![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: גאלאנט
|
הכל תקין. הרכב הניע קשה בגלל שהוא הניע ישר עם מאוורר עובד.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
אני בהחלט מבין לאן אתם חותרים, אני רק טוען שפיזיקלית זה לא נכון. ואם כן, ההבדל זניח מאוד.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: hgt
|
אני חושב שתקין
כי גם אם המאוורר עובד אחרי כיבוי הרכב ומקרר את הנוזל קירור, הנוזל קירור עצמו לא זז ואז הוא לא מקרר כלום. אני חושב שקוראים לזה חום סמוי או משהו בסגנון |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
בסוף נסיעה אני מכבה את המזגן ופותח את הדלת כדי לשמוע אם המאוורר עובד,אם הוא עובד אני מחכה עם מנוע דלוק עד שהמאוורר יפסיק כדי שיקרר את המנוע.למרות שגם אחרי כיבוי המנוע המאוורר ממשיך לעבוד עוד קצת, זה לא נראה לי כל כך מועיל בגלל שהמשאבת מים מפסיקה לעבוד.
אני חושב ששווה לחכות עוד חצי דקה אחרי נסיעה בחום המעיק כדי להבטיח קירור של המנוע בצורה מיטבית. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
לא הגיוני
אצלי בפונטו דור ראשון גם אחרי כיבוי המנוע המאוורר ממשיך לפעול עד שהוא מגיע לטמפרטורה הרגילה וכך זה צריך להיות תקין.
נראה לי מצב שמנוע כבוי והמאוורר לא ממשיך לפעול זה מצב לא תקין גם בכל רכב דור 2 -3. ועובדה שהדר אומרת כשניסתה להפעיל את המנוע הוא לא התניע משמע מנוע תפוס. אני מאמין שחויתם רכב שפועל ללא מאוורר ונוסעים עוד הרכב נעצר ונתפס עד לקירורר המנוע. אני ממשיך בגירסתי פיאטים עובדים על חום של 80 מעלות ואם המאוורר לא פועל בשיא החום וללא מאוורר עלול לגרום לנזק לאטם ראש. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
פיאטים עובדים על חום של 90 מ"צ (יוניט 87-92), במידה ואתה התקנת יוניט של 80 מ"צ ו/או ביטלת את התרמוסטט, הריי שהמנוע לא פועל בטמפ' עבודה ולכן הוא לא מתחמם בכיבוי. אגב, בפאביה איך שאתה מכבה את המנוע המאוורר נכבה מיד.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
מנהל
|
לעולם אבל לעולם אין להוסיף מים למנוע כל עוד הוא חם .
ומכיוון שציינת שהוספת מים לאחר כמה דקות אז לאחר כמה דקות לא הגיוני שהמנוע הספיק להתקרר. מקווה שלא גרמת נזק למנוע.
|
|
|
#18 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
[quote=yair068;51608]אצלי בפונטו דור ראשון גם אחרי כיבוי המנוע המאוורר ממשיך לפעול עד שהוא מגיע לטמפרטורה הרגילה וכך זה צריך להיות תקין.
נראה לי מצב שמנוע כבוי והמאוורר לא ממשיך לפעול זה מצב לא תקין גם בכל רכב דור 2 -3. ועובדה שהדר אומרת כשניסתה להפעיל את המנוע הוא לא התניע משמע מנוע תפוס. אני מאמין שחויתם רכב שפועל ללא מאוורר ונוסעים עוד הרכב נעצר ונתפס עד לקירורר המנוע. אני ממשיך בגירסתי פיאטים עובדים על חום של 80 מעלות ואם המאוורר לא פועל בשיא החום וללא מאוורר עלול לגרום לנזק לאטם ראש. גיא בוא נדייק המאוורר פועל בחום של 87-92 מעלות ז"א שטמפ' רגילה היא פחות מזה.אני אמרתי שבכיבוי המאוורר ממשיך לפעול. אגב אם מוציאים את הטרמוסטט בתחילה יקח זמן עד שיגיע לטמפ' רגילה וכשיגיע לא יעזור חום המנוע יהיה בסביבות ה-80 מעלות. ולשאר אל תעצבן אותי על טעויות משלמים אמרתי נחכה לסוף שנה והמחירים ממשיכים לעלות הוזלות יהיו על 1400 סמ"ק. ועוד נקודה שהדליקה אותי אין חגורת טיימינג בסקודה שלך אלה שרשרת |
|
|
|
|
|
#19 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
במידה ותוציא החוצה את התרמוסטט ייקח זמן עד הגעת המנוע לטמפ' עבודה (כי יש מעבר מים תמיד), אבל בסופו של דבר המנוע אמור להגיע ל- 92° ורק אז המאוורר אמור להידלק ולהוריד את הטמפ' ל- 87°. בנסיעה עירונית חום המנוע נע בין 87-92, רק בנסיעה בין עירונית חום המנוע יכול לרדת לאיזור 80°.
אגב, המהירות הגבוהה במזגנים המקוריים באונו ובפונטו פועלת מ- 97° עד 92°, וכבר קרה לי שהמאוורר באונו החליט לפתוח בשביתה איטלקית על המהירות הנמוכה, ולא הבנתי למה מד החום מעל לחצי קצת. אם אתה קונה את הפאביה, אל תקנה את ה- 1400, זה אומנם 16V אך רק 87 כ"ס. הפאביה 1600 עם גיר אוטומט 6 הילוכים, עולה סביבות 100K (לדגם הפשוט, מנוע 105 כ"ס). אני קניתי את ה"ספורט" בגלל שאמא שלי נדלקה על המושבים שם. בנוגע למערכת תזמון אתה צודק- יש שם שרשרת, אתה יודע כמה כסף אני חוסך על תחזוקה במצב הזה? בכללי הפאביה סוסת עבודה, אני עכשיו חזרתי מטבריה, רק חצי שעה לכל כיוון ועוד היו אנשים שהפריעו לי... בנוגע להנחות אני ידעתי שלא יהיה כלום, רק מעלים את המחיר, מזל שקניתי את הרכב בזמנו. רק אני מרחם על המוסכניק שטיפל לי באונו כל השנים, במהלך השנים הוא בנה וילה על חשבוני ועכשיו הוא נקלע לקשיים כלכליים בגלל שהפסקתי להכניס לו כסף. נערך לאחרונה על ידי stio : 31-07-09 ב 00:04. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Senior Member
|
צטט:
לאחר נסיעה עם מזגן, לוקח לרכב הרבה יותר זמן עד שהוא מכבה את המאוורר (אני אישית ניסיתי את זה, החנתי את הרכב, כיביתי את המזגן, וחיכיתי שהמאוורר יכבה - לקח כ-3 דקות).
|
|
![]() |
| כלי נושא | |
| הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| בעיית התחממות בפיאט פונטו שנת 97 דגם SX 1300 | david266 | פונטו - טכני | 7 | 13-04-09 12:17 |
| בעיית התחממות | גיא127 | טיפו - טכני | 5 | 07-04-09 22:18 |
| בעיית התחממות. | ronip | פונטו - טכני | 9 | 03-08-08 23:26 |
| בעיית התחממות | פורום הגראז' | 4 | 08-08-07 11:23 | |
| בראבו - בעיית התחממות חוזרת (ערוך) | בראבו - טכני | 19 | 31-05-07 18:04 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד