צפה בהודעה יחידה
ישן 27-04-12, 12:49   #40
mechtech
Senior Member

האווטאר של mechtech

הגלגלים שלי: פונטו S60
צטט:
הרכב עבר כמובן 50,000 ק"מ מאז הטיימינג.
חשבתי כך. הגיע הזמן להחליף את הרצועה ממילא, אז זה לא משנה מה מצבה הנוכחי, כדאי להחליף (130ש"ח כולל מותחן ורצועת טיימינג).

צטט:
היום בנוסף שניקיתי את המכלולים פגעתי באחד המזרקים, מאיפה אפשר לקנות? אני מצרף תמונות.
אם הרכב לא עשה בעבר בעיות עם מערכת הדלק לא היה צורך לגעת בכלום מלבד הטיפול בראש המנוע, ואולי ניקוי בית המצערת בלבד כדי שכל הלכלוך יצא מהסעפת כעת שהיא פתוחה.
לדעתי אם מטפלים בכמה מערכות בו זמנית, יהיה קשה יותר לאבחן אח"כ בעיות שאולי תהיינה בסוף הטיפול, לכן עדיף לטפל בכל דבר בנפרד.
אין לי מושג מה העלות של מזרק חדש (אולי מישהו מחברי הפורום יודע), לכן כדאי לברר תחילה מחיר של מזרק חדש (גם חליפי) וללכת לפירוקייה, להתמקח על מחיר ולקנות אצל מי שהכי משתלם.
בכל מקרה, אל תטפל בכל חלקי המנוע, טפל בבעיה הספציפית וסגור עניין, כרגע ראש המנוע והמזרק.

צטט:
אני שוקל בכל זאת לשלוח את הבלוק היום לשיפוץ אצל סמוך. כמה זמן לערכתכם הוא יעבוד על הראש??
אני מסרתי לו את הראש ב-9:00 והוא אמר לי לבוא לקחת בסביבות השעה 15:00, ככה שרצוי למסור את ראש המנוע מוקדם בבוקר ככל האפשר (דבר שם עם שמעון, איש טוב).
נ.ב. כמעט כמו בכל תיקון יש להתמקח על מחיר כדי לא לשלם יותר (סתם לידיעה, ברוב המכונים שיפוץ כללי לראש מנוע עומד בממוצע על 450ש"ח). לא לשכוח אח"כ לבדוק שכל הברגים ישנם.

צטט:
ועוד שאלה איך עלי לפתוח את הקנארקשאפט ?
ידית כח או ראצ'ט ובוקסה 13מ"מ לבורג הקראנקשפט, אפשר לתפוס "קונטרה" עם מברג שטוח מאסיבי ע"י כך שמכניסים אותו בין הבוקסה לשלושת הברגים שבפולי (הגלגל) של הקראנקשאפט.
אפשרות שניה, להכניס מברג שטוח רחב לשיניים שבין גלגל התנופה והסטרטר כדי שהקראנקשפט לא יזוז, לרסס מעט WD-40 על הבורג ואז לשחרר (לא לשכוח שם את המברג).

נערך לאחרונה על ידי mechtech : 27-04-12 ב 13:00.
mechtech מנותק   הגב עם ציטוט