![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו מודל 97
|
מיואש מהפונטו וחושב למכור- הרכב מתחמם.
שלום לכולם, שמי שחר ואני חדש באתר.
רציתי להגיד לכולכם תודה ושלמתי רבות מהאתר. עכשיו לעסק: את הפונטו לשי קניתי לפני שנה, דור ראשון שנת 97 75 כוח סוס, יש לי בעיה מתמשכת של התחממות המנוע באיטיות ועקביות מאז שקניתי את הרכב ואני כבר עובד עצות. כאשר קניתי את האוטו וסמתי לב שהוא מתחמם החלטתי לעשות טיפול טיימינג + משעבת מים + החלפת נוזל קירור + החלפת טרמוסטט ופקק מיכל עיבוי כטיפול ישור קו, לאחר הטיפול הנ"ל זכיתי לחודש של שקט מהתחממות המנוע. אחרי חודש בערך התחילו לי שוב בעיות של התחממות, אשר מתאפיינת בעלייה איטית של מד החום ללא שום נקודת עצירה, לא בחצי ולא ברבע, הוא פשוט מתפס לו לגובה עד 3/4 אני עוצר נותן לרכב להתקרר עם סוייטץ פתוח וממשיך לנסוע לאחר 20 דקות בערך. מכיוון שהיו לי רק נסיעות קצרות וחוסר במזומנים החלטתי לסחוב עם הבעיה עד שיתפנה לי זמן וכסף לטיפול. כמובן שעשיתי בדיקת לחץ הפוך ואטם ראש נתגלה כתקין. לפני כחודש ניפרץ לי אטם ראש ללא שום הודעה מוקדמת ויש לציין שהוא ניפרץ כאשר מד חום המנוע היה על הרבע, פתחתי ראש שלחתי למילוי וישור, החלפתי רדיאטור לרדיאטור אלומניום 3 שורות מקורי החלפתי טרמוסטט ומילתי נוזל קירור אורגינל פרפלו, אתמול סיימתי את הטיפול הנ"ל והרכב עדיין מתחמם באותה תבנית של עלייה מתונה ורצופה של הטמפרטורה. נסיעה של כ15 קילומטר בכביש בין עירוני במהירות 90 קמ"ש תגרום למנוע להתחמם עד מעל קו החצי, אני עובד עצות ולא יודע מה עוד ניתן לבדוק, מבקש את עזרתכם בנושא. יש לציין כי: האוטו עבר ראש מנוע אתמול. טיימינג כוון נכון ונבדק פעמיים ויותר. על הרכב מותקן רדיאטור 3 שורות חדש מאלומניום. המאוורר עובד קבוע על המהירות הגבוהה. הטרמוסטט חדש. רדיאטור מזגן נקי לגמרה. נוזל קירור אורגינל פרפלו. פקק מיכל העיבוי תקין. אין נזילה של נוזל קירור ואין עיבוד נוזל. ניקזתי אוויר מהמערכת (מצאתי רק פתח ניקוז אחד על יד הרדיאטור חום). מה עוד לא בדקתי? מבקש את עזרתכם כמוצע אחרון. שחר |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס elx
|
טרמוסטט אולי?
![]() |
#3 |
Member
הגלגלים שלי: נייק אייר פגאסוס
|
הטרמוסטט חדש.
הייתה לי את הבעיה הזו גם כן והחלפת רצועה פתרה את הבעיה לא מאמין שזה גם אצלך. מה שכן תבדוק במוסך שהמנוע מכוון כמו שצריך. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר מועדון
הגלגלים שלי: פונטו 1250 3 דלתות
|
מתי עשית סריקת חיישנים ?
אני מכיר לפחות 2 חיישנים שיכולים לגרום לבעיה כזו כגון: 1) למבדה (תקלה בחיישן זה עלולה להזרים יותר או פחות דלק שעלול לגרום להתחממות ) 2) חיישן טמ"פ מים יתריע למחשב על מנוע קר כל הזמן . דבר אשר יגרום לצוק קבוע. 3) מחשב תקול עלול לנתח נתונים לא נכונים ולשלוח נתונים לא נכונים . תתחיל מסריקה חיישנים אצל מכון דיאגנוסטיקה . אם תרצה תוכנה חדשה למחשב אני יכול לצרוב לך אחת חדשה בהנחה שהחומרה תקינה . אנא בצע ועדכן . אגב עדיף לנסוע כרגע ללא טרמוסטט בכדי לא לאפשר למנוע להתחמם . עמית
![]() |
#5 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
הבעייה אצלך כנראה בנגד מהירויות ז"א מהירות 1 לא עובדת והטמפ עולה.
ז"א בין 87 ל-92 שזוהיא מהירות 1 לא עובדת. המהירות השנייה בין 92-97 עובדת וכך עולה הטמפ. לבדיקה תן מתח למאוורר ישר מהמצבר וסע ותראה שהחום יורד יש עוד בורג ניקוז ע"י קיר האש הצינור שמתחבר לרדיאטור חום נערך לאחרונה על ידי yair068 : 01-06-10 ב 18:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
הגלגלים שלי: בבעליותי:פיאט 127 81, פיאט אונו 1.1 91, פיאט טיפו 1.6 89, פיאט מריאה 98 1.6, פיאט 127 74, פיאסטה80,
|
הבחור כתב שהמאוורר עוד קבוע על המהירות גבוה. לפי דעתי תבדוק עוד פעם טרמוסטט, יכול להיות שלא ניפתח טוב. תיבדוק משאבת מים. יש לי שאלה. הראש לא היה נמוך?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאסטה, סוויפט
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
החיישן הזה הוא חיישן טמפ' ולא קשור יושב על סעפת פליטה
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
הגלגלים שלי: בבעליותי:פיאט 127 81, פיאט אונו 1.1 91, פיאט טיפו 1.6 89, פיאט מריאה 98 1.6, פיאט 127 74, פיאסטה80,
|
איפה אתה נימצא? הייתי עוזר לך בשימחה
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו מודל 97
|
תודה רבה לכולכם על העזרה. הטרמוסטט היה תקול והתחיל להיפתח רק ב87 מעלות בעוד שהפתיחה המלאה רק בסביבות ה95 מעלות !! עכשיו אני מבין את האוטו ולמה הוא לא הצליח לקרר את עצמו.
ניקנה טרמוסטט חדש וסודרה התקלה ![]() תודה לכולם ![]() שחר |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
"האביר השחור" לטובת מי שלא ראה את הרכב | צביקוש23 | רכב כללי | 7 | 17-08-10 15:40 |
פונטו 96 - הרכב מתחמם, אשמח לעזרה (ככה מנסחים כותרת) | הילה דינר | פונטו - טכני | 21 | 17-02-10 15:55 |
איזור בלם היד בתןך הרכב מתחמם | yaniv hgt | פונטו - טכני | 8 | 06-08-09 00:19 |
הרכב מתחמם בעמידה כמו רמזורים | kadosh1 | פונטו - טכני | 21 | 01-07-09 01:34 |
[פונטו 2001] הרכב מתחמם תחת עומס כבד, ניקוי רדיאטור ? | student | פונטו - טכני | 40 | 19-08-08 01:21 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד