צטט:
במקור פורסם על ידי davidmzr
אני שנים לא מעטות במקצוע. מעולם לא שמעתי או ביצעתי התזת מים עם מלח על כבלי הצתה.
האם אפשר הסבר, מה הקשר למלח ?.
לדעתי הבעיה לא בבריחת ניצוץ משום שעומר כתב "אין בעיות עם הרכב או משהו ,סחיבה והכל".
נראה כמזרק שדולף מעט או כניסת מעט מים לציליצדר.
דוד.
|
נכון, גם אני שנים במקצוע ומעולם לא שמעתי על זה שאישה יכולה ל*מור מירבוע, אבל שפרה מהאח הגדול ניסתה ואמרה שהיה סוף הדרך, לכן לפעמים קורה שאני נחשף לדברים חדשים שלא תארתי לעצמי שיכולים להיות..
נחזור לעניין במעט פרופורציה..

לגבי השיטה שהעלתי אני אסביר, כל מי שמבין דבר או שניים בחשמל, יודע כמובן שהמוליכות החשמלית של מים עם ריכוז גבוה של מלח, הינה גבוהה הרבה יותר מהמוליכות של מים צלולים.
לפעמים קורה שיש חורים זעירים או קרעים בבידוד של חוטי ההצתה שקצת קשה לראותם ובזמן פעולת המנוע נוצרת בריחה של ניצוץ (לסירוגין) מהחוט אל גוף המנוע.
לוקחים שפריצר של נוזל חלונות וממלאים אותו במים עם מעט מלח (כ-5%), מכוונים את הפיה לרסס (Spray) ומרססים מעט על חוטי ההצתה.
אם הבידוד של אחד החוטים פגום הרסס של המים ישמש כמוליך מהחוט אל גוף המנוע ותופיע פריצה של ניצוץ. רצוי לבצע את הבדיקה במקום חשוך כדי שיהיה ניתן לראות היכן הניצוץ פורץ.
הבעיה שברכב של עומר יכולה להיות אחרת כמובן, אבל פריצת ניצוץ זאת עוד בדיקה שכדאי לקחת בחשבון.