מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > פונטו - טכני
עקוב אחרינו ב-RSS

פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פיאט אונו 45, 1.0, 92'

שם:  
צפיות: 
גודל:   

האוטו החדש שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

ה-Evo החדשה שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפיאט פונטו היפיפייה שלי!!!

שם:  
צפיות: 
גודל:   

אחרי ווקס ראשון !!!

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

כלי נושא הצג מצבים
ישן 24-11-09, 10:57   #1
danielzoran
Member

הגלגלים שלי: פונטו ספייס דיינאמיק 80
סיכום שנה ראשונה - פונטו ספייס דיינאמיק 2005 אוטומטית

אהלן לכולם,
חשבתי שיהיה נחמד להחזיר קצת לפורום, אז החלטתי לסכם את החוויה עם הפונטו בשנה הראשונה שהיא אצלי.
האוטו הוא פיאט פונטו ספייס דיינאמיק - 16V, מודל 2005, גיר רציף. ביום ראשון הגיע בשעה טובה ל-90,000 ק"מ.

רכישה:

המכונית נרכשה בדיוק לפני שנה מאדם פרטי, יד שנייה (גם היד הראשונה פרטית) עם 68,000 ק"מ. רכשתי אותה ב-1000 ש"ח מתחת למחיר מחירון - 46500 ש"ח. חיפשתי פרט שמור במשך חודשיים בערך, והתמזל מזלי למצוא אחת.

האוטו הגיע במצב מצוין, הן חיצונית, והן פנימית ומכנית.

יישור קו אצל שמשון שבוע לאחר הקנייה עלה כ-700 ש"ח וכלל בדיקה כללית, ניקוי בית מצערת, החלפת דיסקיות בלם קדמיות ופירוק והרכבה של תופים אחוריים (הוחלפו מאוחר יותר).

בסך הכל, הקנייה, כולל יישור הקו - 47,200 ש"ח.

טיפולים, תיקונים וכל השאר (הכל אצל שמשון):

4.1.2009 - טיפול 80,000 אשר נערך ב-70,000 כיוון שעברה שנה - הכל כולל הכל - 1114 ש"ח

21.1.2009 - לאחר שנורות נדלקו וכבו באופן אקראי, האוטו נשלח על גרר אל שמשון, שם החליפו כבל מינוסים, הבעיה נפתרה. הכבל עצמו זול (100 ש"ח), אבל בגלל שזו הרבה עבודה בבדיקות (כך הוסבר לי, לפחות), הכל עלה - 462 ש"ח.
אציין שזו הייתה הפעם היחידה שהאוטו נתקע, או עלה על גרר, וגם זה בעיקר בגלל שלא רציתי לקחת את הסיכון (למרות שהיה ברור שהכל בסדר איתו, להוציא הנורות האקראיות).

17.6.2009 - החלפת בלמים אחוריים לפי התכנון ב-80,000 ק"מ - 800 ש"ח

26.7.2009 - נורית בקרת מנוע נדלקה לפעמים, בדיקה באקזמינר העלתה תקלה בפוטנציומטר מצערת - הנורית כבתה ולא שבה מאז. האוטו נוסע מצוין. בדיקה - 116 ש"ח

9.11.2009 - טיפול שנתי + הכנה לטסט (נורות וכו') + ניקוי בוצה + עריכה: החלפת חוטי הצתה - 1409 ש"ח

בנוסף במהלך השנה נרכשה רביעיית צמיגים של מישלן (אנרג'י) ב-1200 ש"ח בצמיג ישיר.
עוד נרכשו זוג מגבים נהדרים על פי המלצה פה בפורום (מ-ebay) - תמורת 80 שקלים.

את הטסט עברתי ללא בעיה, למעט צורך בליטוש פנסים שעל אף שעשיתי בעצמי שנה לפני, ככל הנראה לא הספיק. הליטוש במכון יצא דומה לשלי עד שהם הוסיפו שכבת לכה, מה שגרם לפנס להראות *הרבה* יותר טוב ממה שאני הצלחתי לגרום לו להראות.

סך הכל הוצאות שוטפות על הרכב - 5181 ש"ח.
לכך כמובן צריך להוסיף ביטוח (~3700 כולל הכל) ורישוי (~1100 ש"ח).

אני חושב שבהתחשב בעובדה שזו שנה ראשונה של הרכב אצלי, 22,000 הק"מ שנסעתי איתו, וזה שהרכב מתחיל להזדקן, אני חושב שזה סביר לגמרי.

באופן כללי:

אני מאוד מאוד מרוצה מהרכב. הנסיעה נוחה, הרכב תמיד מרגיש חזק מספיק לי, ויש תחושה של אוטו אמיתי. אני לא במיוחד אוהב את ההגה (לפני זה נהגתי על פג'ו 205, שם ההגה "מתקשר", רק עכשיו אני מבין מה זה אומר בכלל, כשאין לי הגה מתקשר), אבל הוא עושה את העבודה.
הנסיעה אמנם יכולה להיות שקטה יותר, אך הצמיגים החדשים והמגבים שיפרו משמעותית את העניין הזה.
צריכת הדלק היא לא פחות ממעולה, אני נוהג רגוע יחסית, הגיר הרציף פשוט מצוין. בנסיעה בין עירונית קלה אפשר להגיע בקלות ל-18 ק"מ לליטר. המשולבת שלי היא באיזור ה-14 ק"מ לליטר.
מרבית הנסיעות שלי הן תל אביב-ירושלים - האוטו מתמודד עם המשימה נהדר.
הנסיעה ה"מאתגרת" ביותר בשביל האוטו הייתה נסיעה מתל אביב, לערד, משם לים המלח, ומשם חזרה לתל אביב דרך מעלה אדומים וירושלים, עם ארבעה אנשים באוטו, מטען מלא ומזגן. האוטו עשה את זה בקלות, צריכת דלק לכל המסלול - 17 ק"מ לליטר. כבוד.

אני שוטף האוטו בעצמי, ועושה לו ווקס במו ידיי (לראשונה בחיי) מדי חודש-חודשיים. לצערי הרב גרמתי לשריטה על דלתות ימין, מה שנראה לי שיתוקן בקרוב. מעבר לזה, הפח במצב מושלם ומבהיק.

זהו, בסך הכל, אוטו נהדר, ותודה רבה לפורום ולכל משתתפיו על העזרה וההקשבה.

דניאל

נערך לאחרונה על ידי danielzoran : 24-11-09 ב 11:42.
danielzoran מנותק  

חוקי פרסום הודעות