צפה בהודעה יחידה
ישן 01-10-12, 07:04   #5
mechtech
Senior Member

האווטאר של mechtech

הגלגלים שלי: פונטו S60
כמו ש- forum770 הציע, אני הייתי חוזר למוסך ודורש הסבר לבעיה, וכמובן שלא זז משם עד שעוברים על מערכת הקירור והמנוע ופותרים לי את בעית ההתחממות והזיהום.
הדבר שהכי "מרתיח" אותי, זה לשלם את מלוא הסכום כנדרש ולא לקבל את השירות או המוצר בהתאם.

האם כשהחליפו רדיאטור חדש ופרקו את הישן, יצאו מים מזוהמים ממע' הקירור? האם בצעו שטיפה כמו שצריך?
האם כשהחליפו את הרדיאטור מלאו בנוזל קירור ייעודי או במי ברז?
שמת לב האם המנוע החדש היה מתחמם גם לפני החלפת הרדיאטור?
מה בדקו בדיוק לגבי תקינות אטם ראש המנוע, בצעו בדיקת לחץ?
האם המנוע מאבד נוזל קירור? האם הלכלוך במע' הקירור שמנוני? האם יש בועות במיכל העיבוי?

צריך לגשת למוסך ולבצע מס' בדיקות.
בהנחה שהרדיאטור שהותקן חדש לגמרי, יכול להיות שהמער' מזוהמת במשקעים מהמנוע "החדש" שככל הנראה עבד (בעברו) עם מי ברז. אם לא בדקו את משאבת המים לפני הרכבת המנוע, יכול להיות שמצבה לא משהו.
יכול להיות שהחיישן שהותקן ברדיאטור אינו תואם לרכב ולכן אינו מפעיל את המאוורר בזמן, או שהרדיאטור בכלל לא מתאים.
יכול להיות שהחיישן שהותקן במנוע אינו תואם לרכב ולכן מראה נתון שגוי.

יכולות להיות הרבה סיבות לבעיה, אני יורה לכל הכיוונים, צריך לחזור למוסך ולבדוק לפי סדר את כל הרכיבים ע"מ לאתר את הגורם לבעיה.

עריכה: עכשיו ראיתי שהוספת הודעה שהמוסך בכלל טוען שצריך לעשות ראש מנוע, אז זה סיפור אחר...
המוסך לא אובד עצות, הוא יודע בדיוק מה צריך לעשות. השאלה האם הוא יעשה ויספוג את "המכה".

נערך לאחרונה על ידי mechtech : 01-10-12 ב 07:08.
mechtech מנותק   הגב עם ציטוט