צפה בהודעה יחידה
ישן 15-04-12, 20:13   #4
mechtech
Senior Member

האווטאר של mechtech

הגלגלים שלי: פונטו S60
צריך מעט יותר מידע לגבי מצבו הנוכחי של הרכב כדי לעלות על הבעיה.
לגבי "חוסר סחיבה, בעיה בגיר" - כשהלך לי ראש מנוע ברכב, בזמן הנסיעה הרגשתי כאילו הקלאץ' מחליק לשניה, או משהו כמו ניסיון ללחוץ במכה על דוושת המצערת בהתחלת נסיעה בחורף קר, המנוע נחנק בעיקר במצב הזה ופחות בשיוט עם רבע דוושה.
לגבי העשן הלבן, האם העשן שיוצא מתפוגג מייד או שמצטבר באוויר ונעלם רק עם הרוח? האם הריח השרוף שתיארת נובע מהעשן שיוצא מקצה האגזוז או מאיזור המנוע, נזילת שמן מאיזור המנוע הנשרף כשמטפטף על צינור האגזוז החם מביא לריח שרוף.
האם בדקת את מדיד השמן לוודא שלא חדרו מים לאגן השמן, או שחסר שמן?
האם יש סימני שמן במיכל העיבוי? האם ניסית למלא מים ולבדוק האם התופעה חוזרת על עצמה?
גם אם אין את סימנים של מים בשמן או ההיפך עדיין יש מצב שאטם הראש נפרץ רק ממעבר המים אל תא השריפה.
נסה לקבל חוות דעת נוספת מבעל מקצוע אחר, אם מתאפשר.
תראה.. אתה יכול לטפל ברכב בעצמך וזה ע"מ להוזיל עלויות כמובן, עם זאת כתבת שאין לך כלי עבודה כלל (הוצאה לא מבוטלת לעלות החלפים לתיקון), אך הכי חשוב זה שאין לך את הזמן הנדרש.
תצטרך הרבה זמן לביקור בחנויות כלי עבודה (לא תמיד מוצאים את כל הכלים במחיר זול באותה החנות או שאין במלאי). כמו-כן חנויות חלפים.
נסיעה למכון ראשים וכו'.. ואולי גם נסיעות נוספות לדברים ששכחת או שלא תכננת אותם מראש.
בנוסף רצוי שיהיה לך רכב משני מהעבודה, מהאישה וכו.. לריצות הנ"ל.
פשוט עשה שיקול דעת מה כדאי ועדיף ומתאים לך (כל אחד וסדרי העדיפויות שלו). מהי העלות הכוללת של החלפים, כלי העבודה, אולי דלק לריצות וכו'.. מול העלות במוסך.
אם החלטת שעדיף לך לטפל לבד ואתה יודע בדיוק את המהלכים שאתה עומד לבצע, לך על זה עד הסוף וכל עזרה שתצטרך חברי הפורום ואני ביניהם נעזור בכיף (עד כמה שניתן).
אם העלות ו"כאב הראש" ממש מורידים אותך מהעניין, אז אולי כדאי לך פשוט להכניס את הרכב למוסך אמין בעלות של 2.5K ש"ח ולסגור את הסיפור.
שוב, כל אחד והעדפות שלו. בהצלחה.. הכל יסתדר לטובה .
mechtech מנותק   הגב עם ציטוט