צטט:
הרכב עבר כ50- ק"מ מאז הטיימניג וכשנתיים וחצי .
לא חשבתי להחליף את הטיימינג אבל אחרי הפתיחה אני חייב להחליף(מצבה של הרצועה היה טוב), כתוצאה מהחוסר ידע שלי די הסתבכתי בפירוק ובסוף והיא טיפה נמתחה כך שאני מתכננן להחליף אותה בכל מקרה.(אני שוקל לא להחליף את המותחן מה דעתכם?
|
לא הבנתי בדיוק כמה הרכב עבר מאז הטיימינג, האם הכוונה 50,000 ק"מ או רק 50 ק"מ בשנתיים וחצי, משהו לא מסתדר פה.
בכל אופן, האם הסרת את הרצועה מגלגל הקאמשפט מבלי לשחרר את המותחן ובכך הפעלת עליה לחץ, מה בדיוק קרה בפירוק שאתה מעוניין להחליף אותה?
אם הרצועה עברה 50,000 ק"מ או שנהיה בה פגם ויזואלי תוך כדי הפירוק, החלף בחדשה.
אחרת, אם הרצועה עברה 50 ק"מ (לא חושב שהתכוונת לזה) ואין פגם ממשי שאתה יכול לראות וזה כמובן בהנחה שלא "התחרעת" עליה עם איזה לום, אז לדעתי אין צורך בהחלפה.
בדיעבד, חבל שלא שאלת איך משחררים את הרצועה כדי לפרק את ראש המנוע, סתם עוד הוצאה כספית שהיית יכול להוציא על משהו אחר (תשאל על כל פרט, נעזור ככל שיתאפשר).
לגבי המותחן, שוב, תלוי האם עבר 50ק"מ או 50,000 ק"מ, אם עבר 50K ק"מ החלף אותו במיידי(53ש"ח תחליפי).
אם רק הוחלף, הוצא אותו וסובב ביד ע"מ להרגיש שלא קיים חופש במיסב או חיכוך כלשהו ושהוא מסתובב ממש חלק. אם הכל תקין השאר אותו.
בכל מקרה, אם אתה מתכוון להחליף לרצועה חדשה, החלף את המותחן גם כן (רצועה תחליפית 70ש"ח של DAYCO, לא חייב מקורית).
צטט:
איך עלי לבדוק אם יש סדק בלוק יש דרך כלשהיא?
איך עלי לנקות את בלוק המנוע? יש שאריות של האטם הישן, האם עלי לדאוג שלא יכנסו לכלוכים למעברים?
|
נקה את הבלוק היטב עם מברשת פליז וספריי ניקוי מנוע (אפשר ספריי קרבורטורים) וסמרטוטים ובדוק ויזואלית שאין סדק או פגם כלשהו בשטח הבלוק.
את שאריות האטם הישן הסר עם להב סכין יפני, בזווית 45 מעלות מפני שטח הבלוק בזהירות שלא לשרוט (קיים גם ספריי מיוחד להסרת אטם ראש, לדעתי אין צורך).
אתה יכול לסובב את הקראנקשפט ע"מ להוריד את הבוכנות למטה כדי לנקות ולבדוק את פני הצילינדרים (אל תדאג לגבי כיוון נקודה מתה עליונה, זה מוסבר בשרשור שיפוץ ראש שעשיתי ותשאל הכל ואשתדל להסביר שיהיה מובן).
נקה ובדוק את כתר הבוכנה בזהירות ולא עם כלי גס שלא תשרוט אותה.
אתה יכול לנקות את הבלוק עם ראש מברשת פלדה על מקדחה ולהריץ ניקוי כמו בלא מעט מהמוסכים, אבל יש מצב שתכנס שערה מהמברשת לאחד ממעברי השמן ובנוסף זה עלול "לעגל" את הפינות במעברים בפני הבלוק.
אם אתה לא מאלה שיש להם כח לנקות עם מברשת רגילה, קיים ראש מיוחד המתאים למקדחה העשוי מחומר שלא משאיר חלקיקים העלולים לפגום במנוע.
בכל מקרה תסגור פתחים עד כמה שניתן ע"מ למנוע נזק מיותר. דאג שההברגות בבלוק תהיינה נקיות כדי שלכלוך או שמן לא ישפיעו על מומנט הסגירה.
ראש לניקוי בלוק מנוע