![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto XTZ
|
כיוון שסתומים בפונטו דור1 שנת 2000
שלום
לאחרונה רכבי עבר ראש מנוע מכיוון שנשברו המובילים לשסתומים. העבודה התבצעה במוסך פיאט. היום לאחר שבועיים לערך ובזמן האחרון אני שומע טיקטוקים שהרכב מונע בהילוך סרק. במקרה פגשתי מכונאי שבא לקנות בחנות של חלקי חילוף לרכב, ושאלתי אותו מה פשר הרעש הזה, הוא אומר שיש צורך לבצע כיוון שסתומים ולהגיע למוסך שבו תיקנתי את הרכב. הוא ציין בפניי ששום נזק לא יכול להיגרם פרט לצריכת דלק יותר גבוהה. כמה יכולה לעלות פעולה כזאת של כיוון? האם המוסך צריך לבצע את זה במסגרת התיקון שעשה ללא עלות (יש אחריות ל3 חודשים על התיקון). מזה אומר לגבי המנוע? האם זה דחוף ואיזה נזק זה יכול לגרום? תודה ושבת שלום |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: גאלאנט
|
אם הבעיה של כיוון שסתומים אז המוסך שטיפל בך צריך לכוון אותם ללא עלות, כנראה המרווחים שהוא כיוון לך לא היו נכונים מההתחלה. יכולה להיות עוד סיבה לרעש והיא שלא מגיע מספיק שמן לשסתומים או שלוקח לו יותר זמן המקובל להגיע לשם וזה כבר סיפור אחר. מכיוון שסתומים, כל עוד אתה לא מרגיש זיוף, לא יכול להגרם נזק, אבל תנצל את האחריות שלך.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
לך בחזרה למוסך שיעשו כיוון שסתומים על חשבונם בד"כ המכון שמטפל בראש עושה וחייב לעשות כיוון שסתומים .
אין נזק כל כך ובמיוחד שעליתה על זה מהר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
מדהים כמה פעמים צריך לחזור לאותו מוסך שביצע עבודה מסויימת. הם לא מקצועיים או שסתם לא מתאמצים?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
אין לדעת..
אבל לך תדע בטח לא השקיעו טיפת מחשבה. סגרו הכל, הניעו, "ואללה פסדררר".
שא ברכה יא בעל הבית וזהו. חוץ מזה, מה הפרוצדורה של כיוון כזה? כמה זמן זה יכול לקחת מבחינת עבודה? נערך לאחרונה על ידי r.a20 : 16-10-09 ב 18:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
גיא הקומבינה פשוטה צריך לשלוח למכון שולחים בעל הרכב צריך להרוויח צריך.
אז שולחים לישור משטח בלבד 100 ש"ח מה אומרים לסבא 3800 ש"ח. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
הגלגלים שלי: PUNTO FUN 2003
|
יאיר אתה צודק ובגדול,
הרוב המוחץ של המוסכים "רק" מפרק את הראש ושולח הראש למכון שמבצע את הכל כולל כיוון שסתומים חריטה יישור וכו' ואז אחרי יום שהראש חוזר נותנים לאיזה מכונאי במוסך שירכיב והוא ראש קטן כי המוסך לא של אבא שלו הוא מרכיב ואם יש רעשים זה לא קשור אליו כי ביקשו ממנו רק להרכיב ומבחינתו הרעשים היו עוד קודם אז מה פה הבעיה?
![]() |
#8 |
Senior Member
|
אוקיי
ומה, אני בא אומר לו שצריך לבצע כיוון שסתומים כי הרכב מטקטק?.
הוא יכול לערבב אותי בסיפורי אלף לילה ולילה... וחוץ מזה?, כמה זמן צריכה לקחת עבודה כזאת? צריך לפרק בשביל זה את הראש מנוע?..הפרטים הללו חשובים לי כדי שאני אגיע למוסך מוכן לדעת מה הולך להיות לי. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
הגלגלים שלי: PUNTO FUN 2003
|
עפ"י מיטב ידיעתי בנושא הספציפי הנ"ל אין צורך בפירוק ראש מנוע לשם כיוון שסתומים אלא רק את מכסה השסתומים אבל עדיף ובטוח שתחכה לעוד תשובות מהמומחים
תגיד להם במוסך שהרכב בולע דלק בכמויות מהרגע שהרכב יצא מהטיפול שעשית ולפני זה הצריכת דלק הייתה נורמלית קשה לי להאמין של יבצעו כיוון על חשבונם אלא אם כן שמו הטוב של המוסך לא חשוב להם. בכל מקרה כדאי שתעדכן פה אם יהיו התפתחויות כלשהן.
ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא!!! נערך לאחרונה על ידי Amit-IL : 17-10-09 ב 00:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
כמו שאמר עמית שחזר אלינו אחרי תקופה.
צריך להוציא את מכסה שסתומים והכיוון נעשה ע"י החלפת שימסים אלו טבעות בגודל שונה וצריך להתאימם למידה הנכונה עבודה של חצי שעה . |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
קושי בפתיחת דלתות אחוריות בפונטו דור1 שנת 2000 | r.a20 | פונטו - טכני | 3 | 28-07-09 22:34 |
גודל רמקולים קדמיים בפונטו דור1- שנת 2000 | r.a20 | אודיו | 5 | 09-04-09 23:55 |
כיוון שסתומים ב-MK1 | yair068 | פונטו - טכני | 4 | 01-03-09 21:14 |
כיוון שסתומים פונטו 60 | פורום הגראז' | 2 | 21-01-07 22:11 | |
כיוון שסתומים פונטו 75 מה המרחקים הדרושים? | פונטו - טכני | 11 | 17-01-07 08:20 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד