייעצתי עם "מוסך פיאט שמשון" שאומר שיתכן שהנבה של הגלגל האחורי לא תקינה או מתאימה ולכן אות מהירות הגלגל מהחיישן שגוי.
בברכה - רפי לין
![]() |
#3 |
Member
|
הכוונה לכל התושבת או רק למיסב של הגלגל ? כי את כל מכלול המיסב האחורי החלפתי לפני בערך 5 חודשים אני חושב יותר בכיוון התוף אולי לא חלק ברדיוס הסיבוב של החיישן
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
בעל מקצוע
מנהל
|
תקלת ה ABS
היכנס לאתר הזה: https://www.fiatdalys.lt/en
וכתוב את מס' שילדת מכוניתך (VIN) ויעלה לך קטלוג חלפי הרכב ותוכל לראות את מבנה מכללי הגלגל האחורי. במקומך הייתי עוזב חשמלאי רכב זה שיכולותיו מוגבלות, לפתרון תקלה זאת ופונה למוסך מורשה היבואן. בהצלחה ובברכה - רפי לין
האתר לחיפוש מוסכים ושרותי רכב www.musach.co.il פורום טכני לרכב www.musach.co.il/forum פייסבוק http://www.facebook.com/profile.php?id=600554043 נערך לאחרונה על ידי רפי לין : 13-05-14 ב 08:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
תודה רפי אני חושב ללכת למוסך מורשה בחדרה וזהוא, אין חכם כבעל ניסיון
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
בעל מקצוע
מנהל
|
מוסך פיאט בחדרה
פנה שם אל פאבל ונא מסור לו ד"ש חמה ממני.
נא עדכן ממצאים ותוצאות, לכשיהיו. בהצלחה ובברכה - רפי לין
![]() |
#7 |
Member
|
עדכון : מורשה פיאט חדרה קבעו כי התקלה נובעת עקב מיסב אחורי /נאבה שמאל לא תואמת , סביב לנאבה יש פס מגנטי שהחיישן אמור לקרוא .
טענתי : אם חיישן צד שמאל לא קורא את הפס המגנטי אין שום סיבה שהחיישן בצד ימין יקרא את הפס המגנטי עקב הסיבה ששתי הנאבות חדשות (בנות חצי שנה ) ולכן לא החלפתי, גם בנוסף למחיר הדימיוני שהם נתנו למיסב האחורי(510 לפני מע"מ ועבודה ) בזמן שאני יודע שמיסב כזה אמור לעלות בגג 130 שקל (איביי פלוס משלוח) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
הגלגלים שלי: מאזדה 2\פיאט בראבו
|
אם אתה הולך למוסך מורשה, והם אומרים לך א', ואתה אומר "לא אתם טועים זה ב'" אז למה לך ללכת למוסך?
אולי תפתח מוסך בעצמך וכולנו נלך אלייך. ועכשיו לענייננו, איני יודע עד כמה מעמיקה הבדיקה שבוצעה במוסך, יתכן והמיסב שמורכב על הנאבה, הפוך והפס המגנטי מופנה לצד השני, בנוסף, יתכן שהמיסב אינו מתאים. יתכן ובצד ימין המיסב מורכב נכון, ויתכן וגם הוא לא מתאים אבל לא מתריעה תקלה על הצד הזה כיוון שצד שמאל "תופס" את ה"מוד חירום" של המחשב(לא סביר כל כך, אבל לא שולל). אם אתה רוצה לפתור את הבעיה, גש למוסך, תשלם ותפתור את הבעיה. אף אחד לא עושה לך "טובה" הכל עולה כסף, גם ה"עמלה" על היבוא של החלק עולה כסף. וזה ההפרש בין מה שאתה קונה באיביי לבין מה שאתה משלם בארץ(+כמה שהיבואן החליט שבא לו להוסיף - לפעמים מוצדק, לפעמים לא). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
אני לא מסכים איתך , אם היית מכיר את הנאבה של פונטו דור שני היית רואה שאי אפשר פשוט להתקין הפוך ,
ולעניין הזה שאני לא מסכים עם הבדיקה שלהם , יש מסביב לנאבה פס מגנטי שאמור להיות מוטבע בנאבה אם צד שמאל לא טוב אז גם צד ימין לא טוב לא חוכמה לפתוח צד אחד להגיד הנאבה לא בסדר ובצד שני לא לפתוח ולהגיד שזה בסדר זה פשוט לא עובד ככה . התקנתי שתי נאבות חדשות בוא נגיד אני לא בסדר ושתיהם לא בסדר אז למה צד ימין לא מראה שגיאה, וגם נחזור ששאלתי אותו למה שאני נוסע רוורס התקלה כן נעלמת ולא הייתה לו תשובה על זה אז סליחה זה לא מקצועי מספיק לדעתי , אם אתה מוסכניק שיודע מספיק טוב אתה צריך לדעת למה ברוורס זה כן קורא פס מגנטי ובנסיעה קדימה זה לא קורא פס מגנטי אז אדוני הנכבד אל תצא עלי שאני לא מבין כי כנראה אני מבין יותר מכנית ממך אני לא אומר סתם. ולי מותר לא לקבל את הפרגנוזה שלהם כמו שאתה תלך לרופא ולא תקבל את האבחנה שלו . |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
הגלגלים שלי: מאזדה 2\פיאט בראבו
|
צטט:
אתה צודק.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
תושבת מנוע עליונה -עזרה/אובד עצות | anakonda | פונטו - טכני | 19 | 19-07-13 15:16 |
ג'אנט בודד של פונטו ספייס | וויליאם קרליני | קניה | 5 | 04-03-12 21:53 |
אובד עצות...עזרה לפני קנייה | Lagy1941 | יעוץ ברכישת רכב | 6 | 14-12-09 19:37 |
סליחה על ההטרדה... כמה שאלות על ספייס 03, אני ממש אובד עצות | פורום הגראז' | 19 | 11-04-07 21:51 | |
אני בוגד | פיאט כללי | 2 | 03-04-07 17:29 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד