פונטו ספייס - בירידות תלולות או כביש רטוב, הבלמים לא עובדים כראוי. בנוסף בעיה בתדלוק
שלום אני חדש פה ויש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי מאז שקניתי את המכונית שלי פונטו ספייס טיפטרוניק.
אני גר באיזור חיפה, יום אחד כשירדתי מהאוניברסיטה לכיוון נשר (זה לא באמת חשוב גאוגרפית), והייתי צריך לפנות שמאלה, בלמתי יחסית בחוזקה (לא רציני מידי, פשוט יותר מהנורמל), בלי הורדת הילוך, והרגשתי בבלם הרגשה מוזרה כאילו הבלמים לא נכנסו לפעולה כראוי, הרגשה ברגליים כאילו גלגלי השיניים לא נכנסו למקומם (אני לא יודע אם יש גלגלי שיניים מעורבים בפעולת הבלימה, אבל כך זה הרגיש ברגליים). וכמובן האוטו המשיך במהירות שלו ולא בלם כלל, ניסיתי לפמפם וגם זה לא עזר, לקחתי את הסיבוב בצורה מאוד מסוכנת, למזלי לא היה אף אחד בנתיב הנגדי. אותו דבר קרה לי כמה שבועות לאחר מכן שהכביש רטוב לאחר גשם (גשם קיצי), גם בירידה וגם לא במישור, הלכתי למוסך מורשה ע"י חברת הביטוח, יש לציין. ואמרתי להם שאני חושב שיש בעיה עם הבלמים וסיפרתי להם את הסיפור, הם אמרו שהם יבדקו את הבלמים, והתשובה שלהם הייתה שאין שום בעיה בבלמים והם עובדים מצוין, אני רוצה לציין שהרכב עבר טסט לפני כמה שבועות בלי בעיות.
קראתי כאן קצת וממה שהבנתי יש אפשרות שזה בגלל בעיית ABS או בגלל הצמיגים? הצמיגים שלי אינם חדשים ולא מחברה מוכרת, אבל לקחתי אותם לבדיקה ואמרו לי שהם תקינים ויש עליהם עוד 15-20 אלף ק"מ, לא היה חסר אוויר.
הגלגלים קצת חורקים למרות שלא חסר אוויר, אז הוא אמר לי שאולי צריך לעשות כיוון פרונט.
תודה על העזרה וההקשבה.
הבעיה הנוספת שלי היא בתדלוק, כאשר אני פותח את תא הדלק ומכניס את הפיה ולוחץ על ההדק, היא ממלאת איזה חצי ליטר וננעלת ישר כאילו המיכל מלא כבר. ומן הסתם הוא לא, כי המד-דלק מראה לי חצי מיכל. וזה קורה בכל תדלוק, לא משנה מה מראה המד-דלק, אפילו שחסר 30 ליטר ומעלה. כדי למלא דלק אני צריך להוציא את הפיה חצי החוצה כדי לתדלק בלי שהפיה תינעל.
מה יכולה להיות הסיבה לכך, והאם זאת בעיה מוכרת בפונטו?
שוב תודה על העזרה וההקשבה.
|