![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו 1.6V
|
מקדם גאמא ובעיית צריכת דלק
אהלן אנשים,
מקווה שמישהו יוכל לענות על זה. יש לי פיאט פונטו 1.6V 1200 סמ"ק. לפני 5 חודשים עשיתי לה טיפול 10000 במוסמך רשמי, לאחר שבועיים נדלקה נורה כתומה במחוון שעליה אמר המוסכניק כי משהו מקולקל במזהה גאמא. הוא ביטל לי את התקלה ואמא שאולי זה יכול לגרום לצריכת דלק טיפה גבוהה יותר. אך כיום הצריכה שלי בעיר היא 1:9 שזה קטלני. ובעיר הכוונה בחיפה. הרכב במצב ממש טוב ולא ברורה לי הצריכה המוגזמת הזו. האם מישהו פה בבקשה יכול לתת אולי הכוון? תודה רבה |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
"מוסמך רשמי" זה:
א. מוסך מורשה ב. מוסך מורשה יבואן ג. אדם בעל הסמכה ד. כל התשובות אינן נכונות. אם נדלקה לך נורית ניהול המנוע, וכל מה שעשה המוסכניק (שוב, סמן את התשובה הנכונה) זה איפוס התקלה, היא כנראה תשוב לדלוק - אם כי יהיה מעניין בתוך כמה זמן - עד לתיקון הגורם לבעיה. נ.ב. "גאמא" זה למדה? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: פונטו 1250 3 דלתות
|
הנחתי כי מדובר בחיישן חמצן או "למבדה" כמו שמכונה .
אני הייתי בודק שוב את בסיס נתוני התקלות במחשב . לוודא כי התקלה לא שם ורק בוטלה ההתראה על כך . אם קיים תחליף חיישן . ניתן להזמין בזול דרך האנטרנט . כנס לאייביי וחפש חיישן לפי מספר קטלוגי שרשום לך עליו או תחליפי לפי דגם רכב . ניתן להעזר בי אם לא תמצא . עלות בין רבע לשליש מחיר מחדש בארץ . עמית
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו 1.6V
|
אהלן אנשים
תודה רבה לתגובתכם, כן כנראה שאכן מדובר ב "למדה" כאשר, שוב אני לא ממש מבין איך יכול להיות שהאוטו צורך 1:9, זו תופעה נורמלית לפונטו עם 30000 ק"מ בעיר חיפה? הכוונה למוסך מורשה של הייבואן היושב בחיפה. תשמעו, אני ממש לא מבין בנושאים הללו, אני רק יודע שהדלק גומר אותי ואני לא מבין ממש למה? האם יש הסבר אחר לתופעה שכזו? האם מעבר לשימוש במצב "אקונומי" יכול לעזור לי? תודה רבה על התשובות.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פנדה דינמיק
|
ל - my_little_car
מנסיון חברי הפורום (לא מניסוני האישי) מומלץ לא להתקרב למוסכים המורשים באזור חיפה. הם לא מקצועיים, לא נחמדים ויקרים. כדאי להשקיע וכשיש תקלה לסוע למוסך מורשה באזור המרכז או למצוא מוסך אמין לאו דווקא מורשה באזור. לגבי צריכת הדלק ברכב שלך. זה לא מצב נורמאלי ויש תקלה כלשהי. זה שהנורה לא דולקת לא אומר שפתרו לך את הבעיה. הנורה תחזור לדלוק וכנראה שבקרוב. בד"כ שנורה כזו דולקת אפשר לבדוק באקזמינר (מחשב מיוחד שיש רק במוסך מורשה פיאט) את הסיבה שבגללה נדלקה הנורה. ברגע שמאפסים לך את מחשב הרכב (מה שכנראה עשו בשביל לכבות את הנורה) בד"כ גם מאפסים את תיעוד התקלות, לכן או שתחכה עד שהנורה תידלק שוב ואז תגיע עם הרכב למוסך מורשה נורמאלי שיבדוק בדיוק את הסיבה להידלקות הנורה, או שתבדוק ספציפית מה שממליצים לך פה בפורום, שזה בינתיים חיישן למדה. מה שעוד מומלץ לבדוק זה בית מצערת מלוכלך/סתום. יש הרבה גורמים שיכולים להביא לצריכת דלק מוגברת. גם תקלה במערכת הקירור. בקיצור, אם אתה לא ממש יודע איך לבדוק ומה לבדוק ואין לך ממש כיוון כדאי שתגיע למוסך אמין. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| צריכת דלק | idanl | בראבה - טכני | 16 | 04-12-08 22:36 |
| בעית אורות דש בורד ובעיית מדחס דולף- טמרפה 1600 95 | פורום הגראז' | 0 | 11-05-07 16:49 | |
| כמה שאלות לגבי נזילה במדחס בפיאט טמפרה ובעיית הנעה | פורום הגראז' | 4 | 28-03-07 19:34 | |
| צריכת דלק | פורום הגראז' | 5 | 31-01-06 01:03 | |
| צריכת דלק | פורום הגראז' | 1 | 12-10-05 14:33 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד