![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו elx
|
בעייה בהגה כוח חשמלי...
מלומדי שלום,
יש ברשותי elx 2002 שמורה מאוד (סה"כ 43,000 ק"מ) טיפולים והכל בזמן. אתמול עליתי לרכבי בשמחה ופתאום ראיתי את נורית ההגה על לוח המחוונים אדומה!!! הבנתי מיד שזה קשור למערכת ההיגוי החשמלי והפעלתי את הcity שלא עבד לאחר הנסיעה שיחקתי מעט עם ההגה עד שהגעתי למצב שהוא ננעל כמעט לחלוטין. הדלקתי וכיביתי את הרכב וכעת מאז אתמול אין בעייה והכל עובד fix. שאלתי היא כזו: האם מדובר בבעייה חמורה? האם יכול להיות שזה הלך ולא ישוב? מה יכולה להיות הבעייה? בנוסף לבעייה במהלך אותה נסיעה מחשב צריכת הדלק היה נדיב במיוחד וסימן לי כאילו הנסיעה היא בליטר אחד ל30-35 ק"מ (לא סביר) האם יש קשר הגיוני בין הדברים? אשמח לעזרתכם המלומדת... |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
הבעיה יכולה להיות חמורה. התקשות של ההגה במהלך נסיעה יכולה להיות מאוד לא נעימה.
הבעיה הלכה, אבל תחזור שוב, אל תדאג צרות לא נעלמות מעצמן. בד"כ בעיה כזו נובעת מקצר כלשהו בתוך גוף המנוע. מחשב ההגה שמזהה את הקצר פשוט מנתק את המערכת ומונע ממנה לעבוד. בעת אתחול הרכב מחשב ההגה מאותחל גם הוא ואם באותו הרגע אין קצר אז הכל עובד כראוי. אבחון ממוחשב יוכל לכוון בדיוק למקור התקלה. יתכן ואפשר יהיה למשוך עם ההגה ככה עוד הרבה זמן, אבל זה כבר שיקול שלך. מה שמפתיע זה שברכב שעשה 43K קורה דבר כזה. לגבי הדלק - יתכן והנסעת בירידות ים המלח? אני לא רואה קשר בין התקלות.
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
מה שאתה מתאר הוא מוזר, ולכן לא סביר שיש קשר בין הדברים.
פעם דובר על קשר לחיבור המצבר ברכב - בדוק שהחיבורים תקינים ולא רופפים, ובכל מקרה, כדאי לגשת לאבחון במוסך מורשה. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס
|
גם לי פבפונטו ספייס יש בעיה דומה לפעמים מתי שאני מניע את הרכב מופעלת הנורה של ההגה וההגה קשה הבעיה נפתרת ברגה שאני מדומם את המנוע למספר שניות ומפעיל אותו מחדש מישהו יכול להציע לי מה לעשות על מנת שהבעיה לא תחמיר?
נערך לאחרונה על ידי raanan_t : 03-01-09 ב 18:09. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: גאלאנט
|
רוב הסיכויים שהמנוע של ההגה עשה את שלו אצלכם (החיישנים על המוט הגה והמחשב עצמו פחות מתקלקלים). אין הרבה מה לעשות, לא לסובב את ההגה עד הסוף, ולהחנות כאשר הגלגלים ישרים היה כבר צריך להעשות לפני הבעיה. שיפוץ מנוע חשמלי עולה 1700 ש"ח. כל חלק במערכת ההגה החשמלי עולה בין 2200 - 3200 ש"ח. המנוע עולה 2500 אם אני לא טועה (חדש).
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: ELX ספייס
|
דעתי
אני לא הייתי ממהר כ"כ להחליף ולהשקיע סכומים גדולים.כאשר רכשתי את הרכב ג"כ המנורה האדומה הופיע לי ולאחר כיבוי הרכב המנורה הפסיקה לדלוק.פעם בכמה חודשים היא נדלקת ומפסיקה אז עד שזה לא מגיע למצב שההגה מתקשה לדעתי אל תחליף כלום.
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| תקלה בהגה | micko2000 | פונטו - טכני | 2 | 22-04-08 13:16 |