צפה בהודעה יחידה
ישן 30-11-12, 18:07   #29
mechtech
Senior Member

האווטאר של mechtech

הגלגלים שלי: פונטו S60
צטט:
במקור פורסם על ידי forum770 צפה בהודעה
טוב עדכון; האוטו יצא מהמוסך ואחרי יום נסיעות כמובן שהמיכל עיבוי התמלא במשקעים שכנראה היו במעברים בראש, אני ימצא יום שבוע הבא ואני יבצע ניקוי יסודי למערכת קירור.
חבל שלא ביקשת מהמוסך לבצע שטיפה של מע' הקירור בסיום התיקון.
לדעתי בשיפוץ כזה הם היו צריכים לבצע שטיפה ובדיקה של התרמוסטט, משאבת המים וחיישן הטמפ' מבלי שתבקש.

לפני השיפוץ ראש הייתה נזילת שמו מהאטם ראש לכיוון החלק האחורי של המנוע בצד קיר האש, ושמתי לב שגם עכשיו קיימת נזילה של שמן, וזה נראה מאותו מקום,

האם אתה בטוח שזאת נזילה ולא השמן שנשאר מלפני התיקון?
מקווה שלא החזירו את אותו האטם הישן, בכל מקרה אם זאת נזילה/הזעה, המכונאי כנראה חיפף פה.
מדוע לא ביקשת שיעשו שטיפת מנוע בסיום התיקון, יש מוסכים שגם בטיפול טיימינג שוטפים את המנוע, על אחת כמה וכמה בשיפוץ ראש מנוע.
כשעשיתי ראש מנוע ניגשתי לתחנת דלק שיש בה רחיצה ועשיתי שטיפה לרכב כולל שטיפת מנוע (מעל ומתחת). זה חשוב כדי לראות אם יש הזעות, מה שלא אמור להיות!
שיבצעו גם ניקוז אוויר כמו שצריך.

אני בנתיים אובד עצות וממש נמאס לי מהרכב, תיאמתי שבוע הבא עם המוסך שלי שאני יגיע לאבחון של הנזילה המקוללת הזאת, בנתיים אשמח לרעיונות או כיוונים שלכם,
תודה וסופ״ש נעים.
1. גש למוסך, תסביר יפה שמע' הקירור מזוהמת במשקעים וג'יפה בגלל הדליפה שהיתה ותדרוש שיבצעו שטיפה שלה. תסביר גם ששאריות של שמן וג'יפה עלולים לגרום לסתימה במערכת לבעיות עם חיישן הטמפ' ולבלאי של אטם משאבת המים. הם יודעים את זה אבל החליטו "להריץ אותה" ולומר NEXT?, אבל אתה שילמת עבור שיפוץ נורמלי ולכן תעמוד על-כך שיבצעו זאת.
תדבר עם בעל המוסך בלבד, יכול מאד להיות שהמכונאי חיפף והוא לא יודע זאת, אבל זה לא משנה.

2. תראה לבעל המוסך את הנזילה של השמן ותדרוש שיפתחו מכסה שסתומים, ינקו היטב את האטם ואת המכסה, ישימו מעט חומר אטימה אם צריך ויסגרו כנדרש (רצוי עם טורקמטר).
בסיום שיעשו שטיפה למנוע.

אתה רוצה רעיון וכיוון?
קודם כל אל תתיאש, אני יודע שלא קל למצוא מוסך נורמלי (קיבינימאט), אבל אני במקומך את התסכולים האלה מוציא אך ורק על המוסך, אין פה חוכמות, אתה שילמת את מלוא הכסף עבור מלוא השיפוץ. אם זה היה ההיפך ואתה היית חייב למוסך כסף, אני לא צריך לספר לך שהוא היה "מרים אותך על טיל" ולא מוותר, אז אתה גם אל תוותר, תיגש לשם ותדרוש שישלימו את העבודה כנדרש!!!
עכשיו עצבנת אותי..
mechtech מנותק   הגב עם ציטוט