![]() |
|
![]() |
גרנדה פונטו - טכני טכני - דגמי גרנדה פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: אין
|
התייעצות בלקיחת גרנדה מליסינג
טוב הוריי החליטו לקחת את הפונטו גרנדה מליסינג מטעמי תקציב...
הרכב ישמש כרכב מרכזי בבית ולכן יש לי מספר שאלות, 1. האם הרכב זריז? יסחוב 4 אנשים לנסיעות ארוכות? 2. חסכוי? אומנם זה בליסינג אבל התקציב דלק מוגבל. 3. בטיחותי? חשובה לי עד מאוד הבטיחות של הרכב. הדבר הכי חשוב לי זה הזריזות והסחיבה של הרכב, מכיוון שהגרסא שישנה בליסינג היא ידנית עם מנוע 1,250 אני קצת מודאג [בכל זאת...מנוע קטנטן]. אמרו לי שהמנועים הקטנים של פיאט מצויינים ואין לי מה לחשוש, שהיא תסחוב כמו גדולה בעליות עם רכב מצוייד ב4 נפשות וקצת מזוודות. אגב, רק בסופי שבוע הרכב יעבור נסיעה מחוץ לעיר עם אוטו מלא, כל השאר יהיו נסיעות עירוניות. תודה מראש , ניר. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
במחיר שהרכב הזה מוצע ובתנאים שהוא מוצע זאת לדעתי עסקה מצויינת.
1. לגבי זריזות של מנוע ה- 60 כ"ס אני לא יודע כי לא נסעתי על אחד כזה, אבל אני מניח שלא צריכות להיות בעיות בנושא. 2. הרכב הזה מאוד חסכוני בדלק, אפשר להגיע ל19 ק"מ לליטר בכביש בין עירוני ללא מזגן ע"פ נתוני יצרן, שזה לדעתי מעולה. 3. הרכב הזה קיבל 5 כוכבים במבחן הריסוק, אבל נבחן בגרסה עם 6 כריות אוויר, אצלך יש רק 2 כריות אבל בכל מקרה זה נחשב רכב בטיחותי. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
תודה רבה על התשובה הזריזה,
אבל הדבר שהכי מפריע לי זה שהמנוע קטן נורא, 60 כ"ס יסחבו 4 אנשים עם ציוד בנסיעות ארוכות? איך הרכב יסחוב בעליות ירושלים עם 3 אנשים? אני שואל את השאלות האלה כי עד עכשיו נסעתי על סיוויק 2002 והיא סחבה כל דבר בלי שום בעיה ונסעה מצויין, אז זה קצת מטריד אותי.. תודה מראש |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
אני לא נסעתי על הגרנדה עם מנוע ה- 1.25 ו- 60 כ"ס, הניסיון שהכי קרוב הוא על אונו עם מנוע 1.4 ו71 כ"ס (אבל זה לא רלוונטי במקרה הזה), שאז היא סחבה בעליות לירושלים על למעלה מ- 100 אבל בהילוך רביעי בלבד. יכול להיות (לא בטוח) שבגלל שהמנוע חדש הסחיבה תהיה זהה. אם אתה יכול ואם חברת הליסינג (קל אוטו?) מאפשרת, בקש נסיעת מבחן.
כמובן שאם אתה משווה מנוע 1250 סמ"ק ל- 1600 סמ"ק אז זה ברור שהסיווק תסחוב יותר טוב. קח בחשבון שאם אתה מתכנן לעלות את העליות לירושלים באופן יומיומי עם 4 אנשים וציוד הייתי ממליץ לך בכלל לוותר על הפונטו, ואם מטעמי תקציב אתה מעוניין בה אז אפשר לרכוש משהו יותר חזק יד 2 ולא חדש. אגב, למה אתה מעוניין להחליף את הסוויק? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: לנצ'ה דדרה
|
צטט:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
מנסיון עם גרנדה מליסינג (או השכרה) אני יכול לומר שדי הופתעתי לטובה, ביחס לגרסה הרובוטית שעליה נהגתי לפני שנה וקצת.
נסענו שלושה אנשים בוגרים + שלושה תרמילי טיול (60 ק"ג סה"כ בערך) מחולון דרך ירושלים לים המלח. הנסיעה עברה לא רע ואני די הפתעתי מיכולות הרכב. כמובן שהיו רגעים בהם ירדנו לרביעי ואולי אף לשלישי אך בסה"כ הרכב הפתיע לטובה. את כל זה אני כותב מתחושות שהרגשתי ממושב הנוסע תוך הסתכלות על מד סל"ד ומהירות. לא נהגתי על הגרסה הזו. מעבר לכך, אם מדובר בנסיעה יומיומית בדרכים כאלה, הייתי מחפש משהו חזק יותר. דבר נוסף, לדעתי האישית, הוא שאין מה לגעת ברכב ליסינג אלא אם המחיר הוא ממש טוב. לרוב, התחזוקה שלהם ירודה וגם הנהגים שנוהגים עליהם מתיחסים לרכב בזלזול מה.
![]() |
#7 |
Junior Member
|
[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] טוב אני רואה שלא הסברתי את עצמי טוב, אנחנו לוקחים רכב בליסינג מהעבודה של אבי, לא קונים מליסינג...
המחיר אכן אטרקטיבי ובגלל זה התפשרנו על הפונטו גרנדה [בקשר לסיבות למה אנחנו מחליפים...הסיוויק עשתה את שלה ורוב הנסיעות הם שלי - נהג חדש] אמרתי פעם אחת 3 ופעם אחת 4 כי 4 זה נסיעות ארוכות עם משפחה ו3 זה למקום כלשהו בירושלים עם חברים [קבוע בסופ"שים] אז כן, לקרוע את הרכב לא כל כך אכפת לי [מה לעשות ליסינג זה ליסינג] אז להיות ב6 סל"ד או כמה שזה לא יהיה בשביל הוא יסחוב לא מפריע לי. ישנו רכב שני במשפחה שהוא מאזדה 3 אבל אין לי ביטוח עליה בגלל זה כתבתי שזה רכב מרכזי [מבחנתי]. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
צטט:
אני אישית לא הייתי לוקח את הפונטו בגלל נושא הבטיחות, שכתבת שחשוב לך. את 5 הכוכבים שלה קיבלה הפונטו בזכות 6 כריות אוויר במבחן. עם 2 כריות אוויר הציון הגבוה של הפונטו בכלל לא תקף. לדגם הזה יש רק 2 כריות אוויר קדמיות. גם אין ESP, בקרת יציבות מה שיש בדגם הרובוטי. עכשיו אתם צריכים להחליט: מה האופציות האחרות, אם לא פונטו אז מה כן ? האם יותר חשוב לכם חסכון בדלק או בטיחות ? אם תהיה מוכן להתפשר על הבטיחות אז הפונטו נשמעת כמו אופציה טובה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
האמת שלא קשה להתפשר על בטיחות.
והאפוציות האחרות הן גטס וסיריון |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
הגלגלים שלי: לנצ'ה דדרה
|
במקרה , יש לי גטס ( דגם החדש FUN ) אצל אשתי ....
אני ממש ממליץ עליו ... 1400 ו97 כ"ס !!! ....הרכב חזק וזריז בטירוף ... במקרה אני גם גר בהרי י-ם , והוא עושה עליות בלי שום בעיה . לדעתי הוא גם לא שותה דלק לאומת דגם הקודם .
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
התייעצות בקשר לפונטו טורבו | punTurbo | פונטו - טכני | 4 | 01-09-08 02:33 |
התייעצות לגביי HGT2001 | puntoGT | יעוץ ברכישת רכב | 17 | 26-03-08 23:54 |
פיאט מליסינג ? | פיאט כללי | 16 | 17-04-07 20:30 | |
התייעצות בקנייה | פיאט כללי | 5 | 17-05-06 09:05 | |
התייעצות לגבי טיפול | פורום הגראז' | 3 | 16-04-06 22:28 |
פיאט