צפה בהודעה יחידה
ישן 16-10-12, 18:18   #3
mechtech
Senior Member

האווטאר של mechtech

הגלגלים שלי: פונטו S60
והנה מס' איורים נוספים כדי שיהיה יותר מובן.

אני כתבתי שלצורך פעולת ניקוז האוויר (בלבד) יש למלא את מיכל העיבוי עד סופו ולא עד סימן המקסימום, משתי סיבות.
סיבה אחת היא מפני שבזמן הניקוז מפלס הנוזל במיכל יורד, ואם הוא יורד יותר מדי אז עלול להכנס אוויר דרך מיכל העיבוי אל המערכת.
סיבה שניה היא, בגלל שבורג ניקוז האוויר השני (זה הממוקם ליד המצערת) גבוה יותר ממפלס המקסימום שבמיכל העיבוי, הנוזל לא מגיע אליו, אך כאשר ממלאים ממש עד קצה הפיה הנוזל מגיע יותר גבוה בצנרת.
לא לשכוח פרט חשוב!! לאחר שהפעפוע של האוויר פסק, אך מפלס הנוזל במיכל העיבוי לא הגיע עדיין אל מתחת לקו המקסימום, יש להמשיך לנקז עד אשר המפלס במיכל מגיע אל מעט מתחת לסימן המקסימום.
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  air_bleed1.jpg
צפיות: 13494
גודל:  126.7 KB

כאשר ממלאים ממש עד קצה הפיה הנוזל מגיע יותר גבוה בצנרת.
לא לשכוח פרט חשוב!! לאחר שהפעפוע של האוויר פסק, אך מפלס הנוזל במיכל העיבוי לא הגיע עדיין אל מתחת לקו המקסימום, יש להמשיך לנקז עד אשר המפלס במיכל מגיע אל מעט מתחת לסימן המקסימום.

שם:  air_bleed2.jpg
צפיות: 7128
גודל:  126.6 KB

במקרה שנוזל הקירור לא יוצא מבורג הניקוז השני, יש לנשוף אל תוך מיכל העיבוי בעזרת ראש בקבוק מים מינרלים ע"מ לדחוף את האוויר החוצה דרך בורג הניקוז. כאשר יצא מהבורג נוזל נקי ללא פעפוע של אוויר, רק אז יש לסגור אותו תוך כדי הנשיפה.

שם:  air_bleed3.jpg
צפיות: 8994
גודל:  129.4 KB

* הדגשתי את חשיבות מפלס נוזל הקירור מס' פעמים כי כנראה זה לא ממש היה מובן באחד השרשורים. בסיום ניקוז האוויר יש לדאוג שמפלס נוזל הקירור יעמוד בין קו המינימום לקו המקסימום, אך שלא יחרוג מתחת או מעבר (הנה, אני גם יסמן את זה באדום).

נ.ב. vladi_mi, אם משהו עדיין לא מובן אני שולח אליך שני אנשים "שיעלימו" אותך עם שק של אורז עשוי יוטה.

נערך לאחרונה על ידי mechtech : 17-10-12 ב 22:59.
mechtech מנותק   הגב עם ציטוט