![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: PUNTO SPICE 2002 ELX 16V
|
מוסך שמשון חיישן למבדה ושאלות נוספות
שלום לכלל חברי הפורום,
ראשית ברצוני לציין שאני חדש כאן. ברשותי פיאט פונטו 2002 ELX אוטומטית. אחרי שקראתי המלצות כל כך חמות בפורום על מוסך שמשון ביהוד, הלכתי לראות במה מדובר. במיוחד כשנדלקה לי נורה של הזרקת דלק. לאחר מחקר רציני בפורום, חששתי מחיישן הלמבדה הידוע לשמצה. קודם כל חיים וגם שאר העובדים יודעים איך להתייחס ללקוח ונראה שהמוסך ברמה גבוהה. כמה שאלות שעלו לי במהלך הביקור: 1. בפורום דיברו הרבה שלא צריך למהר להחליף את החיישן כשהמנורה נדלקת. חיים לאחר בדיקה במחשב אמר שצריך להחליף את החיישן ללא היסוס. מה אתם אומרים על נושא ? לפני שאני קניתי את הרכב הייתה בעיה דומה שטופלה על ידי המוכרת על ידי החלפת חוטי הצתה. אבל הבעיה הזו לא תוקנה במוסך מורשה. מה אתם אומרים ? 2. חיים המליץ לא למלא פארפלו בעצמך ולהשאיר את זה לטיפול החודשי. הוא המליץ לי לא לשים אנטי פריז ירוק או משהו כזה, אלא למלא מים מיניראליים במידה וחסר מעט מים. מה דעתכם ? על זה לא שמעתי בפורום 3. תושבת בית מנוע ותושבת גיר אחורי - במוסך החליפו לי את תושבת בית מנוע (400 ש"ח חלק ללא מע"מ) ורצו להחליף גם תושבת גיר אחורי (דחינו ליותר מאוחר, עלות דומה) האם ניתן לרכוש את החלפים הללו בעלות זולה יותר ולהחליף בעצמך / להעביר למוסך את החלק בעלות זולה יותר ? 4. מקריאה ארוכה בפורום ומהגיון בריא נראה שמומלץ ורצוי לטפל במוסך מורשה. אם זאת, עלות החלפים היא משמעותית יקרה, ציריה, למבדה וחלקים נוספים יקרים מאוד. האם יש דרך להוזיל עלויות ועדיין לשמור על הרכב ? האם מוסך מורשה משתמש בחלקים משופצים בחלק מהתיקונים ? אגב עלות הטיפול הייתה 2450 ש"ח וכללה גם ניקוי וכיוון דרמים (מעבר לתושבת מנוע, טיפול, שטיפת מנוע ולמבדה) מה אתם אומרים ? אשמח לכל אינפורמציה אפשרית בשאלות ששאלתי ובכל נושא אחר שיכול לעזור לי. בתור בעלים צעירים של פיאט פונטו התרשמתי בצורה ממש טובה מהפורום הזה, מהידע של אנשים וההמלצות החמות. כל הכבוד לכם. תמשיכו כך אשמח לתרום מניסיוני בעתיד, שלומי נערך לאחרונה על ידי shlomina : 28-06-09 ב 23:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר מועדון
הגלגלים שלי: hgt
|
שלום,
1.אם בדקו במוסך עם מחשב והבדיקה אמרה שזה חיישן, אז כנראה שזה באמת חיישן. 2.בטח הכוונה הייתה שאם אין לך את הידע/ יכולת להחליף לבד אז לא כדאי. 3. לא ממש יודע לגבי חלקים, אבל תבדוק אולי יש תחליפיים 4. עד כמה שידוע יש חלקים משופצים (כמובן מה שניתן לשיפוץ) אבל לא ישימו לך אם אתה לא רוצה בקשר למחירים ולעוד חוות דעת, חכה לעוד תגובות.. בהצלחה |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
שלום לחדש,
חיישן הלמדה (למבדה) הוא החלק שהכי קל להחליף, ועלותו ביחס הפוך לזמן החלפתו. אני מציע לך לשאול את חיים מה קורה אם בסופו של דבר יסתבר שהחיישן לא היה בעייתי, האם תקבל זיכוי ? מצד שני, לא רשמת כמה ק"מ הרכב עבר, והאם היתה "התעסקות" במערכת ניהול הזרקת הדלק בעבר. אם היתה כזו "התעסקות" - האם ידוע למה? לגבי נוזל קירור - אם חסר לך, אז יש בעיה. נוזל הקירור לא נעלם סתם כך. וכמו בכל בעיה, יש דרגות חומרה: בהול, דחוף, מומלץ ו"ניתן לדחות". אם מדובר ב-100 סמ"ק , ברור שלא תשפוך לשם פאראפלו, כי: א. אין לך כזה (לרוב), ו-ב. לא תקנה נוזל קירור יקר כדי להוסיף אחוז בודד לנוזל הקיים. לכן, ולמרות ההתעקשות בפורום על פאראפלו והפיאט הרגישה, הרי שהוספת מים בכמות מעטה לא תזיק, והיא עדיפה על מחסור. לגבי התושבות וכו', אצלי בספייס בטיפול שגרתי הוצע להחליף את תושבת הגיר התחתונה (46528871). לשאלתי נאמר לי שזה מהסוג של "ניתן לדחות" והעלות היא 500 ש"ח לערך. לא ביצעתי. אך לפני כשבועיים אבא שלי שלקח את הרכב באחד הימים הלך למוסך שהוא סומך עליו, והחליף אותה במקום אחר כדי לחסוך לבן שלו. תושבת חלופית, שיוצרה בספרד נדמה לי, עלתה 300 ש"ח כולל הכל. להגיד לך שהחלק המקורי היה שווה עוד 200 ש"ח ? לא בטוח בכלל. להגיד שההחלפה גרמה לשינוי כלשהו ברכב? גם לא. בגדול, חלקים מכאניים ככל הנראה תוכל להחליף בכל מוסך, ובלבד שזה יהיה מקום אמין. הפונטו אינה חללית, ובעוד שהיא רגישה לכל מיני תחליפים (ע"ע פלאגים אחרים) -הרי שחלק מכאני הוא לרוב פשוט יותר ולא סביר שיגרום נזק לרכב. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
מנהל
הגלגלים שלי: פונטו elx ידנית / מאזדה 6
|
מהכירותי עם חיים, אני יכול להגיד שהוא אף פעם לא יחליף לך חלק אם כן הוא חושב שהכרחי להחליפו.
באתי למוסך עם רעש של שריקה מהבלמים הקידמיים, רעש שקורה רק בתחילת הנסיעה בעצירות איטיות. ביקשתי להחליף את הרפידות בלם (בבדיקה קודמת רענן אמר שהם נראות סבירות לא יותר, אז חשבתי שכדאי להחליף אותם), לאחר פירוק הגלגלים הוא ניגש ואמר לי שמבחינה בטיחותית אין סיבה להחליף את הרפידות, ויש להם עדיין מספיק בשר עלייהם וחבל להחליף אותם עכשיו. יש עוד כמה מקרים על בשרי, ולא לדבר על חבר שלי שהוא עזר לו מעל ומעבר. על הכנות והיחס הזה, אני מוכן להוציא את ההפרש בין מוסך מורשה ומוסך רגיל, שלא לדבר גם על הנסיעה כשיש לך 2 מוסכים מורשים הרבה יותר קרוב לבית. שיהיה בהצלחה ערן
![]() |
#5 |
Junior Member
|
תודה על התשובות של כולם.
הרכב עבר 100 אלף ק"מ, והייתה בעיה כבר במערכת הזרקת הדלק. שלומי |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
אם חיים אמר שהבעיה היא בחיישן הלמבדה אני סומך עליו בעיניים עצומות.
יכול להיות שבמוסך אחר ישימו חלק תחליפי וילחימו את החוטים או משהו כזה, אבל במוסך מורשה הם מחוייבים לעבוד לפי נהלים מסויימים. בגלל זה חיים לא ירכיב לך מנוע הגה משופץ אלא חדש בלבד (למשל). וכן הלאה, אתה תמיד יכול לבקש הצעת מחיר ממוסך אחר.
![]() |
#7 |
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
שלום לחדש,
לגבי החיישן, בבדיקת מחשב מתקבלים נתוניו של החיישן, אין פה מחשבה של כן להחליף או לא להחליף, אלא אם מתקבלים נתונים לא נכונים דהיינו שהחיישן אינו תקין ויש להחליפו. כך שאין פה שיקול דעת בכלל, ולכן אם חיים ראה שמתקבלים נתונים שאינם נכונים ויש להחליף החיישן, סימן שכך המצב ויש להחליפו. כן יש מצבים שמחליפים לחיישן לא מקורי לחיישן חליפי, אני לא ממליץ על כך, וגם חיים לא מתעסק בתחליפי, ולכן החיישן יקר היות והוא מקורי. 100 אלף קילומטר וכבר להחליף חיישן, זה בהחלט משהו שאני אישית לא אוהב לשמוע, הייתי מצפה מחברת פיאט שחיישן כזה לא ילך לאחר 100 אלף קילומטר, אבל זה המצב. לגבי נוזל קירור, הכוונה כנראה לפני עניות דעתי הייתה, שאם חסר קצת מים, אין צורך עכשיו להשתגע וללכת לקנות במיוחד פראפלו ולמהול אותו במים ולהתחיל לחשב את המהילה וכל הסיפור, אלא ניתן פשוט לשים מים מינרלים וזאת עד לטיפול הקרוב ששם יבוצע רענון מי קירור יעודיים, זה בשביל לחסוך לך סתם כאב ראש, ואני מצדיק את חיים שאמר כך. אין טעם להסתבובב עם פחית פתוחה של פראפלו בשביל להוסיף 2 ס"מ למפלס. לגבי חלקים מכניים ולא חשמליים/אלקטרונים, לגבי תושבות מנוע וגיר, וכיוצא באלה, אם יש לך ידיים טובות, הייתי ממליץ לך לקנות את החלקים ולעשות זאת לבד, במוסך שאינו מורשה, אבל מקצועי, העבודה והחלק יהיו הרבה יותר זולים, ושניהם עושים את אותה עבודה. לאט לאט אתה תדע כבעל רכב אין לנווט בין הדברים, מה להשאיר למוסך מורשה ומה אפשר לעשות באופן עצמאי או דרך מוסך שאינו מורשה (כמובן שאתה מכיר בהיכרות אישית ויודע שאם מתמקצעים בפיאט).
![]() |
#8 |
Junior Member
|
היי סער,
תודה רבה. יש לך המלצה למוסך לא מורשה להחלפת תושבת גיר אחורית ? שלומי |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס
|
שלומי הוא לקח לך גם על בדיקה במחשב כסף?...
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
שאלה לגבי מוסך שמשון (המוסך!) | student | פונטו - טכני | 16 | 23-12-08 20:05 |
חיישן למבדה וחיישן map - פיאט פונטו | david266 | פונטו - טכני | 1 | 16-11-08 01:29 |
מוסך שמשון לא בסדר | simon377 | בעלי מקצוע | 27 | 03-08-08 01:45 |
ושוב מוסך שמשון | aflalo | בעלי מקצוע | 3 | 26-03-08 06:48 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד