![]() |
|
![]() |
מריאה - טכני טכני - דגמי מריאה בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: מריאה 100
|
![]()
הרכב נקנה לפני כחודש, החלפתי לו שמו גיר (דקסטון 3) לא מצאתי דקסטון 2.
לאחרונה מדי פעם בהאצה מעצירה הרכב בקושי מאיץ והטורים לא עולים, כמו כן הרכב לא נכבה או רועד. נראה כאילו הרכב מתחיל מהילוך גבוה יותר. זה נבדק במצב NORM, ניסיתי כשזה קורה להוריד להילוך ראשון (האצה מעצירה) אותה תופעה שהטורים בקושי עולים והרכב בקושי מאיץ. כמו כן בדקתי שבניוטרל הטורים עולים בצורה תקינה. יש לציין כשזה קורה, כיבוי והדלקה של הרכב פתר את הבעיה. הרכב יכול לסוע כמה ימים בצורה תקינה, מדי פעם הבעיה מופיעה. האם זה בעיה בגיר? האם יש טעם להחליף שמן פעם שניה? יש למישהו רעיון אחר מה כדאי לעשות? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: אונו 70S, טמפרה, בראבו
|
תתאר את תהליך החלפת השמן גיר..ביצעת במוסך?
בוצעה בדיקת לחצים? הצעתי היא שתיגש למוסך כדי שיתחברו עם מחשב על מנת לבדוק מאיפה נובעת הבעיה. זה יכול להסתכם מצד אחד בכמה מאות שקלים אם מדובר על טיפול חיצוני לגיר וכמה אלפי שקלים אם מדובר על טיפול פנימי לגיר. אם אתה שואל אותי אני מהמר שזה מקסימום חיישן שלא מתפקד כראוי.... אשמח אם תעדכן כאן לגביי זה.
![]() |
#3 |
Junior Member
הגלגלים שלי: מריאה 100
|
מריאה 100 אוטומטית 2001 בעיה מוזרה, האם גיר?
תודה על התגובה המהירה.
החלפת השמן התבצעה באוטו דיפו, הם עשו לי בעבר החלפות שמן גיר במכוניות אחרות ללא שום בעיה. למה אתה חושב שצריך לעשות בדיקת לחצים? בכלליות הרכב סוחב מעולה מלבד הבעיה הרכב לא אוכל שמן ולא מים, הבעיה היא שהטורים לא עולים בהאצה וזה קורה לפעמים, לא בצורה סדירה. יש פילטר גיר במריאה? איפה כדאי לטפל בגיר? גירומטיק או פיאט צפון? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
הגלגלים שלי: אונו 70S, טמפרה, בראבו
|
תשמע,
לצערי אני לא מכיר את המריאה (חוץ ממראה חיצוני). מה שכן אני אוכל לספר שאתמול בלילה יצא לי לדבר על זה עם חבר, והוא סיפר לי שהייתה לו בעיה דומה לשלך. הטיפול בבעיה אצלו הייתה דווקא החלפת שמן ועוד משהו, אבל ההחלפה התבצעה לא כמו שמחליפים שמן מנוע. חיברו מכונה (כמו דיאליזה בבית חולים) שקודם כל סיננה את השמן הישן והחזירה אותו חזרה, לאחר מכן השמן הישן, תוך כדי השימוש במכונה, עורבב עם שמן חדש, ורק לבסוף נוקז השמן הישן "והוזרק" שמן חדש. בעל המוסך אמר לו שבעיקרון הטיפול הזה צריך להעשות כל 80 אלף. ושהחלפת שמן בצורה רגילה עלולה להזיק לגיר. אצלו היה בזמנו קצת יותר אבל לא חשוב...* בכל אופן אופן אני עוד יכול לספר לך שהרבה מוסכים אמרו לו אז שזה שטויות כל התהליך הזה ושניתן להחליף בצורה רגילה, אבל קטונתי מלשפוט. מה שחשוב שהוא יצא מרוצה. אבל שוב, הכי טוב שתיגש למוסך (תמיד עדיף מורשה כמובן). אם יש פה מישהו שיוכל לפרט יותר אני גם אשמח ללמוד עוד על הגירים...
![]() |
#5 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
בדיקת הגיר האוטומטי
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
בעיה מוזרה באוטו. | zuzu | פונטו - טכני | 7 | 21-08-09 12:10 |
בעיה מוזרה | tom | בראבה - טכני | 1 | 13-03-09 17:15 |
בעיה מוזרה.. | פורום הגראז' | 5 | 03-08-07 19:41 | |
בעיה מוזרה במחשב דרך ובמחשב רכב (ELX 2001) | פורום הגראז' | 12 | 16-07-07 23:35 | |
ELX 2001 אוטומטית | קניה | 0 | 18-04-07 00:25 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד