צפה בהודעה יחידה
ישן 15-10-12, 19:19   #15
mechtech
Senior Member

האווטאר של mechtech

הגלגלים שלי: פונטו S60
צטט:
כאשר אני עושה את הפמפום של הצנרת גומי, בזמן השחרור האוויר לא נכנס פנימה באותו הזמן?
תמלא את הרדיאטור עד הפיה ממש ולא עד סימן המקסימום אלא מעבר.
מבורג הניקוז של הרדיאטור כל האוויר יוצא ואחריו נוזל נקי ללא בועות, נכון? עם זה אין בעיה כי הבורג שברדיאטור נמוך מהפיה.

לגבי בורג הניקוז שעל גבי הצינורית בכניסה לקיר האש (ליד המצערת) לפעמים הנוזל ממאן לצאת, לכן אחרי שאתה סוגר את בורג הניקוז ברדיאטור, תסגור את הפיה של הרדיאטור בעזרת כף היד ותוך כדי תלחץ את הצינור העבה של הרדיאטור ע"מ לדחוף את הנוזל אל עבר בורג הניקוז שליד קיר האש.
כשמתחיל לצאת מהבורג נוזל נקי תסגור את הבורג מיד תוך כדי שאתה לוחץ על צינור הרדיאטור העבה וזאת ע"מ שלא יכנס שוב אוויר מהבורג.
אם תעזוב את הצינור לפני שאתה סוגר את הבורג האוויר ישאב פנימה דרך הבורג וזה לא טוב.

צטט:
ומתי שהאוטו חם, האם צינורות גומי אמורות להיות קשיחות בגלל שהמים בתוכן חמים או שזה אומר שיש בפנים אוויר?
המים בצינורות אמורים להיות קרים. אין לנקז אוויר שאשר המנוע עדיין חם ע"מ שלא יווצר לחץ מהאדים החמים.

הצינורות אמורים להיות מעט קשים כאשר המערכת סגורה כולל פקק הרדיאטור.
כאשר פקק הרדיאטור פתוח לא ממש קשה ללחוץ את הצינורות העבים.
צינורות קשים מדי עם מראה יבש וסדוק יש להחליף.

בעניין ניקוז האוויר, אני יעלה "כנראה היום) מדריך מצולם עם הסבר כמו שצריך אחת ולתמיד שגם סבתא שלי תצליח לעשות את זה בקלות תוך כדי הכנת מטבוחה.

נ.ב. אין צורך להעביר את בורר הטמפ' למצב של חום, מכיוון שברדיאטור החימום הפנימי (זה של המיזוג) כל הזמן מתבצעת סירקולציה של מים חמים המגיעים אליו מהרדיאטור של המנוע. הבורר הוא לא ברז שסוגר מעבר של מים מהצינורות אל יחידת החימום הפנימית, אלא רק דלתית שמתעלת את האוויר מהמפוח של המיזוג אל עבר יחידת החימום כאשר רוצים חימום, או אל עבר המאייד של המזגן כאשר רוצים קירור.

נערך לאחרונה על ידי mechtech : 15-10-12 ב 19:49.
mechtech מנותק   הגב עם ציטוט