מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > טיפו - טכני
עקוב אחרינו ב-RSS

טיפו - טכני טכני - דגמי טיפו בלבד.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפונטו היפה שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פנדה 4X4

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פונטו SX75 בפוטושופ

שם:  
צפיות: 
גודל:   

כמה זויות להנצחת תוצאות הפוליש ווקס

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפיאט פונטו היפיפייה שלי!!!

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 05-01-09, 20:00   #1
ronald27
Senior Member

הגלגלים שלי: fiat tempra
החזרת טיפו לחיים

שלום היום אחרי 9 שנים שהטיפו של אמא שלי עמדה לה בשמש בגשם בחניה שלנו, אמא שלי שפעם היא היתה נוסעת לשוק פעם בשנה לבית ים ואשדוד ולעבודה עם האוטו אזה והוא רק עשה בערך 100 אלף או יותר לא היה לי זמן ליספור אבל ראיתי שזה בארך 100 הסיפור של האוטו הוא ככה דוד שלי שעלינו לארץ קנה לאמא שלי מתנה את האוטו ואמא שלי דיי מבינה במכונאות האוטו היה חדש אז אמא שלי אחליתה שהיא רוצה לשפר אותו את בטח אומרים זה לא אמא זה אבא שלו אז זות אמא שלי בת 40 ניראת צעירה אז למה אמא שלי מבינה במכונאות פעם לאבא שלי בגרוזיה היה מוסך למוכניות אדיין יש לו והוא עוד חיי שם, אני ואמא עלינו לפה אמא שלי היתה תמיד איתו במוסך תמיד היה לו זמן הוא היה מלמד אותה דברים, אז אמא שלי אחרי 9 שנים שאוטו אמד לו שם תפסה את המפתחות של האוטו שלי טמפרה (יש לי שם כלים) תפסה ביד אחת מפתח 13 וביד השנייה פתחה את האודי a4 שלה פתחה את מיכסה המנוע ולקחה את המצבר סמה את המצבר בטיפו ואני באותו זמן ישבתי בבית אכלתי פיתעום אני שומע שירים של פעם מי למתה אני יוצה לחלון אני רואה את האוטו של אמא שלי אומד לו שם והאודי פתוחה בלי מצבר אמא שלי ראתה אותי אמרה לי לרדת היא רוצה לאניע את האוטו אני באותו רגע סמתי חולצה ורידתי למתה אחרי 4 כומות אני למתה אמא שלי אומרת לי תוצי לי דלק מהאוטו שלי אני בשוק אמא שלי קנתה עוליי איזה 10 ליטר דלק ובאוטו לא היה דלק אמא שלי גמרה אותו אז אני בינדיבות מוזג דלק לטיפו אמא שלי בודקת שהכול בסדר כמובן שסמתי את הגלגלים שלי מהטמפרה אז ככה החשמל עובד הפלגים בסדר יש דלק הקרבורטור סבבה יש מים ברדיאטור אז אפשר לאניע אמא שלי יושב באוטו נותנת סטרטר האוטו קצת עושה רעש כעילו הוא מניע אז אוצתי פלג סמתי עצבה יש קומפרסיה האוטו אחרי שעה וחצי של ניסיונות האוטו אניע ויצה כול כך הרבה עשן אני כימעת איתעלפתי שם כי עמדתי ליד האגזוז שהאוטו אניע, לאמא שלי יש מזל עם דברים שהיא כנתה פעם הדברים אדיין חיים ויש הרבה מאוד דברים, אז האוטו עובד יש רווס הגיר עובד טוב הקלץ כמו פעם האורות עובדים רק היה קצת ליכלוך אז אמא שלי אקפיע את הרישיונות בזמנו, היום אחרי 9 שנים שהאוטו לא עבד האוטו נסע אמא שלי ואני נסנו בכול העיר האוטו כמו פעם אני מכונאי היה לי עבודה לאחליף מנוע לפיאט פונטו אחרי שלוש שעות המנוע אניע אבל היה כיף על הבוקר ליראות פיאט טיפו עם פילטר אוויר פתוח אגזוז לחץ מה היא לא סמה באוטו אבל היא לא ידעה שעם היא תסים את כול השיפורים האלה האוטו לא יעבור טסת אז היא סמה הכול אלכה לטסת אמרו לה שהיא לא תעבור אז היא אקפיעה את הרישיונות מחר היא רוצה שאני יסדר לה את האוטו אני מירוב הטיפשות שלי אמרתי לה כן אני יעשה את זה אבל אחרי זה חשבתי שעם אני יעשה את זה אני ישתגע היא רוצה לעביר אותו טסת לחזור לטיפו אחרי האודי זה לא אפשרי אז אני לוכח את האוטו עליי ואני יסדר אותו מי א עד ת אבל אני מיצתאר אין לי מצלמה אז לא יהיה תמונות אבל אני יתן עידכון כול יום

