אהלן חברים וחברות..
עבר הרבה זמן מאז הפעם האחרונה שנכנסתי לפורום

שוטטתי קצת בפורומים אחרים ברחבי הרשת ואח"כ לא נותר לי זמן גם לזה.
היו לי במחשב לא מעט מדריכים מפורטים עם תמונות שכתבתי ורציתי לפרסם, אך הכל התעופף לו יחד עם המחשב הישן.
תחילה אפתח במילות תודה ל- zfima, מתן ולשאר החברים להם לא החזרתי תגובה.
בקיצור.. אני רוצה לסגור מעגל, "שיפוץ ראש מנוע" היה הפוסט הראשון שפתחתי בפורום ולכן רציתי לעדכן מה נסגר עם השיפוץ ועם הרכב בכלל.
אז ככה, בחודש שעבר עמדתי עם הרכב ברמזור, ממתין לאור הירוק ואז רכב שהיה מאחור פגע בי בעוצמה אדירה.
מבדיקת שמאי הרכב הוגדר טוטאלוס בגלל מכה בשלדה והוא הסביר לי שאין מצב שהרכב עובר את הטסט שאמור היה להיות בעוד חודשיים (אם לא מתייחסים להיבט הבטיחותי כמובן).
הרכב הזה היה אצלי כ-9 שנים ואני חייב להודות שהוא שירת אותי נאמנה גם כשבועיים אחרי התאונה.
מלבד טיפולים רגילים של החלפת פלגים, שמן ופילטרים, לא הייתה לי בעיה אחת מאז השיפוץ ראש מנוע, אפילו את נוזל הקירור לא החלפתי.
הייתה לי בעיה עם צינור האגזוז שהיה רקוב לכל אורכו בנוסף לחור בדוד האחורי. הייתי מגיע לרמזור עם רעש של הארלי דוידסון. ניגשתי למוסך אגזוזים בפלד בחולון, שם הותאם ורותך צינור חדש וטלאי בדוד.
דבר נוסף שאני רוצה לשתף אתכם זה הבעיה של דליפת גז של המזגן. במקרה שלי הדליפה נבעה מהפרסוסטט של המזגן שיושב סמוך לרדיאטור.
החלפתי אותו פעמיים. את הראשון לפני כשנתיים ושוב לפני כחודשיים ביקרתי אצל נחום סודאי כדי לקנות ווסת נוסף.
הדליפה בווסת קורית תמיד באזור של הקונקטור. גיליתי אותה רק בעזרת גלאי גז מזגנים.
זהו זה!
כך הסתיימה לה הסאגה והחוויה שלי עם הפונטו S60 שנת 2000 שלי.
התלבטתי לא מעט האם להחליף את הרכב, אבל אף פעם לא מצאתי סיבה מספיק טובה מדוע.
אנ'לא יודע איך להסביר את זה אבל היה לי קשה למסור את הרכב.
כשפיניתי את כל החפצים האישיים שלי והשארתי את הרכב במגרש, הרגשתי ממש כאילו שאני אנטוש את הכלבה שלי (איתי 12 שנה) ואשאיר אותה בכלביה של צער בעלי חיים.
התלבטתי האם לקנות את הפונטו גרנדה, אך ביום חמישי האחרון נפלה החלטה וקניתי רכב בן 4 ממוצא אחר מסיבה שלא ברורה לי עדיין. אולי מהרצון להתנסות במשהו שונה, אנ'לא יודע..
ביי