![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Senior Member
|
מצבר או משהו אחר?
שלום .
יש לי בעייה בפונטו (דיזל שנת 2000) מידיי יום קורה לי שהרכב מסרב להניע כאילו שאין חשמל ברכב, אך זה מוזר מצבר בן 9 חודשים, יש מיים בכל התאים , הקוטבים מחוברים היטב ולא רופפים , מה הבעייה ? אני כבר משתגע ... וללכת למקום שקניתי את המצבר זה קצת בעייתי כי אני מבאר שבע והוא נקנה בעכו... |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
הגלגלים שלי: Punto Spice SX
|
מכיר את זה..
תשמע, תנסה להשאיר אותה משהו כמו יומיים שלושה עומדת ותנתק את המצבר כדי שלא תהיה לו פריקה עצמית. אחרי זה תחבר, תתניע, תן לה סיבוב בין עירוני קטן של 10-20 ק"מ ותעמיד אותה לעוד יומיים שלושה במצב רגיל (בלי לנתק את המצבר) אבל תנסה לנתק כמה שיותר את כל הדברים האחרים שיכול להיות שישתמשו במצבר כמו מאוורר רדיאטור ודברים כאלה (אל תנתק אזעקה ).אם אחרי הניסוי הקטן הזה אתה תבוא לרכב, תנסה להתניע ותיתקל באותו מצב אתה תצטרך להחליף מצבר או לבדוק את מערכת החשמל ברכב. אני לא רואה ברירות אחרות, אולי החבר'ה יציעו משהו אחר. בכל אופן בהצלחה (וראיתי ביד2 שאתה מוכר את הפונטו?!? על מה ולמה?) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
מנהל
הגלגלים שלי: פונטו elx ידנית / מאזדה 6
|
יש הרבה קורוזיה סביב הטרמינלים של המצבר?
בדקת אלטרנטור? יכול להיות מצבר חדש לחלוטין, אבל אם האלטרנטור לא טוען אותו כמו שצריך אז יהיה בעיות טעינה/חשמל יכול להיות גם הכבלים מהאלטרנטור למצבר, צריך לקחת את זה לבדיקה
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
אני מוכר אותה בצער רב מאוד... אני אוהב את האוטו הזה אבל בעייתי עכשיו שהאישה מוציאה רישיון והיא רוצה אוטומט, וגם יש לי תינוק בדרך אז חייב רכב יותר בטחותי, כרית אויר אחת לא ממש מספיקה.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
מנהל
הגלגלים שלי: פונטו elx ידנית / מאזדה 6
|
דבר ראשון מזל טוב!!
גם אני לצערי רכב הבא כנראה ויהיה אוטומט , בהתחלה שמחתי שהיא לא יודעת ידני (שלא תנהג על האוטו) אבל שנעבור ביחד היא תשגע אותי. ואני מקווה שאתה מעביר את כל המערכת קולנוע ביתית שהתקנת ברכב, הבטחת לי השמעה
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
ח-ח-ח דודי יקרוע וכנראה שאני ימכור אותה עם המערכת קולנוע ביתית,
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
שיהיה במזל טוב, ובהצלחה עם הרכב החדש (איזה שלא תבחר)
וכמובן בהצלחה עם המשפחה ![]() בקשר לנושא אז כן זה גם יכול להיות קשר לטעינה העצמית שלו \ אלטרנטור. בגלל זה אמרתי שווה לבדוק את המעגלים הקשורים במצבר, לדעת אם יש תקלות במה שנכנס ויוצא מהמצבר ולאו דווקא במצבר עצמו. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
ואיך בודקים את האלטרנטור? אפשר לבדוק את זה לבד?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
לי הייתה בעיה דומה עם מצבר בן 11 חודש ו התאים שלו היו מתים החשמלאי בדק את זה על ידי מבחנה שמראה את "איכות חיי התאים האלקטרוניים של המצבר" זה מעין מכשיר שמודד את המישקל הסיגולי של החומצה "האלקטרולית" ומראה את האיכות של החומר. שווה בדיקת חשמלאי.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Member
|
חומצה אלקטרוליטית
![]() בכל אופן, אם אתה לא חשמלאי רכב מוסמך אין לך שום דרך לבצע בדיקות כאלו בבית (ולא.. רב מודד לא נחשב כתעודת חשמלאי רכב מוסמך )תקפוץ למוסך תבקש שיבדוק לך חשמלאי את המצבר ואת האלטרנטור. לא אמור לעלות יותר מידי כי בסה"כ זו לא עבודה רצינית. אם אומרים לך שצריך להחליף תחזור קודם כל לפורום ותן פרטים, תשלם על בדיקה בינתיים כל עוד הרכב מסוגל להתניע. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| משהו חדש ששמתי לב אליו ,מבקש עזרה. | asaf123 | אונו - טכני | 8 | 17-07-09 21:18 |
| מתי יהיה משהו בחיפה? | טוני_חאין | הצעות ושאלות על פעילויות המועדון | 1 | 26-06-09 18:26 |
| מכסה דלק ועוד משהו קטן | lior73 | פונטו - טכני | 5 | 15-02-09 18:07 |
| קונספט של דוקאטו משהו מטורף... | פיאט כללי | 0 | 15-07-07 22:03 | |
| משהו לנשמה - חלק א' מאת: אילן פייביש. | פיאט אספנות | 6 | 15-05-06 09:12 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד