מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > גרנדה פונטו - טכני
עקוב אחרינו ב-RSS

גרנדה פונטו - טכני טכני - דגמי גרנדה פונטו בלבד.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

מכוניות מהטיול ברומא
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

HGT 2001 מחודש
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

תוצאה של 6.5 שעות של התברסות על הפונטו.
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

התברסות קצרצרה לפני טיסה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הגלריה של הפונטו החדשה


מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad


מועדון פיאט בפייסבוק


תגובה
 
כלי נושא הצג מצבים
ישן 19-04-10, 20:46   #1
NatiShain
Senior Member
 
תאריך הצטרפות: Jan 2009
מיקום: דרום
הגלגלים שלי: גרנדה פונטו
הודעות: 115
Lightbulb נוזל קירור, איזה סוג?

קודם כל, מזל טוב לי, התחדשתי בגרנדה

ועקב ויכוח ביני לבין אבא שלי, החלטתי לפרסם את זה:

הוא טוען שכמעט כל נוזל קירור יתאים ( גנרי , והרבה יותר זול ), הסברתי לו שרק הסוג שמיועד לפיאט , כלומר הפרפלו המקורי, הוא זה שכדאי, מומלץ והכי חשוב לשים

מה דעתכם?
NatiShain מנותק  
הגב עם ציטוט
ישן 19-04-10, 20:58   #2
idango
Senior Member
 
האווטאר של idango
 
תאריך הצטרפות: Feb 2008
מיקום: תל אביב
הגלגלים שלי: Punto Abarth 2003
הודעות: 1,115
אתה צודק.

אם אבא שלך רוצה לשלם עכשיו בזול - הוא ישלם ביוקר אחרכך .

מה גם שההבדל כמעט ולא משמעותי בכלל.
__________________
חרטה , עזוב אותך ,הלאה ...(מיכאל 2010)
idango מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 19-04-10, 21:42   #3
Lexxxa
Senior Member
 
האווטאר של Lexxxa
 
תאריך הצטרפות: May 2009
מיקום: פ"ת
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
הודעות: 1,562
פראפלו בלבד!
Lexxxa מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 19-04-10, 22:06   #4
zeevlm
Junior Member
 
תאריך הצטרפות: Jun 2009
מיקום: נתניה
הגלגלים שלי: פיאט בראבו 120 כ"ס טורבו
הודעות: 15
פרפלו בלבד ידידי הטוב ושום דבר אחר לא אחרת באמת תשלם ביוקר!

זאביק - מוסך מורשה שחר נתניה
zeevlm מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 19-04-10, 23:56   #5
NatiShain
Senior Member
 
תאריך הצטרפות: Jan 2009
מיקום: דרום
הגלגלים שלי: גרנדה פונטו
הודעות: 115
תודה רבה לכם על התמיכה, אשמח לקבל קצת מידע טכני שיסביר תאכלס למה פרפלו עדיף
NatiShain מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 20-04-10, 00:20   #6
saar
מישהו מטפל בך?
 
האווטאר של saar
 
תאריך הצטרפות: Nov 2008
מיקום: אזור השפלה
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
הודעות: 1,093
טוב אני עם אבא שלך.

כבר מוצהר פה שאני אולד סקול.

היות ואני במיעוט אני לא אתחיל בהסברים שלא תאכלו אותי.
__________________
בתקווה שעזרתי, סער
saar מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 20-04-10, 01:14   #7
NatiShain
Senior Member
 
תאריך הצטרפות: Jan 2009
מיקום: דרום
הגלגלים שלי: גרנדה פונטו
הודעות: 115
saar, תסביר למה , יש לך דעה, תבסס אותה..
NatiShain מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 20-04-10, 19:45   #8
saar
מישהו מטפל בך?
 
האווטאר של saar
 
תאריך הצטרפות: Nov 2008
מיקום: אזור השפלה
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
הודעות: 1,093
אוקיי,
לפני שתקראו את התשובה הרי שאני מדגיש כי אני מדבר כאשר אני מדבר על נוזל קירור סטאנדרטי אני מדבר על נוזל קירור ייעודי רגיל ולא מים רגילים שצבועים בצבע ירוק.

אז הדיון שלפננו שואל את השאלה , האם להשתמש בנוזל קירור רגיל או נוזל קירור המומלץ על ידי הצרכן?

לגבי שמירה על טמפרטורה - כולם זהים וגם מים רגילים יעשו את העבודה (זאת הדעה של אביו של פותח השרשור) והוא צודק. הרי שאם נשים מים במכונתנו היא תיסע ללא התחממות בלי שום בעיה.

אם כן, השאלה היא מדוע נוזל קירור ייעודי?

נוזל קירור בעל שתי יתרונות בלבד - יתרון ראשון שיש לו צבע, מדוע יש חשיבות לכך שהנוזל יהיה בעל צבע? על מנת שנוכל לזהות נזילות. הרי ברגע שיש נזילה, ברגע שהמים יוצאים ממערכת הקירור הם מייד מתאדים כתוצאה מהטמפ' הגבוהה בה הם נמצאים, אם המים שקופים הרי שלא נוכל לדעת מהיכן הנזילה, ועל כן בנוזל קירור ייעודי הוסיפו צבע, לצבע הזה יש שתי משמעויות - האחת איתור נזילה (דומה בדיוק לאותו ההיגיון שמוסיפים לגז מזגנים זרחן, על מנת לאתר נזילות במידה ותהיינה), והמשמעות השניה היא בסעיף הבא.

היתרון השני של נוזל הקירור הייעודי - בעל תרכובת כימית מיוחדת (ארחיב עליה בהמשך) ושאיפה לאפס אבנית. אז שאיפה לאפס אבנית ברור לכולנו מדוע, משאבת המים וחלקי מעברי המנוע עשויים ברזל ו/או אלומיניום, חשוב שלא תתפתח עליהם חלודה (בדגש על משאבת המים ומעבריי הרדיאטור) ועל כן הנוזל הוא בעל אפס אבנית, כך שחלקי המנוע לא יצברו אבנית ויסתמו ו/או יתקעו (משאבת מים).

תרכובת כימית - וזו גולת הכותרת, תרכובת הכימית של הפראפלו ושל נוזל קירור ייעודי אחר הן שונות, כעת נשאלת השאלה במה? תרכובת כימית המצויה בנוזל קירור ייעודי סטנדרטי היא בעצם תיתן מעטפת הגנה לברזל ו/או אלומניום, משמע נוזל הקירור לא רק שלא יחליד אלא יגן על מעברי המנוע ומערכת הקירור. כעת נשאלת השאלה אז מדוע דווקא פראפלו?

לפראפלו יש תרכובת כימית מיוחדת המתואמת לרכבי איטליה - מה זאת אומרת? אני אסביר.
היצרן מכין מנוע ביחס מסויים של חומרים ברזל וביחס מסויים של אוויר וביחס מסויים של חומרים נילווים אחרים, בבדיקה שהיצרן ערך אצלו, עלה כי נוזל קירור ייעודי אחר עושה את העבודה - אך עם זאת התרכובת הכימית של חומריו שוחקת לאט לאט את החומר ממנו מורכב המנוע של היצרן. ולכן היצרן החליט כי פראפלו מומלץ על ידיו, משמע שהתרכובת הכימית של הנוזל קירור הזה לא תתנגש או תבצע חיכוך (כימי) בין התרכובת הכימית לחומר ממנו עשוים מעברי המנוע.

על כן, לרכבך מתאים פראפלו - אבל למה? לא בגלל שהוא שומר על הטמפ', זה הבל לומר דבר כזה, כי גם אם תשים מים המנוע שלך לא יתחמם מילימטר. ולא בגלל שהוא לא גורם לחלודה, גם זה שטויות, רוב נוזל הקירור הייעודים הנמכרים היום בשוק (ושוב אני מדגיש שאני לא מדבר על מים עם צבע) הם בעלי אפס אבנית וגם הם לא יגרמו לשום חלודה לרכבך. (מיד אתן הסבר לאגדות אורבניות שיש להן שמועות).

אלא רק בגלל התרכובת הכימית שלו, המתאימה לחומרים וליחסים בינהם שמהם מורכב המנוע שלך, תרכובת זו לא תתחכך איתו בטמפ' גבוהות ולא תגרום לחומר להיחלש ולהיסדק במשך הזמן.

וכעת לאגדות האורבניות - יקומו אנשים ובצדק ויגידו לי , אדון סער, אני שמתי בריכבי נוזל קירור ייעודי איכותי ולא פראפלו, ועם זאת כאשר הלכה לי משאבת מים ראיתי שהיא כולה חלודה, להבדיל אצל חבר שלי שמשתמש בפראפלו ואצלו המשאבת מים היא ניראת מצויין.

מדוע זה קורה? אז קודם כל זה יכול לקרות גם לפראפלו וגם לנוזל קירור ייעודי רגיל. אני מנגד יכול להראות לכם משאבות מים שהשתמשו בפראפלו ובכל זאת היא כולה חלודה. אז השאלה היא כיצד דבר כזה קורה?

הסבר: תרכובת כימית היא יתרון ופתרון מעולה - אך עם זאת היא מחביאה בתוכה חיסרון. מה החיסרון?
ברגע שמים רגילים ו/או כל חומר אחר שהוא לא מאותה התרכובת הכימית נמהל בה, התרכובת הכימית כבר חסרת כל תועלת.

אנשים שמים נוזל קירור ייעודי או פראפלו, לאחר תקופה מסויימת רואים שחסר קצת, מה עושים? מוסיפים מים רגילים או מוסיפים נוזל קירור אחר ממה שהשתמשו מלכתחילה, באותו רגע רבותי, הכל הלך לזבל, משמע הנוזל קירור כבר חסר משמעות, התרכובת הכימית שלו נהרסה והוא משמש כנוזל רגיל לכל דבר. עם זאת הוא אף טומן בתוכו סכנה, מה הסכנה, היות וערבבנו שתי תרכובות כימיות , שני חומרים כימים, הם יכולים לגרום לנזק לחומר ממנו עשוי המנוע (שוב נכנסים לכימיה), ועל כן עלול לגרום הדבר יותר לנזק מאשר לתועלת.

כאן נכנס גם הצבע - הצבע זהו מדד לחוזקה של התרכובת הכימית. מי ששם פעם נוזל קירור ייעודי בעל צבע ירוק זוהר לריכבו, וכאשר ביצע רענון לאחר תקופה, ראה שלפתע המי קירור שהוא מוציא הם כבר לא בעלי אותו הצבע החזק שהיה להם שהם היו חדשים ושאל את עצמו מדוע? זה מראה כי התרכובת הכימית של אותו נוזל קירור כבר התפרקה, ועל כן הצבע משמש גם כמדד לחוזק (ריכוז) ואומדן התרכובת הכימית של הנוזל קירור. הן פראפלו והן ייעודי רגיל.

ולכן לסיכום: נוזל קירור ייעודי רגיל מול פראפלו - אותו הדבר בדיוק מכל הבחינות למעט בחינה אחת בלבד.
לרכבי איטליה מותאם הפראפלו היות ובו תרכובת כימית שלא תבצע חיכוך לחומר המנוע ולמערכת הקירור.

חדשות מרעישות - נוזל הקירור פראפלו או רגיל הם בעלי פג תוקף, כן בדיוק כמו חלב. מהרגע ששמנו אותם במערכת יש להוציאם עד שנה וחצי לכל היותר. הן אם השתמשו ברכב והן אם לא. מדוע?
התרכובת הכימית מתחילה להפסיק ולפעול (לא ניכנס לכימיה) ומתחילה להתפרק לאט לאט, ואז היא חסרת תועלת ולא תעשה את תפקידה.

במקרה וחסרים לי מעט מי קירור מה אני עושה? חייב להוסיף את המעט האלה מאותו סוג מי קירור בדיוק ששמת מלכתחילה, אין לערבב בין אלה לאחרים ו/או למים.
__________________
בתקווה שעזרתי, סער

נערך לאחרונה על ידי saar : 20-04-10 ב 19:55.
saar מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 20-04-10, 20:17   #9
NatiShain
Senior Member
 
תאריך הצטרפות: Jan 2009
מיקום: דרום
הגלגלים שלי: גרנדה פונטו
הודעות: 115
תודה רבה על התשובה המפורטת
עוד מישהו?
NatiShain מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 20-04-10, 22:41   #10
liorwohl
Senior Member
 
האווטאר של liorwohl
 
תאריך הצטרפות: Dec 2007
מיקום: פתח תקווה
הגלגלים שלי: 500 TwinAir Sport 2012 ידני
הודעות: 549
אבל פרפלו וכמעט כל נוזל קירור אחד מוהלים עם מים רגילים, ההסבר שלך קצת לא מסתדר לי עם זה. אם נזל קצת ואני מוהל בעוד קצת מים אז יהיה 45-55 ולא 50-50, לא חושזה שזה עד כדי כך קריטי.
__________________
עכשיו יש 500 TwinAir Sport 2012 ידנית אדומה
הפיאטים הקודמים שלי: פנדה 2006 ידנית, פונטו 2000 60sx, אונו 1993 45s
liorwohl מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה



חוקי פרסום הודעות
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is פועל
סמיילים הם פועל
[IMG] הקוד הוא פועל
קוד HTML הוא כבוי
עבור לפורום

נושאים דומים
נושא מתחיל הנושא פורום תגובות ההודעה האחרונה
נוזל קירור Suedehead פונטו - טכני 24 25-04-10 04:40
איזה שמן ואיזה נוזל קירור לשים לPunto HGT ? y_s פונטו - טכני 4 02-01-10 10:55
טמפ' נוזל קירור לא יציבה + ניקוי מערכת קירור Ron_Dadon פונטו - טכני 23 08-07-09 20:29
איזה נוזל קירור לפונטו? shakedd פונטו - טכני 1 17-12-08 00:28
צבע נוזל קירור gingel פונטו - טכני 12 02-05-08 21:18


כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 15:50.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
FIAT CLUB ISRAEL ©

פיאט מוסכים ושרותי רכב פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד