צפה בהודעה יחידה
ישן 30-05-12, 00:35   #8
mechtech
Senior Member

האווטאר של mechtech

הגלגלים שלי: פונטו S60
צטט:
במקור פורסם על ידי spice2003 צפה בהודעה
הי

יש למישהו המלצה על נוזל קירור ברמה של "פאראפלו" שאני יכול להשתמש בו והוא במחיר נורמלי?
הפארפלו שוחט אותי, 45 שקל לליטר במוסך המורשה של פיאט, כרגע גם הרכב שלי מאבד מים אז אני מוסיף כל שבוע שבועיים עד שאני אפתור את הבעיה, לאיזה נוזל אני יכול לעבור בלי לפגוע באיכות?

תודה רבה
פאראפלו כחול שתי פחיות (2 ליטר) עולה 75ש"ח.
לפי הוראות היצרן, חד משמעית, אין לערבב את נוזל הקירור עם מי ברז מאחר והם מכילים ברזל, אבנית וכו'.
יש להשתמש במים מזוקקים ביחס של 50% נוזל קירור עם 50% מים מזוקקים.

מי ברז עלולים לגרום לקורוזיה, אבנית ומשקעים המזהמים את מער' הקירור ובשימוש ארוך טווח הדבר יביא לבלאי בחלקי המערכת כולל משאבת מים, תרמוסטט, רדיאטור, רדיאטור יחידת חימום פנימית, פקקים, והכי גרוע ראש מנוע.

מים מינרלים אסורים גם כן מכיוון שלאחר תהליך הסינון והחיטוי שהם עוברים, מכניסים לתוכם מינרלים, ברזל, מלחים וכו' וזאת ע"מ שיהיו ראויים לשתייה (מים מזוקקים אסורים לשתייה מאחר והם מסוננים לגמרי).

אתה יכול להוסיף מים מזוקקים (4 ליטר עולה 19ש"ח) בכל פעם שחסר במערכת ולהוסיף מעט פאראפלו במידה יחסית.

אני גם מעדיף להחליף את נוזל הקירור במערכת אחת לשנה (עוד 100ש"ח סה"כ לעלות הטיפול 10K), כדי למנוע הצטברות משקעים ולשמור על המערכת נקייה וכדי להיות "בראש" שקט (תרתי משמע).
mechtech מנותק   הגב עם ציטוט