צפה בהודעה יחידה
ישן 01-06-12, 10:23   #8
mechtech
Senior Member

האווטאר של mechtech

הגלגלים שלי: פונטו S60
הנה קישור לשרשור עם הסבר על הוצאת אוויר ממערכת הקירור, בהודעה מס' 3 בהסבר "ניקוי והרכבה בסעיף מס' 31.

קישור

הנה עוד קישור להסבר עם תמונות בהודעה מס' 50.

קישור

אע"פ שכתבתי את ההסבר לגבי ניקוז אוויר לפי ההוראות בספר הרכב, אני ממליץ לך לבצע במדוייק את אותו תהליך, מלבד סדר סגירת ברגי הניקוז, כלומר, סגור תחילה את הבורג שברדיאטור, נשוף (לא לשאוף) לתוך פתח המילוי ברדיאטור כדי "לדחוף" את הנוזל אל בורג הניקוז שליד בית המצערת (מאחר והוא יותר גבוה) ואז סגור אותו בזמן הנשיפה. ודא שמכל העיבוי ברדיאטור יהיה מלא עד סופו כשאתה מבצע זאת ע"מ שלא יחדור אוויר למערכת הקירור מצד פתח המילוי.
לדעתי, בגלל שבורג ניקוז האוויר הנמצא באזור בית המצערת גבוה יותר מבורג הניקוז שברדיאטור, בדרך זו יותר אוויר ינוקז מהמערכת, הנוזל מגיע ממש כמעט לנקודה הכי גבוהה במערכת וכן דוחף את כל האוויר אל מחוץ למערכת.
אם קיים ספק כלשהו בנוגע לטמפ' המנוע או הניקוז, אפשר להפעיל את המנוע לאחר הניקוז, לכבות, לאפשר לו להתקרר לחלוטין "ולהריץ" ניקוז חוזר כעת כשהנוזל עבר כבר סירקולצייה במערכת.

לגבי אבחון הבעיה ברכב שלך, האם הצינור שמתחבר אל התרמוסטט נעשה חם? (בצע את הבדיקה כשהמנוע קר וכך גם הצינור ואז התנע את המנוע ובדוק האם הצינור מתחמם, פחות או יותר כמו הצינור התחתון).

האם המאוורר נכנס למצב עבודה מהיר כאשר חום המנוע מגיע אל החצי ומתחיל לעבור אותו?
עכשיו שמתי לב שאין לך מד טמפ', אבל בכל זאת האם המאוורר נכנס לפעולה? האם יש לך נורית במקום מד והאם היא לא שרופה או שרגש הטמפ' לא תקין?
די מסוכן לנסוע במצב כזה של חוסר ידיעה ואולי המנוע בכלל קודח מחום. אולי כדאי לך לקפוץ לפירוקייה ולקחת מד ורגש ולסגור את הפינה הזאת..

שים לב! נוזל הקירור הוא חומר רעיל, אז או שתחבר ראש של בקבוק מים מינרלים, צינור או משפך הפוך אל פתח המילוי שברדיאטור בעזרת סרט בידוד (איזולירבנד). אפשרות נוספת זה פשוט להצמיד את כף היד ולעטוף את פתח המילוי שברדיאטור ואז לנשוף (כך אני ביצעתי), אבל שוב יש להיזהר ממגע עם החומר.

אם משהו לא הוסבר טוב או מבלבל, שאל ואנסה להסביר אחרת.

נערך לאחרונה על ידי mechtech : 01-06-12 ב 12:23.
mechtech מנותק   הגב עם ציטוט