נוזל קירור מומלץ לכול רכב http://www.fiatclub.co.il/forum/show...2809#post42809

עם הייתי היצרן של פיאט היתי עושה פיאט טמפרה שנת 2009
ronald27 מנותק  
ישן 05-01-09, 20:18   #2
matanmelman
Senior Member

האווטאר של matanmelman

הגלגלים שלי: פונטו ספייס
יפה מאוד.
יש לך אמא לעניין.
matanmelman מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 05-01-09, 21:11   #3
Caveman
Super Moderator
מנהל

האווטאר של Caveman

הגלגלים שלי: APESS
וואו, התייאשתי ממש מהר.
בלתי אפשרי לקרוא ללא סימני פיסוק

הכללים לכתיבת הודעות בפורום. נא לקרוא.
Caveman מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 05-01-09, 21:23   #4
command sergeant major
Senior Member

האווטאר של command sergeant major

הגלגלים שלי: בראבו דובלו סורנטו אסטרה
ואייי מגילת אסתר יש עוד חודש וחצי עד פורים
command sergeant major מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 05-01-09, 22:08   #5
ארילו
Administrator
מנהלמנהל

האווטאר של ארילו

הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
בראבו על האמא

בהצלחה בטסט. איזה פיאט טיפו זאת?
ישן 05-01-09, 22:14   #6
command sergeant major
Senior Member

האווטאר של command sergeant major

הגלגלים שלי: בראבו דובלו סורנטו אסטרה
צטט:
במקור פורסם על ידי ארילו צפה בהודעה
בראבו על האמא

בהצלחה בטסט. איזה פיאט טיפו זאת?
לא לא לא יש לו טיפו לא בראבו [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]
command sergeant major מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 05-01-09, 22:18   #7
psychotrip
Senior Member

הגלגלים שלי: Punto HGT
[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]חח צריך להיות בן **נה רציני כדיי לקרוא את כל זה בלי סימני פיסוק...
psychotrip מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 06-01-09, 00:07   #8
stio
כתבנו בצפון

הגלגלים שלי: :
חכו חצי שעה, אני אפענח לכם בדיוק בדיוק את מה שכתב. לא לנעול... (צריך ל"לשרוף" 50 דקות עד שאלך לישון...)
stio מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 06-01-09, 00:43   #9
stio
כתבנו בצפון

הגלגלים שלי: :
כותרת: החזרת טיפו לחיים

תוכן ההודעה:

שלום,
היום, אחרי 9 שנים שהטיפו של אמי עמדה לה בכל תנאי מז"א הקיצוניים בחניה שלנו, אמי מסרה לי כמה פרטים על הרכב.
היא מספרת שפעם היא היתה נוסעת לשוק, פעם בשנה לבת- ים, פעם לאשדוד וגם לעבודה עם האוטו, ועד כה גמע הרכב כ- 100K בלבד, לא שמתי לב בדיוק.
עד עכשיו זה היה ההקדמה, עכשיו הסיפור המלא...

כשעלינו לארץ, דוד שלי קנה לאמא שלי את הרכב במתנה. אמי, שדיי מבינה במכוניות, החליטה שהיא רוצה לשפר את הרכב.
אתם בטח לא מאמינים, אבל זה אמיתי. אני אנמק:
אמי רק בת 40, נראית צעירה, והיא מבינה במכוניות מהניסיון שהיה לה פעם בגרוזיה.
לאבי יש מוסך למכונאות בגרוזיה, הוא עדיין מנהל אותו שם. בזמנו הוא היה מלמד אותה כל מיני דברים על מכונאות במוסך, וכך היא צברה את הידע העשיר שיש לה כיום.
עקב הניסיון הגדול שיש לאמי במכונאות, היא החליטה יום בהיר אחד להחזיר את הטיפו הקטנה לחיים.
היא הוציאה מהטמפרה שלי את ארגז הכלים, פתחה את המכסה מנוע של האוודי A4 שעמדה ליד, וחיש קל פירקה לה את המצבר והתקינה אותו בטיפו.
אני בתמימותי ישבתי בבית ואכלתי. פתאום ללא כל אזהרה אני שומע מלמטה שירים של פעם!
ניגשתי לחלון הקרוב המשקיף לחניה למטה, וראיתי את הטיפו עומדת עם המצבר של האוודי, והאוודי עומדת ללא מצבר.
אמי שראתה אותי, ביקשה שארד למטה ואעזור לה להניע את הטיפו. אני, כשהייתי באותו רגע ללא חולצה, ניגשתי למייבש ולקחתי את החולצה שבדיוק סיימה זה עתה להתייבש.
לאחר 4 קומות ירדתי למטה ושאלתי את אמי איך אני יכול לסייע לה. התבקשתי לשאוב דלק מהאוודי ולהעבירו לטיפו.
אמי, שרכשה מבעוד מועד 10 ליטר דלק גמרה אותו, ולכן שאבתי מהאוודי.
לאחר מכן לקחתי ג'ק, ופירקתי את הגלגלים מהטמפרה שלי והעברתי אותם לטיפו.

לכאורה הכל היה מוכן. החשמל עובד, הפלאגים תקינים, יש דלק, הקרבורטור תקין, יש מים ברדיאטור- אז אפשר להניע!

אמא שלי יושבת ברכב ונותנת סטארטר. הרכב עושה קולות של "כמעט מניע". הוצאתי את הפלאג, שמתי אצבע ויש קומפרוסיה.
לאחר שעה וחצי של ניסיונות הנעה המנוע הניע. מהאגזוז יצא המון עשן, ואני שעמדתי ליד האגזוז כמעט התעלפתי. לאמא שלי יש מזל.
אז.. המנוע עובד, יש רוורס, הקלאץ' עובד כמו פעם, האורות עובדים.
בזמנו, אמי הקפיאה את הרישיונות. היום, 9 שנים אחרי שהרכב עמד נסענו בכל העיר.
הרכב נוסע כמו פעם, בימים הטובים ההם.
אני במקצועי מכונאי, היתה לי עבודה בעברי להחליף מנוע לפיאט פונטו ולאחר 3 שעות המנוע הניע.

היה כיף על הבוקר לראות את הטיפו נוסעת עם פילטר אוויר פתוח, אגזוז לחץ, מה היא לא התקינה ברכב. היא רק לא ידעה שכך היא לא תעבור טסט...
היא ניגשה לטסט ושם אמרו לה שהיא לא תעבור עם כל השיפורים האלה. מחר היא רוצה שאוריד את השיפורים ואסדר לה את האוטו.
אני, ברוב טיפשותי אמרתי לה שאני מסכים, אבל לאחר מחשבה קצרה הגעתי למסקנה שאם אני אבצע את המטלה שהוטלה עליי אני פשוט אשתגע ואפילו ארצה להעביר אותו טסט, ולחזור לטיפו אחרי האוודי זה לא אפשרי .
בכל מקרה אני לוקח את הרכב אליי ואסדר אותו מ- א' ועד ת', אבל אני מצטער- אין לי מצלמה אז אין תמונות, אבל אעדכן בכל יום!

זהו, פיענחתי. עכשיו יש לי סחרחורות, אני חושב שאני צריך מד"א...
stio מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 06-01-09, 09:34   #10
ronald27
Senior Member

הגלגלים שלי: fiat tempra
סליחה

כודם כול stio תודה על הפיענוח, חברה כן זות אמא שלי, אז כמה אידכונים. אני מכווה שאני ירשום את זה יותר טוב, אתמול עד השעה 12 בלילה ישבתי עם חבר שלי שפעם היה לו מוסך המוסך היה באמריקה, מוסך אולדסמוביל, הוא היה עושה שם כסף טוב אבל הוא לא אהב את המכום את אמריקה, הוא באה לפה ליפני שנה והוא רוצה ליפתוח מוסך ואני גם רוצה מוסך, אני אכשיו עובד מוסך נייד וזה דיי קשה, אבל עד שהמוסך יפתח זה עוד חצי שנה. אבל בחול זות אני יסדר את הפיאט טיפו 1.6 של אמא שלי שנת 1993
היום אני אולך ליכנות גומיות חדשות שמן פלגים חדשים למרות שהפלגים דיי טובים אבל חייב חדש, אני גם על הדרך יקנה צמיגים חדשים יש לאוטו חישוקים בצורת כוכב, אז מה אני עוד צריך פילטר אוויר אתמול עשיתי קצת בירורים הפילטר תמיד היה שם האוטו באה ככה אבל לא משנה, טוב אני אולך למחסן ליקנות חלקים חדשים, יום טוב

נוזל קירור מומלץ לכול רכב http://www.fiatclub.co.il/forum/show...2809#post42809

עם הייתי היצרן של פיאט היתי עושה פיאט טמפרה שנת 2009
ronald27 מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה

חוקי פרסום הודעות